Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, juni 05, 2020

Over mijn eerste gezwommen kilometer dit seizoen

Het kwik loopt alweer op tot 24 graden als ik beneden kom. Rick gaat na zijn douche naar Starbucks. Terwijl hij zijn toilet maakt pocheer ik een ei en heb daarbij overgebleven labneh met dipgroentes als ontbijt. Ik drink maar een halve kop koffie, zodat ik met Rick een nitro brew op kan halen.


Die heeft Rick al via de app besteld, dus we hoeven enkel door de drive thru te rijden om ze op te halen. Op de terugweg spelen we nog heel eventjes Pokemon Go, maar dan moet Rick terug voor een conference call. 

Er zit voor mij niets anders op dan te beginnen aan mijn hardlopen op de plaats. Ik ben er zeker van dat ik met dit warmere weer meer calorieen verbrand. Na een uur en een kwartier ben ik klaar en ben ik ook kleddernat van de transpiratie!

Gauw zoek ik de douche op en laat lauw water over me heen stromen. Heerlijk kan dat soms voelen! Ik kleed me meteen maar in mijn bikini en "zwembad jurk", want wonder boven wonder kon ik gisteren een baan bemachtigen van iemand, die afzei. Een geluk dat Chuck, onze buurman, de president van het zwembad is!


Rick komt vroeg uit zijn kantoor voor lunch en we eten onze salades op het deck. Dan moet Rick meteen weer verder. Ik protesteer nog dat hij tenminste een half uur lunchpauze moet nemen, maar dat is tevergeefs. Het helpt ook niet dat Rick voornamelijk met mensen aan de westkust werkt. 


Om half twee is het zover! Mijn felbegeerde eerste gang naar het zwembad! We moeten een mondkapje op tot we in het zwembad zijn. Ieder heeft een eigen baan en een uur om te zwemmen. Daarna gaat het bad een half uur dicht voor schoonmaken en dan mag de volgende lichting komen. 

Heerlijk is het weer om op mijn gemak mijn baantjes te trekken. Ik doe het lekker langzaam en drie kwartier later heb ik er een kilometer opzitten. Dat is genoeg zeggen mijn spieren, al zou ik wel langer door willen gaan. 

Thuis zet ik de website waar je banen kunt reserveren op het thuisscherm van mijn telefoon, zodat ik constant kan checken of er weer banen beschikbaar komen. Hopelijk zal dat vaker gebeuren. 

In mijn hangmatstoel ga ik opdrogen en lezen. Gewoonlijk zou ik dat dus op een ligstoel in het zwembad doen, maar daar is nu niets van dat alles. Het is zwemmen en vertrekken geblazen. Maar ach, het is tenminste open, want niet alle zwembaden zijn dat. 

Tegen vijven wordt het wel erg donker en ga ik naar binnen. Rick en ik houden ons happy hour en bestellen dan eten. Intussen zijn de hemel sluizen weer geopend en onweert het flink. Balen voor de mensen, die vanavond zwembanen gereserveerd hadden. 

Rick trotseert het weer opnieuw en gaat mijn eten halen van Passion Fin en zijn eten van Rango's. Ik vind persoonlijk mijn Japanse maaltijd vele malen lekkerder, maar Rick is het daar niet mee eens. Het is goed dat we zo ieder onze eigen keuzes kunnen halen. 

Vanavond stuurt Carol een email naar Rick en Lisa dat Dad snel achteruit gaat. Hij eet nog weinig en is helemaal aan bed gebonden. Rick vindt het moeilijk om te zeggen, maar hij is opgelucht. 

Een verhuizing naar een Hospice huis zat er niet in, want beide huizen in Muskegon hebben meerdere COVID19 gevallen. Zo zijn Carol en Deb ook veilig en is Dad een stuk rustiger. Allemaal zo heel hartelijk bedankt voor het medeleven. Wij hopen dat dit lijden voor Dad snel voorbij zal zijn. 

En zo is het alweer weekend, allemaal een heel fijne paar dagen gewenst!

8 reacties:

Pascale zei

Heerlijk dat je weer kon zwemmen! Hier stond het kwik al op 37° vandaag (wel lage vochtigheidsgraad gelukkig), dan zou zwemmen ook heerlijk zijn.

Die Rick werkt maar hard. Toen ik nog werkte hadden we mensen van kust to kust in ons team, maar meer aan de oostkust. Ik herinner me nog menige conference calls om 6 uur in de ochtend (en heel soms zelfs om 5 uur!) vanwege het tijdsverschil. Mijn laatste manager hield onze wekelijkse team meeting altijd om 9 uur oostkust tijd, en dat was 7 uur voor mij en 6 uur voor mijn teamgenoot - daar hield ze dus helemaal geen rekening mee. Die dagen mis ik niet!

Fijn dat ze iemand kunnen regelen voor de nacht voor je schoonvader. Het is zo zwaar, als op deze manier het einde nadert. Sterkte.

Petr@ zei

Fijn dat je hebt kunnen zwemmen. Was de temperatuur van het water goed?

Geniet van je weekend!

Anoniem zei

Veel sterkte de komende tijd, voor Rick en jou.
Het zal niet makkelijk zijn dat jullie niet bij Dad kunnen zijn nu.

Karin.

Anja L. zei

Wat lekker dat je weer hebt kunnen zwemmen!
Sterkte voor jullie allemaal.

Hester zei

Wat een leuke foto van jou bij het zwembad! Heerlijk even in het water. Ik duim voor je dat er snel weer een baan vrij komt.

Als iemand eenmaal echt bedlegerig wordt en nog maar weinig eet gaat het inderdaad vaak heel snel. Ik kan me Ricks opluchting goed voorstellen. Het blijft erg verdrietig voor jullie allemaal en het is zwaar voor Rick en Lisa om zo ver weg te zitten. Zeker in combinatie met Rick's lange werkdagen en weinig pauze. Erg knap hoe goed hij zich houdt. Hij heeft gelukkig veel steun aan jou.

Ik hoop dat jullie ondanks alles een fijn weekend samen hebben. Ik denk aan jullie!

Petra zei

@Pascale - Thuis werken is volgens mij drukker voor Rick dan gewoon naar kantoor gaan, maar het is ook een drukke tijd met klanten, die thuis werken en geholpen moeten worden.

@Petra - De temperatuur van het water is heerlijk. Verfrissend, maar niet te koud.

@Karin - Dank je wel!

@Anja - Jij ook hartelijk dank.

@Hester - Dank je, we zijn nu aan het plannen voor de reis naar Michigan na Dads dood. We zullen niet meteen gaan, maar wel heel snel.

Jacqueline zei

Hoi Petra,

ik volg je blogs nog met enige regelmaat. Ook Pokemon go spelen is nog steeds 1 van onze grootste hobbies. Nu raiden op afstand er aan zitten te komen is het wellicht een keer leuk om te raiden met elkaar. De code van mijn man is 5010 7345 6828 (Loenie74). Hij zou je leuk vinden als je hem als friend wil toevoegen. Mijn code heb je al (Latje71) en we zijn ook al een tijdje lucky friends. Misschien ben je ook geintresseerd in deze link waar je je code kan delen:
https://www.nwtv.nl/205398/we-herstarten-de-pokemon-go-vriendenlijst-van-nwtv?fbclid=IwAR3KZJIbyxTyUUNBN2OSg0ChUBaNcnWfpKH24ZQp-pnqQGqWxwqtGlMI5v8

Groetjes Jacqueline

Petra zei

@Jacqueline - Ik heb je man toegevoegd. Het lijkt mij ook erg leuk om met elkaar te raiden.