Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, juni 20, 2020

Dag 9 Michigan: Over een drukke dag en een gezellig etentje

Rick is weer eerder op dan ik, maar ik volg niet veel later om half acht. Dat is het vroegst dat ik hier ben opgestaan. Het is zo broeierig warm 's nachts. De buren hebben airconditioning en terecht want het kan hier in de zomer flink warm zijn. 


Als ik de keuken binnenkom zoekt Lisa naar haar stevia zakjes. Oeps! Die heb ik gisteren weggegooid, denkend dat ze van Saskia waren. Rick en ik rijden dus als eerste naar de Meijer om een nieuw pakje te kopen. Zo hoeft Lisa maar een ongezoete mok koffie te drinken.

Op de terugweg gaan we weer langs Brooklyns Bagels voor onze koffies. Ik maak mijn roerei met spinazie, tomaat en champignons ontbijt en eet dat buiten op. De anderen gaan aan het werk aan het huis en ik doe eerst mijn stappen op het deck. 

Als ik daar bijna klaar mee ben hoor ik iemand roepen in de garage. Het is de dame van het schoonmaakbedrijf dat we willen huren voor de laatste schoonmaak als wij vertrokken zijn. Ik leid haar rond in het huis en ze zal een email sturen met de kosten. 



Dit bedrijf zal de ramen niet wassen dus dat geef ik mezelf dan maar als taak. Het is een heel werk. Overal hangen spinnenwebben en er zit heel wat vogelpoep op ramen. Hoe dat kan is een klein raadsel. De ramen voor het huis lukken me niet, want die zitten te hoog. Het belangrijkste zijn toch de panorama ramen in de woonkamer.

Als ik daar klaar mee ben is het ruim lunchtijd. Rick en ik maken onze salades. Daarna gaan we een boodschappenlijstje afwerken. Eerst naar het postkantoor om financiele instanties er per post van op de hoogte te stellen dat Dad er niet meer is. 

De volgende stop is de bank, maar die is gesloten vanwege de Juneteenth feestdag. Die is in de meeste staten pas een paar weken geleden wet geworden en is nog geen federale feestdag. Op Juneteenth (19 juni) wordt de bevrijding van de slaven in de VS gevierd.

Bij de UPS Store kan Rick Dads Xfinity apparatuur voor zijn kabeltelevisie terug laten sturen. Helaas heeft de Meijer vervolgens niet de cognac, die we zoeken, om vanavond mee op Dad te toasten. Die halen we dan maar bij de slijter.

Luke is begonnen met de paneel muur te verven, maar daar heeft hij de juiste kleur niet voor. Op naar Lowe's waar we een gallon met een kleur, die erop lijkt laten vullen. Luke gaat de muur nu maar helemaal overschilderen.

Dit alles duurt zo lang en Rick en ik hebben enorme dorst. Gelukkig heeft de Wesco diet Squirt, een drankje dat we in ons gebied bijna nergens kunnen krijgen. Dorst gelest lopen we Sharon's Flowers and Gifts in.

We gaan vanavond naar Brent en Tammy en willen bloemen meebrengen. We schrikken van de prijzen, maar vinden toch een leuk boeket voor de laagste prijs van $40! We bestellen er ook maar meteen een om morgen bij Carol bezorgd te worden.

Eindelijk kunnen we weer terug naar Dads huis. We dachten nog tijd te hebben voor van alles en nog wat, maar het loopt al tegen vijven! Lisa en Rick sorteren een paar dozen met aandenkens van hun ouders. De helft gooien ze weg, maar de zilveren dollars en overlijdensberichten van familieleden bijvoorbeeld houden ze.

Brent komt ons ophalen en een half uurtje later zijn we bij hun ontzettend leuke huis. Brent en Tammy zijn echte levensgenieters. Het enige wat nog mankeert is een zwembad wat Tammy graag wil, maar Brent is er fel tegen.

We krijgen eerst een cocktail aan hun super goed gevulde bar, voor mij natuurlijk een bloody Mary en Rick krijgt een margarita met een parasol erin. Brent maakt ook zijn eigen wijn, rode en witte, alleen is de witte zoet en daar houden Lisa en ik niet van. 



Dit heet een shotski, je moet alle drie tegelijk een shot drinken, die van mij was salted caramel whiskey, zo lekker!



Na dit cocktailuurtje scheppen we een flink bord vol van alle lekkernijen, die Tammy klaar heeft staan. Er staat een slowcooker met barbecue vlees en een met worst, paprika en ui in tomatensaus. Die ga ik ook eens maken. Verder is er een taco salade, een pasta salade, verschillende kazen en fruit. Het smaakt allemaal even lekker.



Na het eten gaan de mannen bij de buitenhaard zitten, maar wij dames vinden dat veel te warm. Wij willen liever airconditioning, want het is in Dads huis ook telkens zo warm. Brent en Tammy's dochter Tanna komt ook langs en het wordt, zoals altijd met Brent en Tammy, een heel gezellige avond.

Tegen half elf val ik bijna om van de slaap en Brent brengt ons terug naar huis. Volgende keer hier zullen we bij Brent en Tammy logeren. Heel fijn om dan niet in een hotel te hoeven.

Allemaal een heel goed weekend gewenst!






5 reacties:

Anja L. zei

Ik heb zo’n hekel aan ramen zemen maar je ziet altijd wel resultaat.
Wat zijn de bloemen toch duur bij jullie!
Die salted caramel whiskey klinkt lekker, wat grappig om zo een shot te drinken.
Wat lekker om een logeeradres te hebben. Het eten zag er goed uit.
Fijn weekend.

Petr@ zei

Ik hou niet van whisky maar de salted caramel versie klinkt goed. En wat hebben jullie heerlijk gegeten!
Zo fijn om jullie vrienden nu wat vaker te zien en lief dat jullie daar kunnen logeren de komende bezoeken.

Marion2 zei

Wat verzetten jullie ontzettend veel werk!
En wat goed dat jullie nog energie over hebben om
met vrienden af te spreken.

Hoe gaat het met Carol? Lief dat jullie bloemen
voor haar besteld hebben.

Petra zei

@Anja - Ik zeem onze ramen werkelijk nooit! Hooguit om er wat "hondenkunst" af te wassen. Er zitten irritante horren voor en ik ben te lui om die er allemaal eerst af te halen.

@Petra - Ik ben ook absoluut geen whiskey fan, maar dit was heel lekker en brandde ook helemaal niet in mijn keel.

@Marion - Ondanks dat Dad zelf al heel veel had opgeruimd is het onvoorstelbaar hoeveel er in dit relatief kleine huis zat! We gaan voor we weggaan nog even langs Carol. Ze deed het toen Rick en Luke er waren wel goed.

Maria zei

Wat hebben jullie al veel gedaan! Het loopt allemaal op rollerjes met zoveel hulp. Ik kreeg een paar maanden geleden ook opeens genoeg van kip, eet het bijna nooit meer. Wel rundvlees maar dat kun je ook niet altijd eten. Dus meer vis, garnalen en sashimi (yes!), wel erg duur hier in Vancouver.