Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, februari 14, 2022

Over een vrolijke Valentijnsdag

 De zon schijnt vrolijk als Rick om zeven uur opstaat. We gingen gisteravond wat later dan gewoonlijk naar bed en ik blijf liggen tot Alexa haar Disney deuntje begint te spelen. Dan doe ik mijn sportplunje aan en ga naar beneden.

We wensen elkaar en de kinderen een fijne Valentijnsdag. Dit jaar hebben alle drie de kinderen iemand om het mee te vieren, want Saskia heeft een nieuwe vriend. Natuurlijk is het Fiona's eerste Valentijnsdag en zij heeft schattige pakjes aan. 



Rick heeft vandaag haast en gaat douchen terwijl ik mijn ontbijt maak en eet. Dan gaan we naar de Pan Am Center Starbucks voor onze koffies. Het bevalt me altijd wel om dat wat vroeger te doen. Zo heb ik meer tijd om mijn cardio af te maken voor ik naar personal training moet. 


Gisteren hebben Rick en ik met vereende krachten mijn "Scoop" in elkaar gezet. Met dit apparaat maak je cirkels met je voeten en daarmee verstevig je spieren, die je gewoonlijk weinig gebruikt. Ik begin met vijf minuten, want hier moet ik aan wennen. Daarna volbreng ik mijn stappen met op de plaats hardlopen en de mini elliptische machine. 

Het is een berekoude dag vandaag met een wind, die door merg en been gaat. Helaas heb ik daardoor ook weer meer pijn. Na het halve uur personal training met Sharon is mijn energie dan ook op. Ik haal nog even wat medicijnen op van Walgreens en dan ga ik even rusten tot het lunchtijd is. 


Het is genieten, de tulpen en rozen in huis


Voor mijn lunch heb ik zin in iets warms. Dat wordt Noodles & Company, hun courgette noedels met broccoli, spinazie, tomaat, champignons en peultjes met Parmezaanse kaas in een pesto saus. Het is heel erg lekker en ik heb meteen ook een berg groenten binnen. 

Na het eten ruim ik de oude puzzel eindelijk eens op. Die gaat naar Katja en Kevin als we daar in maart heen gaan. De nieuwe puzzel is er een met musical posters. Het duurt lang voor ik alle stukjes netjes heb liggen. Dan maak ik een begin met de randen ervan. 


Volgens Rick is het warm in huis, maar ik blijf het koud hebben. Ik zet de open haard aan en ga onder een dekentje rusten. Vandaag komt er maar heel weinig uit mijn handen, maar het zij zo. Met Orion aan mijn voeten is het erg knus. 

Ons speciale etentje voor Valentijnsdag zal woensdag zijn, want heel veel restaurants hebben vanavond een prix fixe menu en dat vinden wij niet fijn. Toch willen we vanavond ergens gezellig eten. Het valt niet mee om een restaurant te vinden, want alles zit natuurlijk vol. 

Uiteindelijk valt de keuze op Kazan, een heel goed Turks restaurant. Het eten is heerlijk en eigenlijk veel beter dan het Turkse restaurant hier in Vienna. Het gaat allemaal wel snel en binnen het uur zijn we klaar. Waarschijnlijk willen ze vanavond zoveel mogelijk tafels serveren. 

Thuis geven we elkaar onze kaarten en cadeautjes. Ik vind de kaarten hier altijd zo leuk! Het is een heel boekwerk, hieronder Ricks kaart aan mij. 





Voor Rick heb ik een escape room spel. Het bevat vier escape rooms om thuis te doen voor 3 tot 5 spelers, dus we gaan het of met Katja en Kevin of Saskia doen of mensen uitnodigen. Rick vindt het gelukkig erg leuk, want het is zo moeilijk iets origineels te bedenken voor hem. 




Mijn kaart voor Rick

Voor mij ligt er een klein doosje en daar zitten de oorbellen en hangers van roze en andere kleuren saffieren in. Ik kan niet wachten ze woensdag te dragen. Ik ben er helemaal verliefd op!


En zo zit deze leuke Valentijnsdag er ook weer op. Ik bedenk me dat we precies halverwege februari zijn en de meteoroloog, die wij het best vinden, vertelde dat hij denkt dat het van nu af aan zal opwarmen. Ik hoop het van harte!

4 reacties:

Reny zei

Wat een geweldige Valentijns kaarten!

Fiona ziet er als altijd weer geweldig uit, dit keer in die leuke Valentijns pakjes.

Vervelend dat je weer zoveel pijn hebt, ik ga voor je duimen dat de weerman gelijk heeft en het weer verbeterd waardoor je je beter gaat voelen.

Fijne dinsdag.

Anja L. zei

Die Scoop heb ik moeten opzoeken, ik had er nog nooit van gehoord. Nu maar hopen dat het werkt.
Wat een leuke kaarten! Grappig ook om jullie opmerkingen te lezen.
Je bent weer goed verwend door Rick!
Ik hoop dat het gaat opwarmen en je je snel wat beter voelt.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Erg leuke kaarten en cadeaus hebben jullie elkaar gegeven voor Valentijn.
Ik heb 2 mooie bossen rozen gekregen en die heb ik over 5 vazen verdeeld zodat ik overal bloemen heb staan.

En wat fijn dat Saskia weer gelukkig is met iemand!

Petra zei

@Reny - Ja, Katja heeft pakjes voor elke gelegenheid voor haar (veel van mij gekregen). Volgende gelegenheid is St. Patrick's Day.

@Anja - Ik voel de buitenkant van mijn heupen vandaag wel, dus dat wordt langzaam opbouwen.

@Petra - Zo mooi al die bloemen, ik kan er enorm van genieten en kan niet wachten tot de bloemen buiten weer gaan bloeien.