Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, maart 16, 2022

Over een warmvoelende woensdag

Zeven uur komt weer veel te snel en ik blijf nog doezelen tot Alexa "You've Got A Friend In Me" begint te spelen. Dat is een goed lied om bij op te staan, lekker vrolijk. 

Beneden begroeten Rick, Orion en Zorro mij. Die laatste hoopt nog wat snoepjes te krijgen, al heeft Rick hem die allang gegeven. Jammer genoeg voor Zorro houdt hij niet van tomaat of paddenstoelen. Ik des te meer en smul weer van mijn ontbijt. 

Rick is vanochtend vroeg klaar en we gaan, al Pokemon Go spelend, naar de Starbucks in het Pan Am Center. Er zit weer eens niet genoeg amandelmelk in mijn nitro brew, dus ik doe er thuis meer in. 

Na mijn uur cardio ga ik naar buiten. De narcissen bloeien vrolijk en het is al 19 graden! De lente is nu wel echt gearriveerd, want de temperaturen zullen niet onder de vijftien graden gaan de komende tien dagen. 

Dat betekent natuurlijk niet dat er niet toch nog wat echt koude dagen tussen kunnen zitten. In ieder geval ziet het ernaar uit dat de kersenbloesems in Washington volgende week op hun hoogtepunt gaan zijn. Hopelijk komen Katja en Kevin volgend weekend zodat we er met Fiona heen kunnen. 


Christine belt en we praten gezellig bij. Ook wissel ik wat berichtjes uit met mijn broer, die het ietsje beter lijkt te doen. Als het zo blijft gaan mag hij morgen voor het eerst wat mobieler worden en als dat goed gaat naar huis. We duimen dus hard voor hem!

Rick en ik gaan op pad om onze gewoonlijke salades te halen. We eten voor het huis en genieten van de zon. Net als we klaar zijn komt de schoonmaakploeg. Het signaal voor mij om op pad te gaan. 

Met dit mooie weer wil ik naar het bos en rijd naar Nottoway Park. Daar zie ik een heel mooie havik overvliegen en hoor spechten kloppen en cardinaaltjes zingen. Ik neem plaats om een omgezaagde boomstronk en geniet van de rust. 


De onderkant van een paddenstoel

Opeens zie ik een paar vlinders dansen. Ik dacht niet dat er zo vroeg in het jaar al vlinders zouden zijn. Ik blijf kijken en zie een ervan vlakbij me op een boomstronk neerstrijken. Ik zoek op welke soort het is en het is er een, die ik nog niet eerder heb gezien hier.

Hij blijkt "mourning cloak" (rouwmantel, nymphalis antiopa is de wetenschappelijke naam) te heten. Ik blijf hem een tijdje bestuderen en dan vliegt hij weg. Ik ben zo dol op vlinders en blij een nieuwe soort ontdekt te hebben. 


Na nog wat verdere bosfoto's loop ik terug naar de auto. Ik heb dorst gekregen en bestel via de app een masala ijsthee van Caffe Amouri. 



Het is druk bij het cafe, waarschijnlijk extra klanten vanwege de gesloten Starbucks. Mijn thee staat al klaar als ik er binnenloop. Ik zoek een bankje in de zon op en geniet van het drankje. Het is ook leuk mensen te kijken. Ik zie een bekende en we houden een kort praatje. 

Dan rijd ik naar Whole Foods en ga eerst even in het tuintje kijken wat er vandaag bloeit. Dat zijn onderstaande bloemen, waarvan ik de namen niet weet. 


Bij Whole Foods koop ik nieuwe tulpen, rood-gele en roze dit keer. Verder enkel een bakje met tomaten, want onze avondeten plannen zijn veranderd. Rick hoorde dat een van zijn favoriete Libanese restaurants morgen gaat sluiten en hij wil er nog een laatste keer van bestellen. 

De schoonmaakploeg vertrekt net als ik thuiskom. Rick is op pad voor een wandeling. Hij vroeg of ik mee wilde, maar mijn energie is compleet op. Ik voel denk ik het slechte weer dat eraan komt. 

Helaas voor Rick blijkt Al Nakheel vanavond de keuken al gesloten te hebben. Vanmiddag zeiden ze nog dat ze tot acht uur open zouden zijn. Dat vindt Rick heel jammer, maar besluit dan maar Grieks van Plaka Grill te halen. 

Soms heb ik genoeg van al het Mediterraanse eten en ik bestel eens Chinees van Lotus Garden. Online lees ik dat egg drop soep en mu shu garnalen goede koolhydraatarme keuzes zijn. Dat mu shu gerecht heb ik nog nooit besteld, maar het wordt een nieuwe favoriet, zo lekker met veel groente. 

Ook in New Jersey is het lekker weer en Katja stuurt een paar foto's van Fiona buiten. Dat kleine wijsvingertje is zo schattig! Dit weekend wees Fiona er naar van alles mee.



4 reacties:

Irene zei

Volgens Google lens is het roze bloempje Camellia, maar het heeft ook wel wat weg van een duinroosje.
De blauwe zijn m.i. blue bells. Deze heb ik ook in de tuin en wanneer ze het naar hun zin hebben, verwilderen ze in grote mate!

Petr@ zei

Fijn dat het iedere dag wat beter gaat met je broer!

Heerlijk om weer zo lang buiten te kunnen zijn. Hier ziet het er qua temperatuur de komende week ook goed uit. Helaas laat de zon zich iets minder zien. Iets met Sahara wind geloof ik.

Wat een leuke periode zit Fiona nu in. Overduidelijk heel nieuwsgierig.

Tineke zei

Ja, roze camelia en blauwe zijn skylia's volgens mij.
Gezellig om de ontwikkeling van Fiona zo te volgen, mijn kleinzoontje zei bij het gebruik van de wijsvinger 'die' en kon zo prima communiceren wat hij wilde.

Petra zei

@Irene - Ik denk inderdaad Camelia. Kan zijn dat het blue bells zijn.

@Petra - Ja, Fiona groeit echt op alle fronten (behalve haar gewicht :( )

@Tineke - Fiona heeft net "babababa" onder de knie, dus nog niet klaar om woordjes te zeggen.