Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, maart 04, 2022

Over een verrassende vrijdag

 Rick staat om zeven uur op en ik droom net dat ik door een rivierotter word gebeten. Tijd om ook mijn ogen open te slaan voor er iets engs gebeurt! Ik lees wat op mijn telefoon en ga dan naar beneden.


Op vrijdag heb ik altijd het lekkerste ontbijt, want dan maak ik mijn paddenstoelen op en ligt mijn bord heerlijk vol. Dit weekend gaan we een andere markt bezoeken met een paddenstoelen kraam met veel meer soorten. Ik ben benieuwd!


Rick komt naar beneden in zomerkleding, korte mouwen en broek, en ik vraag hem of hij wel naar de temperatuur gekeken heeft. Volgens hem is het nu lente en daar kleedt hij zich naar. Ik moet er wel om lachen en doe mijn winterjas maar weer eens aan.


We gaan naar Starbucks en dit keer neem ik een slok van mijn nitro brew om me ervan te verzekeren dat er amandelmelk en suikervrije vanille siroop inzit. Op de terugweg spelen we ons gebruikelijk rondje Pokemon Go en dan moet ik weer aan mijn sporten geloven. 


De personal training gisteren heeft ervoor gezorgd dat ik nogal wat spierpijn heb en ik ben blij als mijn uur cardio erop zit. Na afloop begin ik aan mijn breinsporten en doe Frans, Elevate en de verschillende Wordle's.


Dan ga ik de etiketten van de fles, waar ik vanmiddag op wil tekenen, weken. Dat vergt nogal wat tijd, maar het lukt met wat inspanning. Het blauwe van de fles zal helpen met de tekening, die ik erop wil maken. 


Rick vertrekt naar zijn afspraak om een injectie in zijn rug te krijgen. Ik heb hem herhaalde malen gevraagd of ik hem erheen zal brengen en ophalen, maar dat is volgens Rick niet nodig. In plaats daarvan ga naar een lunch met een aantal Vienna VA Foodies groep dames. 

Deze is bij Sushi Koji, een nieuw Japans restaurant vlakbij ons. Als ik er om twee minuten over een binnenloop zijn de anderen er allemaal al. Barbara en Sandi ken ik van de vorige lunch en ik maak kennis met Lynn, Ashley en Laurie.

Het wordt een heel erg leuke maaltijd, we lachen wat af! De eigenaar van het restaurant is zich ervan bewust dat wij bij de grote Foodies groep horen en brengt ons een tempura soft shell krab in inktvis inkt, heerlijk! 

De anderen zijn onder de indruk van mijn keuze, de zalm eitjes en ankimo. Die laatste is zeeduivel lever en ik vind het heerlijk. Een van de dames wil haar miso soep niet en ik neem die graag ook. Al met al een superlekkere lunch. 

We blijven nog een tijdje napraten en Laurie blijkt heel dichtbij te wonen. We worden Facebook vrienden en hopelijk gaan we af en toe samen dingen ondernemen. Ik heb genoeg vriendinnen om 's avonds iets mee te doen, maar het is leuk wat mensen te ontmoeten, die ook overdag beschikbaar zijn. 

Als we afscheid hebben genomen ga ik mijn lijstje in Vienna afwerken. Als eerste zet ik mijn verdiensten op de bank. Eigenlijk moet ik heel erg plassen, maar besluit dat ik ook nog wel even naar Greenheart kan gaan en een fles van The Rooster kopen. 

Met die fles sap haast ik me naar huis en zoek de wc op voor ik Rick vraag hoe zijn injectie ging. Het was geen fijne ervaring, maar voor nu heeft Rick geen pijn. Dat moet tenminste een maand zo blijven. Eind deze maand begint Rick met fysiotherapie.

Die fles, die ik vanochtend schoonmaakte, staat er om versierd te worden. Ik wil er een boom met kersenbloesem op tekenen. Eigenlijk heb ik geen idee hoe, maar ik begin gewoon. En dan lukt het me, de blauwe fles als achtergrond met een boom en bloesems erop. Het is niet perfect, maar ik ben tevreden. 

Opeens heb ik helemaal genoeg van alle sneeuwpoppen en doe ze in een zak om op zolder te zetten. Ik leg mijn tulpen tafelloper op de tafel en zet de lente kaarsenhouders op tafel. Onderstaan drietal kabouters gaat op de trap. Morgen komt de rest waarschijnlijk van zolder.

Ricks Delirium Tremens biervat is leeg en we brengen dat terug naar Norm's Beer and Wine. Ervoor in de plaats krijgt Rick een vat St. Bernardus. Het wordt voor hem naar de auto gebracht. 

Thuis heeft Rick echter mijn hulp nodig het naar de basement te krijgen. Ik ben verbaasd dat ik het vat kan dragen! Het is zwaar, maar te doen. Het laatste wat we willen is dat Rick onverhoopt iets teveel doet. Samen krijgen we het in de ijskast in de basement.

Voor ons avondeten willen we naar een restaurant met een bar. We hebben het gemist om gewoon aan de bar aan te kunnen schuiven en ons maal te bestellen. De keuze valt op Founding Farmers. We gaan vroeg om zeker te zijn van stoelen.

Die vinden we met gemak, want duidelijk is het nog niet zoals "normaal". Toen moesten we vechten voor een stoel en stonden mensen in onze nekken te ademen. Duidelijk is men daar nog niet klaar voor (gelukkig). 

Chris is een heel leuke barman. We bestellen een paar cocktails en toasten op het weekend en het feit dat Rick eindelijk zijn verlossende injectie heeft kunnen krijgen. 

We delen de gevulde eieren als voorafje. Die smaken heel goed. Rick gaat voor de biefstuk met boontjes en een gepofte aardappel met spek, groene uitjes en kaas. Ik neem de tonijn biefstuk met knapperige spruitjes en een drie bonensalade. Het is allemaal zeer smakelijk. 

Dit was een goede keuze om ons weekend mee te beginnen. Thuis steken we de kaarsen aan en ook de feeenlichtjes in de kersenbloesem fles. Dat ziet er heel goed uit. Zodra ik de volgende fles sake opheb ga ik er ook zo een maken voor een plaatselijke vriendin. 

En zo is er alweer een werkweek voorbij! Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

6 reacties:

Reny zei

Wat is die fles mooi geworden, en nog extra mooi als de lampjes branden.

Hopelijk helpt de injectie en wordt Rick voor langere tijd verlost van de pijn.

Maak er een gezellig weekend van!

Anja L. zei

Wat is die fles leuk geworden!
Leuk om weer nieuwe mensen te ontmoeten, zeker als het goed klikt.
Gelukkig konden jullie het vat met z’n tweeën tillen. Ik hoop voor Rick dat de injectie goed gaat helpen. Was er voor jou maar zo’n injectie.
Wij gaan straks onze nieuwe auto ophalen een Honda HRV, onze eerste hybride auto. Ik ben benieuwd, mooi op tijd met de huidige benzineprijs.
Heel fijn weekend!

Sonja zei

Wat fijn dat Rick van zijn pijn is verlost, hopen dat het met de fysio definitief gaat helpen. Die fles is echt zo leuk geworden, mooie zachte pasteltinten.
Gezellig met zo'n club ladies, het eten ziet er heerlijk uit. Fijn weekend samen!

Petr@ zei

Alweer een gezellige lunch en zo leuk om steeds nieuwe mensen te ontmoeten.

Fijn dat Rick de injectie heeft gehad. Hopelijk gaat het vanaf nu alleen maar beter!

De kersenbloesem op de fles is goed gelukt, zeg!

Tineke zei

jij bent al helemaal klaar voor de kersenbloesemtijd. super mooie fles zo , zeker met de lichtjes erin; creatie bedacht

Petra zei

@Reny - Het was leuk om die fles te beschilderen! Rick is voor nu pijnvrij.

@Anja - Inderdaad, ik zou ook wel een injectie, die alle pijn weghaalt, willen krijgen. Blij voor Rick dat het voor hem wel kan.

@Sonja - Was inderdaad een heel leuke lunch.

@Petra - Dank je wel!

@Tineke - Het hoogtepunt wordt rond de 22e verwacht en dan ga ik er zeker vaak heen. De afgelopen paar jaar kon dat niet.