Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 25, 2022

Over een volle vrijdag

Eerder vannacht merkte ik het al aan mijn pijnen en niet meer in slaap kunnen komen. Ik ben gisteravond vergeten mijn fibromyalgie medicijn in te nemen en daar moet ik nu voor boeten. Ik kan mezelf wel voor de kop slaan!

Het betekent veel pijn en een rillerig gevoel alsof ik geen oog dicht heb gedaan. Het kost me dan ook nogal wat moeite om op te staan. Gelukkig is het wel prachtig weer, dat helpt. 

Rick is weer vroeg en na mijn ontbijt gaan we naar Starbucks. Al om half negen zijn we terug met onze koffies. Ik doe mijn cardio en dat helpt altijd met hoe ik me voel. Het geeft me iets meer energie. 


Na mijn douche ga ik naar Greenheart. Daar maak ik een foto van de gele sappen voor mijn maandthema en koop een fles Rooster groentesap. Het is druk met fietsers en wandelaars, Vienna komt op mooie dagen naar buiten. 

Voor de lunch had ik gehoopt dat Subway weer open zou zijn, maar dat blijkt niet het geval. Dan bestel ik maar een boerenkoolsalade met garnalen en andere groentes erdoor van Chopt. Rick haalt weer op van Cava en samen eten we de salades thuis op.

Eigenlijk was ik van plan om direct na de lunch naar de stad te gaan. Ik ben echter zo moe! Ik besluit een uurtje te gaan rusten en dan met Rick mee te rijden. Hij heeft om drie uur met zijn vroegere collega Randy afgesproken bij The Wharf. 

Het even plat liggen heeft me goed gedaan en als Rick me bij het Tidal Basin af heeft gezet geniet ik weer met volle teugen van de bloesempracht. Het is kennelijk vloed, want een groot gedeelte van het pad is overstroomd. 















Dat geeft niet, want ik wil toch op een bankje rustig genieten. Ik vind er een langs de rand van het Tidal Basin en blijf een uurtje genieten en mensen kijken. Dan loop ik verder richting The Wharf, waar ik Rick en Randy later zal ontmoeten. 














Halverwege ga ik weer even zitten onder een bloesemtak met zicht op het Jefferson Memorial. Er is een venijnige wind opgestoken en ik krijg het ondanks de zeventien graden koud. Ik sms Rick dat ik hun richting op kom lopen. 


Ook The Wharf is helemaal met kersenbloesems versierd. Ik loop naar Hank's Oyster Bar, waar Rick zei dat ze buiten zaten. Ik zie alleen geen bekenden op het terras zitten. Ik sms Rick nog een keer en bel hem dan maar.

Wat blijkt? Ze zitten recht voor mijn neus! Rick heeft zijn Franse pet op en daarmee herkende ik hem van achteren niet. Ze zijn met Michael en Liza, vrienden van Randy, met wie ik prompt kennis maak. Leuk mensen en we praten over van alles en nog wat. 

Gelukkig is er nog een half gevuld ei over, want ik heb enorme trek. Michael en Liza nemen afscheid en Randy en Rick praten nog een tijdje over hun gezamenlijke tijd bij Microsoft. Intussen wordt het steeds frisser en ik begin flink hongerig te worden. 

Eindelijk nemen we afscheid van Randy en gaan op zoek naar een restaurant. Tja, het is al na zessen en we zijn hier in een toeristenzone. Alles zit propvol met wachttijden van meer dan een uur. Niet verrassend, we hadden moeten reserveren. 

Om niet van mijn graat te gaan bestel ik bij een kraampje wat kip dumplings. Dan kijk ik op Open Table waar we wel heen kunnen en maak een reservering voor Taberna del Alabardero. 

Dat is een ouder, bekend Spaans restaurant, waar ik al een tijdje heen wilde gaan. Het is op 18th Street en het verkeer is verschrikkelijk! We doen meer dan een half uur over twee kilometer. Gelukkig is dat geen probleem als ik het restaurant ervoor bel. 

Rick zet me af en ik vraag een tafel binnen. Dat wordt een heel gezellige in een hoekje met zicht op het restaurant. Zo vaak zit een van ons met de rug naar alles en in dit geval zien we beiden alles. Rick vindt intussen een parkeergarage en loopt niet veel later binnen. 

We delen een aantal tapas en de garnalen met knoflook zijn voortreffelijk. De manchego kaas en jamon Iberico smaken ook prima. Ik heb daarna een gazpacho, erg lekker. We delen de hamkroketjes, maar na een daarvan is dat meer aardappel dan ham. 

Rick eet de rest daarvan en ik bestel nog de baby inktvis in inktvis inkt. Die inktvis is zo ontzettend lekker zacht, helemaal niet rubberig zoals het soms kan zijn. Dit gerecht is mijn favoriet, ik ben blij dat ik het geprobeerd heb. 


Al met al zijn we te spreken over dit restaurant, maar vinden andere tapas restaurants fijner. Het eten hier is voortreffelijk, maar het menu zeer beperkt vergeleken met andere Spaanse restaurants. In ieder geval was dit vanavond perfect voor ons. 

Rick brengt ons veilig weer thuis en zo begint weer een weekend. Eens kijken wat deze zal brengen. Allemaal een heel fijn weekend gewenst! 

5 reacties:

Reny zei

Ik kan me voorstellen dat je in deze periode regelmatig naar het centrum van DC wilt gaan, die bloesem is prachtig en je hebt er weer mooie foto's van gemaakt.
Alhoewel ik een écht herfst type ben kan ik enorm genieten van deze periode als de natuur weer ontwaakt. Ik fietste gisteren langs een grasveld vol met krokussen en narcissen, daar kan ik zo blij van worden!

Maak er een heerlijke weekend van.

Anja L. zei

Wat fijn dat je met Rick kon meerijden. Dan hou je wat meer energie over.
De natuur is zo mooi nu.
Wij zijn drie dagen in Zeeland en hoewel het hier fris is schijnt alle dagen de zon. Uit de wind is het genieten.
Heel fijn weekend!

Anoniem zei

Gelijk heb je dat je nog even van de bloesem kan genieten nu er zo'n winderig weekend voor de deur staat. Wat een leuke selfie heb je genomen.
Fijn weekend .
Wil

Petr@ zei

Fijn dat je je uiteindelijk goed genoeg voelde om toch naar Washington te gaan en nog eens te genieten van de bloesems.

Die inktvis zag er lekker uit! Blijkbaar moet dat maar heel kort gebakken of gekookt worden, anders wordt het inderdaad rubberig. Zag ik onlangs bij een kookprogramma.

Fijn weekend!

Petra zei

@Reny - Ik ben helemaal geen herfstmens, want dat leidt tot winter. Geef mij dit seizoen maar dat leidt tot zomer. Inderdaad, al die vrolijke bloemen!

@Anja - Veel plezier in Zeeland, zo'n leuke provincie!

@Wil - Jij ook nog een fijn rest van het weekend!

@Petra - Interessant, ik vind het vaak toch nog een tikkeltje rubberig, maar gisteravond absoluut niet. Dan is het het allerlekkerst!