Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 30, 2020

Over een gezellige virtuele lunch en meer zwemmen

Rick ging kennelijk veel later dan ik naar bed dus we staan tegelijkertijd tegen achten op. Veel mensen feliciteerden Rick gisteren met zijn 30-jarig jubileum en zijn vroegere collega Jason belde nog laat om herinnneringen op te halen. 


Na mijn ontbijt doe ik mijn stappen op het deck en ga dan naar boven voor de eerste gewichten training in bijna drie weken. Het voelt toch wel weer goed om die routine te doen. Ik heb het gek genoeg wel gemist. Volgende week opent Sharon hopelijk haar mini sportschooltje in haar garage, want ik doe het toch liever met toeziend oog.

Onze geraniums staan er super bij dit jaar, eind juni zijn ze anders nooit zo vol in bloei

We hebben Ricks portret meegenomen uit Michigan en het hangt nu naast het portret van Kai en Katja. Dat van Rick is meer professioneel, maar ik vind het wel grappig die portretten zo dicht bij elkaar te hebben. 

Rond kwart over twaalf maak ik mijn lunch. Hetzelfde als gisteren, een prutje van spinazie, tomaat en champignons en daarbij de verschillende kazen en crackers met zalm pate, die we uit Michigan mee hebben genomen. Jammer genoeg zijn sommigen daarvan al bijna op. Ik zou willen dat we hier een Cheese Lady hadden!

Om half een heb ik weer eens met Judith afgesproken voor een virtuele lunch. De afgelopen drie weken ging die niet door, dus we hebben weer meer dan genoeg gesprekstof (niet dat we dat anders niet hebben). Voor we het weten is het na tweeen en we nemen afscheid tot volgende week.

Het weerbericht voor de komende tien dagen is heerlijk zomers. Ik voel me er zoveel beter bij, veel minder pijn. Tot half juli heb ik ook bijna iedere dag een reservering voor een baan in het zwembad kunnen bemachtigen. Die van vanmiddag is voor drie uur.


Als ik daar aankom is Chris er ook. Zij heeft telkens een uur gereserveerd. Ik vind een half uur helemaal prima. Dit keer trek ik 28 baantjes, dus 700 meter. Ik hoef me ook niet iedere dag uit te sloven en 700 meter is helemaal goed. Ik zet ze in mijn app en heb al meer dan 3,5 kilometer gezwommen dit seizoen. 


Als ik terug naar huis loop neem ik een foto van een van de "Slow, cat crossing, thank you" bordjes. Op de hoek van de straat woont de oude Mr. Cat, die graag oversteekt, maar dat heel langzaam doet. Zijn eigenaar heeft deze bordjes neergezet. Hopelijk helpen ze want mensen vliegen vaak de bocht bij ons huis om. 


Opeens voel ik me heel moe. Zou het komen omdat ik vandaag 2 uur lang gesport heb? Ik zoek mijn hangmatstoel op en ontspan daar de rest van de middag. 

Voor het avondeten hebben we worstjes van de grill, gegrilde paprika en ui en bloemkoolpuree. We eten natuurlijk buiten, want daar smaakt het nog beter. Jammer genoeg hebben de muggen mij gevonden en ik word lek geprikt. Morgen ga ik een fan op deck zetten om ze weg te blazen.

Als het donder wordt ga ik buiten zitten genieten van het vuurvliegjes schouwspel. Die lijken wel kerstlichtjes in de bomen. Zo jammer dat ze niet te fotograferen zijn. Ze zijn een van mijn favoriete zomerverschijnselen hier.  

5 reacties:

Mayan zei

De restauranten hier in B.C. zijn al een tijdje open. Heerlijk om weer eens te kunnen uitgaan. Hopelijk bij jullie ook gauw. Ik zou ook wel een zwembad tegenover mijn huis willen hebben, lijkt me zo fijn.


Wentje zei

Ik heb één keer vuurvliegen gezien en vond het echt prachtig! Wat is de natuur toch mooi!
Wij gebruiken ook altijd een fan in de slaapkamer tegen muggen en dat werkt super goed,

MarijkeO zei

Wat een prachtig portret van Rick, heel subtiel!!

Marion2 zei

Wat heerlijk dat het zo zomers is en je kunt zwemmen. Dat lijkt wel vakantie.
Hier is het nu verre van zomers weer, helaas.

Wat een prachtig portret van Rick! Echt iets waar je naar blijft kijken, lijkt me.

Petra zei

@Mayan - de restaurants zijn hier sinds een paar weken ook open, maar wij gaan er voorlopig alleen op terrassen eten. Het zal nog een tijd duren voor we binnen gaan eten.

@Wentje - wat zou een wereld zonder muggen fijn zijn!

@Marijke - en dan te bedenken dat hij het weg wilde gooien!

@Marion - ik vind de zomers hier altijd heerlijk.