Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, juni 11, 2020

Dag 1 Michigan: Over de crematie en spullen verdelen

Iedereen bleef gisteravond heel laat op. We keken allerlei foto's en haalden herinneringen op. Tegen middernacht was ik te moe en zocht mijn bed op. Ik word dus op een redelijk normale tijd wakker, half negen. Het uitzicht vanuit bed is werkelijk spectaculair!


Rick is ook wel wakker, maar wel heel moe, want hij heeft op Lisa en Luke gewacht, die om twee uur eindelijk aankwamen na een reis van 29 uur. Tot mijn grote verbazing is Lisa al op als ik onze kamer uitkom. 

Zij moet wat werk doen, maar eerst drinken we samen koffie. Dan maken Rick en ik ons ontbijt. Ik heb allerlei groentes, die anders niet meer goed zouden zijn bij onze thuiskomst, meegenomen. Daarmee maak ik een paar eieren met tomaat en spinazie. Dat ga ik vaker doen, heerlijk!

Om tien uur begint Dads crematie, maar Rick en Lisa (en dus ik ook) hebben besloten daar niet bij te willen zijn. Carol wel en Katja en Saskia meldden gisteravond er ook bij te willen zijn. Het houdt in dat de kist met Dad met een Amerikaanse vlag erover gedrapeerd, omdat hij ex militair was, de verbrandingsoven in wordt geschoven. 

Na afloop bellen de meisjes of we ze op kunnen halen. Ze vertellen dat Carol heel erg overstuur was, zo zielig. Dit is de vijfde man in Carols leven, die gestorven is. Haar eerste man overleed toen ze net een baby had en maar achttien jaar oud was. Onvoorstelbaar, gewoon, hoeveel pijn en verdriet zij heeft gehad. Wij wisten dit niet tot nu. 

Terug in Dads huis is Luke, mijn zwager, ook van de partij. Terwijl ik mijn hardlopen op de plaats doe praten wij bij. Luke is echt een klets en zo gaat mijn uur "rennen" snel voorbij. Hij vindt het alleen maar goed dat ik het doe, want hij rookt en heeft COPD. Ik vertel hem dat ik heus ook mijn "zonden" heb, want ik houd erg van wijn.

De rest van de ochtend besteden we met het uitzoeken van de dingen, die iedereen graag wil houden. Ik stuur foto's naar Kai en die heeft ook alle dingen op Onedrive bekeken. Onderstaande mok heeft Kai voor mijn schoonmoeder gemaakt toen hij vijf was. Kai wil die niet, maar Katja die van haar wel.

Voor de lunch maak ik mijn gewoonlijke salade en de anderen hebben broodjes met de kaas en vleeswaren, die Tammy gisteravond bracht. Het is ondanks de reden dat we hier zijn gezellig. De gevoelens vanochtend waren verdrietig, bij het uitzoeken af en toe ook, maar dan lachen we opeens weer allemaal om herinneringen, die we hebben.

Na het eten maken we een lijst van boodschappen. Lisa en Luke halen hun dingen en Saskia en ik gaan erop uit voor de onze. We gaan naar Meijer en daar zien we ook een hele schap met Nederlandse producten. Saskia neemt een doos fruit hagelslag mee om Justin te laten proberen. Ik vind het leuk om te zien, maar niets van onze gading. 


Vrijwel iedereen hier draagt ook mondkapjes, net als in Virginia. Het is een gigantische winkel en voor we het weten zijn er een paar uur voorbij! Ik ben er gewoon doodmoe van.

De rest van de middag gaan we verder met opruimen en we maken spiesjes met kip, biefstuk, zalm en veel groentes als avondeten. Dat is er een probleem, want de barbecue houdt er op het laatste moment mee op. Dan gaat alles maar in de oven, gelukkig kan dat ook. 

Het is zo gezellig met zijn allen, Dad zou trots geweest zijn. Niks geen gevecht over wie wat wil en iedereen geinteresseerd in elkaars leven. Dad was een grote cognac fan en Rick heeft een grote fles Remy Martin meegenomen. 

We toasten allemaal op hem en op ons, omdat het toch wel bijzonder is dat we allemaal zo goed met elkaar overweg kunnen. Gedeeltelijk is dat natuurlijk ook te danken aan mijn fantastische schoonouders, die meer ouders voor mij waren. 

Wat zullen we allemaal dit huis missen. Ik ben vastbesloten er zoveel mogelijk van te genieten. Daarom gaan Katja en ik ook naar buiten om een foto van de spectaculaire zonsondergang te maken. Deze eerste dag hier was mooi met veel herinneringen en steun aan elkaar. 



13 reacties:

Anoniem zei

Het is zo fijn te lezen dat jullie zo goed overeenkomen bij de verdeling van dad's bezittingen. Want het is dikwijls bij de dood van beide ouders en als er moet verdeelt worden dat er familieruzies ontstaan.
Begrijpelijk dat jullie dad zijn huis en in het bijzonder de mooie omgeving zullen missen.
Verder wens ik jullie nog veel sterkte en ook gezelligheid met de ganse familie en een veilige terugreis.
Groeten van Hilde uit B.

Sonja zei

Mooi dat het zo harmonieus verloopt en dat jullie genieten en steun vinden van elkaars gezelschap. Dat jullie dit huis gaan missen begrijp ik heel goed, wat een prachtig plekje op deze aarde. Veel sterkte!

Anja L. zei

Dat is het soms mooie van een overlijden, vaak komen er zoveel mooie herinneringen boven die je met elkaar kunt delen.
Wat verschrikkelijk voor Carol om alweer een man te verliezen zeg. Ik wens haar heel veel sterkte.
Ik snap dat jullie die plek gaan missen, wat een uitzicht!
Fijne vrijdag en succes met uitzoeken en opruimen.

Sophie zei

Wat een mooie emotionele dag. Ik krijg er tranen van in m'n ogen. Jullie doen het allemaal heel erg goed zo. Ik herken het gevoel van dierbare schoonouders ook erg trouwens (al heb ik ook een goede band met m'n ouders). Ze zijn echt als familie voor mij.
Bijzonder dat je ze zo hebt mogen meemaken in je leven en mooi dat jullie als familie nu op het leven van Dad kunnen terug kijken. Sterkte nog!

Anoniem zei

Fijn dat alles zo harmonieus verloopt, dat is nog waardevoller dan welke spullen dan ook! Vreselijk voor Carol om al weer een partner te moeten verliezen. Succes met alles wat nog op jullie planning staat daar. Groetjes, Maria

Ron zei

Wat een emotionele dag Petra. Fijn dat jullie het allemaal goed kunnen vinden.
De herinneringen houden iemand bij je, dat is waardevol.

TOG zei

Velen hebben het al gezegd, maar inderdaad fijn dat jullie het goed kunnen vinden en geen geruzie. Sterkte voor allen.

Anoniem zei

Toch mooi dat na een droevige ochtend de dag overgaat in een gezellig samen zijn met de
familie.Jullie hebben wel een hele fijne band met elkaar. Iedereen heeft zo zijn of haar herinneringen aan Dad en logisch dat je van hem een aandenken wilt hebben. Ik heb het helaas anders mee gemaakt.
Wat intens triest voor Carol dat ze alweer een partner heeft moeten verliezen. Houd maar een goed contact met haar.
Hoe lang blijven Katja en Saskia nog ? Geniet nog van het samenzijn met de familie.
Groetjes en liefs Wil

Inge - Jules & Louis zei

Dat is toch heel bijzonder, zo samenkomen met gezelligheid en warmte, zonder ruzie of gekibbel. Is zo waardevol! Dat heeft inderdaad te maken met je schoonouders. Ik wou dat ik zo’n warme band had met de mijne... na de dood van mijn schoonvader is de band verslechterd met mijn schoonmoeder door allerlei omstandigheden.
Wens Carol ook veel sterkte, zo erg voor haar dar ze weer eens een partner moest afgeven.
Ik ben wel blij dat jullie toch heel mooie momenten beleven samen tijdens deze emotionele tijd... Dad kan alleen maar fier zijn op jullie nu. Heel veel liefs en sterkte aan iedereen, Inge

Nancy zei

Wat een mooie omgeving! Ik kan goed begrijpen dat jullie het huis en de omgeving zullen missen. Wat fijn dat het allemaal zo harmonieus verloopt en dat jullie ook kunnen genieten van het samenzijn. Nog heel veel sterkte!

Petr@ zei

Wat mooi dat het zo harmonieus verloopt, dat gaat in sommige families helaas wel anders.
Fijn om samen herinneringen op te halen!

Anja zei

Wat mooi en bijzonder jullie samenkomen zonder ruzie en gekibbel. Fijn om samen herinneringen op te halen, put daar troost uit!!
Dat is bij het overlijden van mijn ouders helaas anders verlopen. Mijn zus heeft al het contact met ons verbroken. Zij was zo moeilijk en accepteerde helemaal niets.

Petra zei

@Hilde, Sonja, Anja, Sophie, Maria, Tosca, Inge en Nancy - Dank jullie wel!

@Ron - Dat is zeker!

@Wil - De kinderen gaan zondag terug.

@Petra - Ja, het is een mooi samen zijn.

@Anja - Dat vind ik toch zo naar voor jullie!