Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, februari 18, 2022

Over storm en sportscholen

Tot mijn verbazing word ik om vijf voor half acht wakker en Rick ligt nog naast me. Het heeft vannacht enorm huisgehouden met windstoten van zo'n 100 km/u en we zijn blij dat er geen bomen om zijn en dat we stroom hebben. 

Er zijn berichten van omgewaaide vrachtwagens en er wordt aangeraden niet de weg op te gaan. Online lees ik dat het in Nederland ook zo erg is. Ik vraag me af waar al die wind telkens vandaan komt. Vroeger hadden we vrijwel nooit "zomaar" (zonder regen) zulke flinke stormen.

Als we beneden komen is het zestien graden en terwijl ik mijn ontbijt maak is het nog geen kwartier later zes graden. Bizar weer is het! 

Na ons ontbijt gaan we naar Starbucks. Ik voel me weer zo lamlendig en word daar moedeloos van. Het huilen staat me nader dan het lachen. Waarom voelde ik me in Aruba zo goed en nu weer terug naar af, ugh!

Gelukkig zijn er knoppen te zien en bloeien de narcissen in de tuin van Maria. Ik houd me maar vast aan het feit dat het warme weer steeds dichter bij komt. 

Voor ik naar Sharon ga doe ik wat van mijn cardio. Om kwart voor tien heb ik personal training en vanwege mijn pijnen vraag ik aan Sharon of we pilates kunnen doen. Meer rekken en strekken dan gewichten. Ik denk dat gewichten het soms allemaal erger maken. 

Na het halve uur voel ik me wat beter en ga verder met mijn stappen. Dan neem ik een hete douche en kleed me in mijn warmste winterkleding. Gek genoeg heb ik zin in een koude lunch en rijd naar The Boro. 
 
De muurschildering hier is perfect voor mijn Patronen themafoto


Rillend loop ik naar Poki DC en bestel mijn favoriete poke bowl. Als ik er thuis van smul realiseer ik me dat bijna alle kleuren van regenboog vertegenwoordigd zijn. Alleen blauw ontbreekt. Ik smul er zoals altijd van. 

Rick had een gezellige lunch met Jason, een oud-collega en vriend. Ze gaan dat maandelijks doen en ik juich dat toe. Rick heeft buiten onze bevriende buren weinig lokale vrienden waarmee hij erop uit kan. 

Al een tijdje ben ik van plan mijn lidmaatschap van Life Time, de sportschool, op te zeggen. Ik gebruikte daar voor de pandemie het zwembad, de hot tub en de sauna regelmatig. Nu hebben wij een nieuwe hot tub en voor een zwembad kan ik naar Oak Marr (ben ik nog steeds van plan) veel dichter bij. 

Vroeger moest je in persoon gaan om je af te melden, maar tot mijn verrassing en blijdschap kan het tegenwoordig per telefoon. Er wordt nog wel even gevraagd of ik er zeker van ben, maar daarna wordt het lidmaatschap zonder gedoe geannuleerd. 
Ik houd van mijn rode tulpen!

Voor de hot tub is het me vandaag echt te koud met die keiharde wind. In plaats daarvan besluit ik eens een van mijn vele badbruisballen te gebruiken en een lekker warm bad te nemen. Ik heb met kerst een heerlijk kussentje daarvoor gekregen en bubbel een uurtje in bad. 

Mijn compagnon, hij springt er nog net niet in

Het bad helpt echt, die warmte doet mijn spieren goed. Als ik beneden  kom heeft Rick een pakje van Amazon aangenomen. Daar zit het boekje  The ABCs of Amsterdam in. Riekje maakte me erop attent en het lijkt me leuk Fiona daar op een gegeven moment uit voor te lezen. 

De open haard gaat aan en Rick en ik vinden het weer tijd voor Indiaas, dit keer van Aditi Gourmet. Als het zo ijzig is, is Indiaas een favoriet van ons. Grappig wel, want India zelf associeer ik niet bepaald met kou. 

Zo begint een lang weekend, want maandag heeft Rick vrij vanwege Presidents Day. Allemaal een heel fijn weekend gewenst en ik hoop dat Eunice bij jullie geen schade heeft aangebracht. 

5 reacties:

Anja L. zei

Je woont helaas in het verkeerde klimaat voor je lichaam. Sterkte met je pijnen.
Gelukkig ben je goed in afleiding zoeken.
Ik zag Orion echt al in het bad springen😂😂.
Wat een grappig boekje voor Fiona.
Wij gaan straks maar eens kijken wat de schade is, bij ons ligt in ieder geval een deel van de schutting om.
Fijn weekend.

Petr@ zei

Fijn dat het warme bad wat heeft geholpen. En wat lief dat Orion je gezelschap hield. Haha, dat koppie van hem!

Wat een grappig boekje. Inderdaad leuk om voor te lezen aan Fiona.

Ik vind Indiaas eten ook passen bij koud weer. Het is echt verwarmend comfort food.

Hier gelukkig geen schade van Eunice!

Anoniem zei

Vervelend als het weer niet meewerkt nu je juist zo'n behoefte aan warmte hebt.Ik vind het alleen vervelend, zoals gisteren, dat de wind door alle kieren en gaten komt zodat je het constant koud hebt. Het heeft hier anders aardig gespookt. We kregen zelfs een weer alert om vooral binnen te blijven. Hoeven ze tegen mij niet te zeggen.
De KLM schrapte 170 vluchten, het treinverkeer werd vanaf 2 uur volkomen stil gelegd. Nu moet de schade opgenomen worden en alle wegen weer begaanbaar. Door omvallende bomen zijn er helaas 4 mensen bij omgekomen.
Bij Mariska vlogen de dakpannen er af en bij Mike zijn alle plantenbakken zo beschadigd dat ze niet meer bruikbaar zijn.
Dat je trouwens nu trek hebt in koude salades. Ik houd het liever op warme gerechten.
Vanmiddag kan ik me weer vermaken met de olympische spelen. De lange kur voor paarrijden.
En dan na de sluiting morgen is dit evenement weer voorbij.
Geniet weer van jullie lange weekend.
Groetjes Wil



Morgen de sluiting en dan is dat evenement weer voorbij.
Geniet van het lange weekend, voor mij is ieder weekend lang want woensdag is mijn boodschappendag. Andere dagen kom ik praktisch nooit buiten.
Groetjes Wil

Tineke zei

De storm is enorm tekeer gegaan; hier is de zinken daklijst van de schuur afgewaaid, dus we hebben de loodgieter al geinformeerd.
Verder zijn er in de beurt heel veel, schat ruim 50 bomen omgegaan.
Het was 32 jaar geleden dat we zo'n heftige storm hadden; 25 januari 1990; onze trouwdag en wij waren in het volgende dorp uit eten met de kids; de jongste blies zowat omver , herinner ik me nog.

Petra zei

@Anja - Qua klimaat alleen in de winter en die is dit jaar ook zo koud! Hopelijk niet al te veel schade!

@Petra - Gelukkig geen schade!

@Wil - Zo'n poke bowl is zo ontzettend lekker, die kan ik bijna iedere dag wel eten. Wat dat betreft zijn onze soort daken wel fijn, geen dakpannen om eraf te waaien. Het waait nu ook weer keihard hier.

@Tineke - Ja, zulke harde wind kan je zo omblazen, is mij eens overkomen.