Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 18, 2020

Dag 8 Michigan: Familie bezoeken en meer opruimen

Eindelijk heb ik heerlijk geslapen en als ik wakker word is het weer acht uur. Rick is al uit bed en ik zou eigenlijk ook vroeger willen opstaan. Met dat latere naar bed gaan lukt me dat echter niet.

Gisteravond vond ik uit dat Brooklyns Bagels vlakbij nitro brew heeft. Rick heeft ook zin in een koude koffie en we rijden naar het restaurant. Ze hebben er ook heel lekker uitziende bagels, maar ja, niet in ons dieet. Jammer genoeg is de nitro brew sinds de COVID situatie nog niet terug, maar cold brew is ook lekkere ijskoffie en het feit dat ze suikervrije caramelsiroop hebben maakt het helemaal goed.


Rick haalt ontbijt van McDonald's, maar ik houd het gezond en maak mijn eierprutje met spinazie en champignons. Zo buiten eten met zicht op het meer voelt als vakantie, al is het dat natuurlijk niet. Na het eten doe ik een half uurtje op de plaats hardlopen en ga dan douchen.

Rond kwart over tien komt Chris, mijn favoriete nicht van Rick. Zij woont bijna drie uur rijden hiervandaan en vroeg mij via Facebook wanneer een goede tijd om langs te komen zou zijn. Dat werd dus vanochtend. 

We nemen allemaal pauze van onze bezigheden en kletsen gezellig bij op het deck. Chris eet lunch mee en dan gaat ze eerst naar het strand en daarna haar vader, die niet ver hiervandaan woont, nog even opzoeken. Lunch bestaat uit van alles en nog wat van de overblijfselen van de afgelopen dagen. Voor mij is het een salade en hamburger.

Daarna is het tijd om weer aan het huis verder te gaan. Het wordt steeds leger. De zijtafeltjes in de woonkamer gaan in de verkoop en een oud tafeltje dat we weg gaan gooien komt ervoor in de plaats. Het doel is om alleen de bedden en banken nog over te hebben.
De woonkamer is op de banken en stoelen na leeg. Er moet nog door meer foto's en recepten gespit worden, vandaar de rotzooi

We gebruiken de tafel in de eetkamer nog, maar die gaat dus mee met Lisa en Luke en die mooie kast ook

Persoonlijk vind ik dat ik vandaag het productiefst ben geweest. Ik heb alle verlopen producten in de voorraadkast weggegooid. De overgebleven voedingswaren staan op een plank, die zullen naar de voedselbank gaan. 

De spullen om weg te geven breng ik naar voren. Om de een of andere reden had Dad ontzettend veel schoonmaakmiddelen. Die zet ik ook in de voorraadkast, zodat alles zo'n beetje bij elkaar staat.


Daarna maak ik alle kastje en lades in de bijkeuken leeg. Daar vind ik ook nog wat spul om weg te geven. Een van de kastjes is tot de nok toe gevuld met sokken met gaten erin. Waarschijnlijk om mee schoon te maken, maar hadden ze daar echt zoveel sokken voor nodig? Zo lachen we toch ook nog wat af tijdens het opruimen.

Uiteindelijk vul ik een paar van de enorme vuilniszakken, zoals de linkse. De bijkeuken is nu leeg behalve spullen, die we willen verkopen. De keuken begint er ook op te lijken. Er zijn veel dingen, die wij hier nog zullen gebruiken. Daar wachten we tot het laatste moment mee.

Rick zet voor de grap zijn high school foto op de tafel, maar natuurlijk heeft niemand daar interesse in

Tegen vieren vind ik het welletjes en Rick heeft ook gedaan wat hij moest doen. We besluiten een korte wandeling naar de jachthaven vlakbij te maken. Die is gedeeltelijk ondergelopen en we moeten door enkel diep water om bij de boten te komen. Rick en ik willen eigenlijk al heel lang een boot, maar het is gewoon niet praktisch voor ons. 










Weer terug bij het huis kleedt Rick zich in zwemkleding en haalt de kajak van de buren op. Die is ons aangeboden om te gebruiken. Ik zou dat ook graag doen, maar heb teveel last van mijn schouders. Tot mijn verbazing gaat Rick twee kilometer naar de duinen varen, want ook hij heeft veel schouderproblemen. Hij komt dan ook voldaan terug, maar geeft toe dat zijn schouders niet blij zijn. 



Jamie, die het huis zal stagen, komt nog even langs om nu te kijken wat we nog moeten doen. Alle gordijnen moeten weg en een van de stoelen in de woonkamer ook. Verder moeten we een van de bedden in de logeerkamer in wat nu het kantoor is plaatsen. Dat zullen we dus allemaal een van de laatste dagen hier doen. 

Voor het avondeten grilt Luke karbonaden en we hebben er spinazie bij. De anderen eten in de oven "gefrituurde" uienringen en ik heb bloemkoolrijst met kruiden, die erg lekker smaakt. 

Dan gaan de mannen nog even spullen ophalen bij Lowe's en Pam, Brett en een vriendin van Pam komen langs om een drankje te drinken. Ik schrijf eerst dit blog en zal er dan bij gaan zitten. Ik wil echter weer op tijd naar bed, want ik heb die slaap gewoon nodig. Ik voelde me vandaag zoveel beter en energieker dan de afgelopen dagen!

Allemaal een fijne vrijdag gewenst!

5 reacties:

Petr@ zei

Grappig wat je allemaal tegen komt als je iemands huis leegruimt. Je vindt altijd wel wat eigenaardigs wat je niet wist van iemand.
Zo vonden we bij mijn tante her en der papiergeld verstopt. Zij was getrouwd geweest met een alcoholist. Om te voorkomen dat zij en de kinderen geen eten hadden omdat hij al het geld aan drank uitgaf, verstopte ze geld. Blijkbaar is dat dan toch een gewoonte geworden want ze was al járen gescheiden toen ze overleed.

Kajakken is leuk om te doen, maar inderdaad niet als je schouderklachten hebt. Ik hoop voor Rick dat zijn klachten nu niet erger zijn geworden.

Anoniem zei

Fijn dat er schot in de het opruimen komt.
Wat is het toch een mooie omgeving waar dad gewoond heeft.
Groet, Bea

Hester zei

Wat een gezellig huis had Dad! Gezellig met die woonkeuken en ronde eettafel zo. Ik begrijp heel goed waarom hij zo verknocht was aan het huis.

Wat lijkt Rick op Kai in die high school foto!

Marion2 zei

Het lijdt geen twijfel wie de vader van Kai is: als twee druppels water.
Willen jullie de foto niet houden?

Als je hier teveel afval hebt, kun je het naar de Milieustraat brengen en
als iets nog goed is naar de Kringloopwinkel (en grote stukken halen ze op).
Bestaat dat ook in de VS? Als dat zo is, is dat misschien nog een oplossing.

En wat een prachtige omgeving toch!

Petra zei

@Petra - Gelukkig kreeg Rick er geen last van

@Bea - We willen zeker een keer een vakantie langs het Michigan Meer houden

@Hester - Ja, dat zegt iedereen

@Marion - Nee, we hebben die foto al. Hier kan je naar Goodwill brengen dat is een soort kringloopwinkel. En er is zoiets als een "dump" waar je extra of groot afval kwijt kan.