Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, maart 03, 2022

Over een degelijke donderdag

Hakuna Matata! Altijd het leukste Disney liedje om bij op te staan. Dat doe ik dus ook meteen. Beneden heeft Rick de koffie al klaarstaan en ik maak een flink bord met maitake, enoki en judasoor paddestoelen. Iedere dag is dit ontbijt weer een genot. 

Voor Rick klaar loop ik alvast wat hard op de plaats en heb een kwart van mijn stappen binnen als we naar Starbucks gaan. Daar krijgen we onze koffies aangereikt en de nitro brew ziet er om te beginnen wel goed uit, maar als het stikstof optrekt zie ik dat er geen amandelmelk inzit. 

Kennelijk moet er nog wat beter getraind worden met de nieuwe barista's. Gelukkig heb ik thuis ook amandelmelk, want ik ben geen fan van zwarte koffie. 

Thuis ga ik verder aan mijn cardio en maak me dan klaar voor personal training. Sharon heeft heel veel verschillende dingen om mee te oefenen, zoals onderstaande foto laat zien. Het is dan ook nooit saai en het alle spieren komen elke keer aan bod. 


Thuis maak ik mijn tienduizend stappen af en daarmee is de ochtend grotendeels voorbij. Ik ga op zoek naar een "Rood" foto voor mijn themafoto van deze week. De bijna bloeiende esdoorn en onze tomaten zijn de kandidaten. Ik kies voor de laatste, want zo rood!


Rick heeft tot twee uur training en geen gelegenheid om lunch te maken of te gaan halen. Ik werp me op om ervoor te zorgen dat hij proviand krijgt. Ik haal mijn salade van Subway en bestel die van Rick bij Cava. Rick eet in zijn kantoor. 

Na tweeen is Rick er wel aan toe om een stuk te gaan wandelen. Ik ook en we lopen een stuk door het bos vlakbij. Daar is duidelijk dat er heel wat herten zijn, maar we zien er helaas geen. Het is beduidend koeler dan gisteren met een koude wind, dus ik ben blij dat ik vandaag geen rondleiding heb. 


Rick gaat terug aan het werk en ik verder aan de Two Dots nieuwe speurtocht. Het is maar goed dat er daarvan niet zoveel zijn, want het werkt verslavend. Ik vind de tekeningen ook heel erg leuk. Ik verheug me alweer op de volgende. 

Als Ricks werkdag erop zit buigen we ons nog even over de puzzel. Die schiet al goed op, maar nog steeds hebben we niet alle randstukjes bij elkaar. Dat is toch wat onhandiger, want de puzzel schuift zo nogal. 

We maken ons klaar voor het virtuele happy hour met Chuck en Christine. Dit keer hebben we bresaola als snack, erg lekker. Het uur vliegt altijd voorbij en het wordt vandaag een uur en een kwartier. 

Voor ons avondeten doen we wat we zo vaak op donderdagavond bestellen. Rick Mexicaans en ik Japans, de restaurants liggen tegenover elkaar. Rick gaat het ophalen en het is weer heerlijk. 

Kai en Raquel hadden vandaag heel goed nieuws. Het contract voor hun nieuwe appartement is door alle partijen ondertekend. Ze kunnen twaalf maart beginnen met verhuizen. St. Etienne ziet er leuk uit en we hopen daar begin deze zomer heen te gaan. 

5 reacties:

Anja L. zei

Lastig als je niet alle randstukjes kunt vinden.
Wat fijn voor Kai en Raquel, en wat kunnen ze al snel weg.
Fijne vrijdag.

Petr@ zei

Goed dat Rick wat later toch nog kon én is gaan wandelen. Ik moet er ook altijd even uit halverwege de werkdag, anders ben ik eind van de middag zo duf.

Fijn dat het appartement van Kai en Raquel nu definitief is. Hopelijk kunnen jullie er heen van de zomer.

Tineke zei

Waarom hebben Kai en Raquel voor Saint Etienne gekozen , als woonplaats?
Lekker dat ze al gauw kunnen verhuizen en jullie zicht hebben op een bezoek aan hen.
Hier genieten we van het lente weer en de bloeiende lente bollen.

Anoniem zei

Fijn voor Kai en Rachel dat ze binnenkort naar hun nieuwe appartement kunnen verhuizen.
Leuk vooruitzicht voor een zomerse vakantie.
Groetjes Wil

Petra zei

@Anja - Ja, het is echt nodig voor ze, hun verhuurster is heel vervelend.

@Petra - Rick probeert nu iedere dag 7000 stappen te zetten en dat lukt goed.

@Tineke - Goedkoper en nog dicht bij Lyon. Ze wilden niet per se in de stad blijven en hoeven dat ook niet voor hun banen. Het is een korte treinreis.

@Wil - We hopen daar vurig op!