Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, februari 15, 2022

Over een bibberende boswandeling

Volgens mijn Fitbit heb ik meer dan acht uur geslapen en "excellent". Die laatste score krijg ik niet zo vaak. Rick staat om kwart voor zeven al op, maar ik geniet nog teveel van mijn warme bed. Het vriest weer dat het kraakt en is flink koud in de kamer. 

Gelukkig is daar Alexa, die me er met een Disney liedje op wijst dat het half acht is. Ik dacht dat ik alle Disney liedjes kende, maar het komt regelmatig voor dat dat niet het geval is. Nu heb ik ook niet alle minder bekende films gezien, daar zal het wel aan liggen. 

Terwijl ik met mijn ontbijt bezig ben komt er een prachtige blauwe gaai op een van onze vogelvoeders. Het is 's ochtends altijd een drukte van jewelste op het deck. Op de foto staan een aantal musjes, want die komen met een hele groep en jagen soms andere vogels weg. 


Na mijn ontbijt is Rick gedoucht en wel en we halen onze koffies van de Pan Am Starbucks. Deze week heeft Rick training van negen tot vier. Dat is niet goed, want ze lassen niet voldoende pauzes in, waardoor Rick nauwelijks beweging krijgt en zijn lunch aan zijn bureau moet eten. 

Als ik mijn tienduizend stappen bijeen heb douche ik en kleed me warm aan. Dan ga ik naar H Mart om nog wat paddenstoelen te halen. Ze hebben mijn favorieten niet, maar enoki en shimeji paddenstoelen zijn ook lekker. 

Op weg naar huis haal ik mijn gewoonlijke salade van Subway. Dinsdag is lunch met Judith dag en om half een zien we elkaar weer. Het is iedere keer weer zo gezellig, ik ben blij dat we dit volhouden. 

Eigenlijk voel ik me weer helemaal niet lekker en het zou zo makkelijk zijn op de bank te blijven zitten of liggen. Maar ik moet buitenlucht hebben en ik dwing mezelf naar Southside park te gaan. Daar maak ik een wandeling in het bos.

Het is ijskoud, maar ik vermaak me met foto's maken. Het is goed om even een flink frisse neus te halen. Ik neem me voor van nu af aan iedere dag tenminste een half uur buiten te zijn. Dat gaat makkelijker worden, want de temperaturen gaan langzaam omhoog. 

Terwijl ik aan het fotograferen ben hoor ik de cardinaaltjes zingen. Dat is altijd zo'n blij teken dat de lente eraan komt! Er zijn ook andere zingende vogels, maar het lied van de cardinaal is heel makkelijk te herkennen. 













De rest van de middag werk ik wat aan de puzzel, maar die schiet niet erg op. Volgens mij heb ik heel aantal rechte stukjes niet gevonden. Verder zie ik dat er weer een leuke online speurtocht is bij het spelletje Two Dots. Die zijn zo verslavend!

Als het donker wordt gaan de kaarsen en feeenlichtjes aan. We bestellen Grieks van Plaka Grill voor ons avondeten en daarna ga ik onder een dekentje de Olympische Spelen kijken. Morgen wordt het gelukkig een heel stuk warmer. 

 

4 reacties:

Tineke zei

Mooie rozen heb je staan , ik heb de geel/oranje ook.
Veel tekst op de valentijnskaarten.
Goed dat Saskia weer een vriend heeft, wordt het leven zoveel gezelliger.
Hier komt valentijn ook meer in; ook hotelarrangementen en veel bloemen.

Anja L. zei

Hier zijn de musjes ook in de meerderheid. Maar de kool- en pimpelmezen trekken zich er weinig van aan. Ik vind het gekwetter zo gezellig gehoor.
Vervelend is het als je een training of vergadering hebt zonder voldoende pauzes. Ik loop tegenwoordig echt weg als ik even naar het toilet moet hoor.
Als de weersvoorspellingen kloppen wordt het hier volgende week ook zachter. Eerst krijgen we vanaf vanavond storm.
Fijne woensdag.

Petr@ zei

Ik ga er ook elke dag in elk geval een half uur uit, tenzij het echt hard regent. Heerlijk om even een frisse neus te halen als je de hele dag achter de computer zit.

Petra zei

@Tineke - Nooit genoeg bloemen, toch?

@Anja - Sterkte met de storm!

@Petra - Het wordt gelukkig weer wat warmer, want met echt vriestemperaturen buiten zijn trek ik niet goed.