Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 22, 2020

Dag 12 Michigan: Over vuurtorens en een gezellige etentje

Gisteravond werd het weer later dan goed voor mij is en ik sta met moeite om acht uur op. Rick ging later naar bed en is toch eerder op. Ik denk dat we het komende weekend echt bij zullen moeten tanken. Wat een marathon is dit, maar ook wel bijzonder zo twee weken met familie en vrienden in de buurt. Eigenlijk grappig, we gingen van bijna geen sociale interacties naar heel veel.


We halen onze koffies van Brooklyn Bagels en maken dan een laatste ontbijt met eieren en groentes. De eieren zijn nu op en we willen niet een dozijn kopen en dan de meerderheid weg moeten gooien. Morgen en overmorgen halen we dan wel ontbijt.


Na het eten begin ik aan mijn op de plaats hardlopen. Daar ben ik nog niet mee klaar als Steve, de makelaar, langskomt. Hij complimenteert mij want ook hij wil iedere dag 10000 stappen zetten. Iedereen hier in North Muskegon is ontdaan door het plotselinge sluiting van hun sportschool. Ook Dad ging daar naartoe en Lisa en Rick krijgen allerlei condoleances van vooral mensen, die met Dad in zijn spinning klas zaten.

Steve loopt het huis door en is er van overtuigd dat we het huis voor een half miljoen dollar op de markt kunnen zetten. Onvoorstelbaar hoe waardevol het uitzicht en de directe toegang tot het meer is, want het huis zelf heeft naar onze mening een flinke opknapbeurt nodig. Alleen de keuken en badkamer zijn modern. Zoals ze hier in de makelaardij zeggen, de belangrijkste dingen aan een huis: locatie, locatie, locatie!

We hebben ook geen spullen meer in huis voor de lunch dus Rick en ik gaan op jacht. Rick haalt een paar hot dogs met van alles en nog wat erop. De een is een Chicago dog en de andere een Philly dog, het ruikt heerlijk, maar ik heb mijn Subway salade al besteld.

Die haal ik op en als ik hem thuis openmaak blijkt die helemaal niet wat ik had besteld. De ingredienten zijn er wel op geraspte kaas na, maar niet door elkaar gehakt zoals ik had verzocht. Verder had ik geen sla besteld en is de halve bak vol met in stukjes gesneden ijsbergsla. Ik ga morgen opbellen en de bestelling zo doen. het

De anderen hebben nog van alles te doen in het huis, maar ik ga op het deck zitten genieten van het geluid van het meer. Ik probeerde voor de lunch nog even te helpen door de dingen voor de voedselbank in tassen te doen en aan buurvrouw Laura te geven. Toen ik een tas vol had kwam Lisa me op de vingers tikken want zij wil een aantal van die dingen. Oeps, ik zette ze gauw weer terug en besluit Rick en Lisa de rest te laten doen. 

Tegen drieen wordt het wel erg donker in het westen! Er is ook een vreemde witte streep in de lucht en het ziet er allemaal zeer dreigend uit. Alleen valt er geen druppel, het onweer gaat net ten noorden aan ons voorbij. 

Als Rick klaar is met zijn besognes rijden we naar het pad aan de overkant van de vuurtorens. De rode vuurtorens hier vind ik zo mooi. Ik heb iets met vuurtorens. We hebben geluk want de veerboot komt net door het kanaal varen. Daar nemen we ook foto's van, erg leuk. 












Voor het avondeten hebben we afgesproken bij The Deck met Jamie, Rick en Lisa's nicht, en haar man Todd. Jamie heeft een aantal jaren geleden een week bij ons gelogeerd dus ik ken haar ook goed. Het wordt een gezellig maal aan het strand van het Michigan Meer. Mijn salade smaakt in ieder geval prima. 

We zijn allemaal moe dus slaan de uitnodiging om nog naar Todd en Jamie's huis te gaan af. Het wordt een rustige avond thuis, die we allemaal hard nodig hebben. Gisteravond zijn we vergeten met Vaderdag op Dad en Luke's vader, die ook net overleden is, te toasten. Dat doen we vanavond alsnog met Dads favoriete cognac. 

Morgen is onze laatste dag hier en wat een paar weken zijn het geweest! We weten nu dat we weken lang kunnen optrekken met Lisa en Luke en dat we met zijn vieren heel georganiseerd bezig zijn geweest. Er is werkelijk bijna niets meer in dit huis dat toch echt heel vol was. Morgen hoeft er dus niet zoveel meer en hopelijk kunnen we een beetje ontspannen.

Allemaal een fijne dinsdag gewenst!



6 reacties:

Petr@ zei

Aargh, zo vervelend als je een andere maaltijd krijgt als dat je hebt besteld.

Locatie is inderdaad erg belangrijk voor een woning. En dit is natuurlijk een prachtige locatie. Hopelijk wordt de woning snel verkocht, al zal het slikken zijn dat je er nooit meer zult komen.

Sterkte vandaag de laatste dag. Geniet nog even van de mooie omgeving en het gezelschap!

Anja L. zei

Een mooie prijs voor het huis, het ligt ook wel erg mooi! Locatie is het meest belangrijk een huis kun je aanpassen, het uitzicht niet.
Wat zijn jullie goed bezig geweest zeg! Gelukkig maar dat jullie goed met elkaar kunnen opschieten want anders zijn twee weken wel erg lang om in een huis te verblijven met elkaar.
Fijne dinsdag!

Ron zei

Hi Petra,
Hoe een treurige aangelegenheid toch ook weer iets waardevols op kan leveren.
Fijn dat jullie het zo good met elkaar kunnen vinden en ook weer nieuwe herinneringen maken met elkaar. Dad zou trots zijn denk ik :)
Hopelijk kunnen jullie het huis toch snel verkopen, hoe moeilijk ook. Maar met zo'n uitzicht WOW.

gr Ron

Anja zei

Wat zijn jullie druk geweest dat wordt bijkomen in het weekend.
Hopelijk wordt het huis snel verkocht maar het lijkt me ook moeilijk, een beetje dubbel.

Petra zei

@Petra - Het zal zeker even slikken zijn morgen.

@Anja - Er zijn nu al geinteresseeren voor het huis!

@Ron - Ik denk dat Dad zeker trots zou zijn.

@Anja - Ja, een rustig weekend zal welkom zijn!

simon zei

amazing article