Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 09, 2020

Over dinsdag

Allemaal zo heel hartelijk bedankt voor het medeleven! Rick en ik zijn vanochtend al vroeg van de partij. We voelen ons beiden zenuwachtig. Er is dan ook nog zoveel te doen voor we morgen voor onbepaalde tijd naar Michigan zullen rijden. Gewoonlijk heb je dan dagen de tijd om voor te bereiden, maar nu hebben we maar een dag.


Na mijn koffie en ei met komkommer ontbijt maak ik me klaar om naar de tandarts te gaan. Eigenlijk had ik het af willen zeggen, maar als je dat binnen 24 uur doet moet je betalen. Dus ik ga maar met mondkapje op de praktijk in. 

Daar wordt mijn temperatuur gemeten en die is te hoog. He? Het blijkt te zijn omdat ik buiten in de zon wachtte tot ze klaar voor me waren. De tweede meting is normaal. Dan mag ik in de stoel plaatsnemen en krijg een voor mij nieuwe mondhygieniste, Kaylee. Iedereen is helemaal ingepakt met maskers en alles en het voelt veilig.

Gelukkig zorg ik heel goed voor mijn gebit. Ik weiger de roentgenfoto's vandaag want ik heb zoveel te doen en geen zin in dat gedoe. Als ik uitleg dat mijn schoonvader is overleden en we morgen op reis moeten is iedereen natuurlijk heel sympathiek. Gelukkig ziet de tandarts ook niets mis dus drie kwartier na de aanvang van de afspraak loop ik weer naar buiten. In december doen we die roentgenfoto's wel weer. 


Thuis doe ik mijn hardlopen op de plaats tot ik 5000 stappen bijeen heb. Verder heb ik er geen zin in. Boven pak ik wat in en dan maken we ons klaar voor het bezoek van Emily, die heel lief heeft aangeboden voor Orion te zorgen in de week dat onze buren op reis zijn.

Emily heeft zelf een hond als Orion en is vrijwilligster bij een dieren asiel. Zij zorgt gewoonlijk niet voor andermans honden, maar ze vond dat Orion zozeer als haar hond klonk dat ze zich opwierp voor onze schat met gebruiksaanwijzing te zorgen. Super lief dus!

Gelukkig gaat het bezoek best goed. We dragen allemaal een mondkapje wat mogelijk ook wel leidt tot Orions geblaf, maar over het algemeen valt dat erg mee. We laten Emily zien waar alles is en haar tienerdochters gaan misschien ook helpen. Die zullen we dan betalen want Emily wil van geen betalen weten. 

Orion is veel rustiger met haar dan met bijvoorbeeld Justin. Volgens mij zal hij helemaal niet blaffen als wij er niet zijn en zij voor hem zullen zorgen. Ik kan Emily niet genoeg laten weten hoe dankbaar ik ben! Orion is echt mijn baby en ik maak me zorgen als hij niet in goede handen is. Ik weet nu dat hij dat zeker gaat zijn!

Het loopt al tegen twaalven en we willen nog wat boodschappen doen. Rick haalt bij Office Depot verhuisdingen, zodat we dozen en dergelijke kunnen tapen en labelen. Dan is de Home Depot aan de beurt waar je niet zou zeggen dat er een pandemie gaande is met nog steeds heel veel gevallen hier. Gelukkig weet Rick precies wat hij nodig heeft en is heel gauw weer terug.

We haasten ons naar huis want Rick heeft om een uur een Zoom gesprek met de begrafenisondernemer. Dad zal donderdag gecremeerd worden. Carol wil daar bij zijn, maar Rick en Lisa hebben besloten dat niet te doen. Dat snap ik goed.

Terwijl Rick daarmee bezig is haal ik lunch voor ons tweeen. Ik heb een salade van Panera en Rick een van Cava in hetzelfde winkelcentrum. Rick is nog steeds in gesprek als ik terugkom en ik eet mijn salade alleen op het deck.

Daarna ga ik naar de Shell om de van vol te tanken en bij de Giant haal ik Off! tegen muggen, want die zullen er aan het meer zeker zijn. Ook hebben we zonnebrandspray nodig en wat van de kaas spuitbussen, die we Orion geven. Ik neem ook een zak ijs mee om morgen in de koelbox te doen. Alles is voorradig dus dat is fijn. 

Als ik terugkom heeft Rick ook gegeten en gaan we de rest van ons lijstje afwerken. Als eerste Total Wine waar we wijn en bier voor iedereen ophalen en dan de ABC slijter. Dad was dol op cognac, dus Rick koopt een grote fles Remy Martin om op Dad te toasten. 

We rijden terug naar Vienna waar we denken een hele bestelling hondenvoer en meer op te halen. Niets in hun berichtjes dat onze bestelling klaar was liet ons weten dat twee derde niet voorradig was! Dat hondenvoer hebben we hard nodig! Gelukkig heeft een andere dierenwinkel het wel. 

Bij Whole Foods haal ik mijn Chomperz zeewier chips voor snacks de komende dagen. Ook neem ik wat drankjes me voor de koelbox. Zo hoeven we onderweg nergens binnen om drankjes te kopen. 

De volgende stop is de Poolse winkel. Daar kiest Rick allerlei worstjes om de komende week met iedereen te delen. Dan vinden we Orions eten bij Pet Valu en zijn eindelijk klaar met alle boodschappen!

Rick gaat het gras in de achtertuin maaien en ik heb een andere prioriteit: mijn nagels. Dat klinkt wellicht frivool, maar ik ben een nerveuze nagelbijtster en in deze tijden moet ik mijn vingers beschermen. Ik gebruik dezelfde goudkleurige glitter voor mijn tenen en vingernagels. Ik weet dat Dad niet zou willen dat ik donkere kleuren zou gaan gebruiken vanwege zijn overlijden. 

Bloemen maken me altijd weer blij, vooral in onze tuin

De van is bijna ingepakt dus we schieten op. Rick gaat beneden aan de bar zijn eerbetoon aan Dad schrijven en ik vouw boven de was op. Dan schrijf ik ook mijn gedachten over Dad op Facebook. Rick en ik laten de tranen weer rijkelijk vloeien, want wat zullen we deze bijzondere man missen! 

In de VS is het de gewoonte een levenschets van de overledene te schrijven. Die van Dad heeft hij grotendeels zelf geschreven en als je hem kent is het helemaal zijn humor en stijl. Voor wie het wil lezen staat het hier (interessant detail: hij was een undercover CIA agent. Ik wist dat al voor ons huwelijk, maar we mochten dat nooit doorvertellen. Tot nu.)

Tijdens een ski reis in 2005, Dad staat naast mij

Rick haalt avondeten van Red Galanga. Ik smul van hun sashimi en Rick heeft nota bene de nasi goreng. Hij merkt verbaasd op dat het voornamelijk rijst is. Um, ja, nasi goreng is gebakken rijst. Dat wist Rick niet, want de enige recente nasi, die hij at was met bloemkoolrijst en niet authentiek. Toch vindt hij het erg lekker. 

We zijn beiden doodmoe van het geren en gevlieg en de emoties. Morgen willen we er vroeg op uit. Het volgende blog zal dus waarschijnlijk vanuit Michigan komen. Stiekem vind ik het ook wel weer leuk om op reis te gaan al is de reden natuurlijk verdrietig. We zullen Katja, Kevin en Saskia ook weer zien, de eerste twee na vele maanden. Dubbele gevoelens dus, het is een emotionele tijd. 

18 reacties:

Bente zei

Fijn dat jullie zo'n goede oppas voor Orion hebben gevonden.
En wat hadden jullie nog een drukke dag zo. Ik vind Dad's obituary heel mooi, en goed dat hij die zelf heeft geschreven.
Een goede en veilige reis gewenst en heel veel sterkte voor jullie en de familie.

babarage zei

Gecondoleerd en veel sterkte de komende tijd.

Sonja zei

Veel sterkte de komende tijd. Ik vind het een prachtig In Memoriam, zo mooi dat hij dat zelf heeft geschreven. Fijn dat er een goede oplossing voor Orion is, wat zul je opgelucht zijn daarover.

Anoniem zei

Wat een mooi In Memoriam van je schoonvader en heel bijzonder dat hij het zelf schreef. Goede reis morgen en sterkte.

Karin.

Anja L. zei

Wat fijn dat je een goede oppas hebt gevonden, weer een zorg minder.
Wat een mooi ‘in memoriam’ , hij heeft een interessant leven geleid.
Nogmaals heel veel sterkte voor jullie allemaal.
Goede en veilige reis.

Sally zei

Fijn dat jullie oppas voor je honden kind gevonden hebben. Heel veel sterkte de komende dagen.

Anoniem zei

Lieve Petra, gecondoleerd met het overlijden van Dad. Ik ken 'm alleen uit je verhalen maar ben er wat verdrietig van - het is duidelijk dat er een bijzonder en bijzonder warm persoon is heengegaan. Gecondoleerd - ik wens jou en Rick veel sterkte in deze moeilijke tijd. Ik geef jullie beiden een warme digitale knuffel.

Liesbeth

Inge - Jules & Louis zei

Lieve Petra en Rick, ik werd er zelf ook verdrietig van, ook al kende ik Dad helemaal niet. Het leek alsof ik hem wat beter kende, dankzij de verhalen en wat ik over hem heb gehoord. En nu ik zijn obituary heb gelezen, weet ik wat een bijzondere man hij was! Een grappige, warme persoonlijkheid. Rick lijkt heel fel op zijn papa, en ik vermoed dat hij ook heel wat karaktertrekken van Dad heeft? Een boeiend leven had hij wel, als hij ook nog als CIA-agent heeft gewerkt! Mooi dat hij ook zijn vrouw gedenkt in zijn in memoriam, dat zij ook een degree verdiende voor hem zo goed erdoor te sleuren tijdens de waarschijnlijk moeilijke momenten toen hij studeerde. Zo attentvol.
Ik las wat je zei over je nagellak kleur: ik herinner me dat mijn eigen schoonvader ook niet graag donkere kleuren zag (hij zag graag gele rozen, dus hadden we daarvan heel veel besteld), dus op zijn begrafenis heb ik kleur gedragen, om hem te gedenken...
Ik wens jullie een veilige reis naar Michigan, en natuurlijk ook veel sterkte toe in deze moeilijke tijden. Mijn oprechte deelneming met het verlies van Dad, ik hoop dat de mooie herinneringen aan hem troost brengen.
Een hele warme en dikke knuffel. ❤️
Liefs, Inge

Anoniem zei

Wat een mooi memoriam van Rick's vader. Zeker een bijzondere man.Rick is zijn evenbeeld.
Wat heeft hij een interessant leven geleid. Ik heb eigenlijk altijd al gedacht dat hij in
diplomatieke dienst werkzaam was gezien het aantal landen waar Rick zijn jonge jaren heeft gewoond. En heel apart dat hij een undercover CIA agent was.
Wat een geweldige oplossing heb je voor Orion gevonden. Dat komt vast helemaal goed.
Heel veel sterkte voor jullie voor de komende dagen. Veilige reis naar Michigan.
Een BIG HUG voor jullie .
Liefs Wil

Tineke zei

gecondoleerd met het overlijden van Rick s vader.
Goede reis en sterkte bij het afronden van zijn sterven, crematie en huis verkopen.

Marion2 zei

Wat een ongelooflijk bijzondere man was je schoonvader. Diep respect voor hem.

Ook voor jou, omdat je, ondanks de zeer hectische en emotionele dag, toch nog een mooi blog weet te schrijven.

Heel veel sterkte en een goede reis naar Michigan.

Hans zei

sterkte de komende tijd iedereen. wat een verlies. mooi geschreven memoriam van Dad.
zoiets kennen wij hier (helaas) niet.

Mag Carol er vanwege de Corona maatregelen niet bij zijn? lijkt me erg naar als je zolang met iemand bent geweest en dan er niet bij mogen zijn alleen omdat je geen "familie" bent.

Gr Hans

Petr@ zei

Wat een mooie omschrijving van Dad. Hij heeft een prachtig, rijk leven gehad. En wat lijkt Rick op zijn vader!

Fijn dat je een goed tehuis hebt gevonden voor Orion.

Goede reis, veel sterkte en geniet ook vooral van de lieve mensen die je weer ziet.

Petra zei

Dank allemaal!

@Hans - ja, hoor, Carol mag overal bij zijn matuurlijk.

BiancaMA zei

Heel veel sterkte en kracht de komende dagen.
Wat een bijzonder mens was Dad, dat begreep ik ook al uit je verhalen en nu meer door zijn memorian, mooi om dat te lezen.
xxx Bianca

Marc zei

Oprechte deelneming voor u allen.

Monique zei

Fijn dat er voor Orion gezorgd gaat worden, dan ga je toch wat geruster op pad. Ook van mij condoleances en heel veel sterkte gewenst voor de komende dagen.

Groet,
Monique

Hans zei

Hi Petra,
Ik las het stukje over Carol verkeerd. Mijn excuses.
Sterkte de komende tijd.

Mvg Hans