Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 15, 2020

Dag 5 Michigan: Over meer opruimen en naar het strand

Alweer worden we met uitzicht op blauwe lucht en een blauw meer wakker. Luke heeft al koffie gezet dus dat is iedere ochtend wel heel fijn. Als ontbijt maken Rick en ik een ei prutje met champignons en tomaat, erg lekker!


Dan moet ik weer aan mijn uur bewegen geloven en doe dat op het deck. Het uitzicht is zo mooi en rustig! De zwanen familie glijdt voorbij. Ze hebben hun nest in de tuin van de buren drie huizen verderop dus ik kan er niet dichterbij komen. 



Rick en Lisa gaan met Dads advocaat praten, Luke is de gaatjes van spijkers in de muren aan het dichten en verven. Ik besluit mezelf ook nuttig te maken en neem Dads badkamer onder handen. Daar komt een hele vuilniszak met rotzooi uit, maar er zijn ook wat dingen, zoals de electrische tandenborstel met ongeopend pakje borstels, die anderen kunnen gebruiken. 

Als Rick en Lisa terug zijn maken we lunch. Rick grilt zalmburgers en ik maak er voor mij een salade met komkommer, tomaat en paprika bij. We eten gezamenlijk buiten op het deck. 

Na het eten dragen Rick en ik de mooie beschilderde kist, die wij mee gaan nemen, naar de van. Er is ook een kast van, die Lisa en Luke meenemen. Mijn schoonouders hadden prachtig Duits houten meubilair in hun eetkamer. Ook de heel mooie authentieke eckbank gaat mee met Lisa en Luke. We zijn blij dat we dit meubilair in de familie kunnen houden.


Rick heeft een afspraak met Dads bank, Lisa moet werken en Luke gaat verder aan de muren. Ik zie mijn kans schoon om te ontsnappen. Ik rijd naar het strand van het Michigan Meer, maar tien minuten hier vandaan. 

Hier is het frisser dan aan het Muskegon Meer, maar lekker genoeg om mijn tenen even in het water te doen en een tijdje in het zand zittend van het geluid van de golven te genieten. Het is altijd weer heel speciaal dat dit een binnenlands meer is, want je waant je aan zee.




Na zo'n drie kwartier voel ik dat ik aan het verbranden ben, want ik heb dom genoeg geen zonnebrandspray opgedaan. Terug in Dads huis pak ik onze heel erg breekbare dingen in. Ik hoop maar dat ik ze voldoende in noppenfolie (een nieuw Nederlands woord voor mij!) heb gepakt om de reis te overleven. Langzaam maar zeker wordt het huis steeds leger.

Voor het avondeten eten we spaghetti met gehaktballen en een salade. Rick en ik proberen eens de zucchini spaghetti uit de vrieskast van Meijer. Het wordt een heel lekkere maaltijd en Rick is ook over met de courgette "spaghetti". 

Precies als we klaar zijn met eten komen Pam en Brett en hun dochter en schoonzoon met hun zoontjes. Schattige kinderen! Ik laat de driejarige zien hoe de noppenfolie geluid maakt. Dat is een schot in de roos, de rest van de tijd laat hij horen hoe het klinkt bij iedereen. 

Het is lekker genoeg om buiten te zitten met zijn allen. Tot mijn verbazing heb ik nog geen muggenbult opgelopen. De natuur is hier later dan bij ons, dus misschien zijn de muggen nog niet ontwaakt. Als de zon ondergaat vertrekt iedereen.

Wij hebben morgen weer een drukke dag dus maken het voor de verandering niet laat. We krijgen meer gedaan dan Rick en Lisa dachten, dus dat is gunstig. Dan kunnen we ook hopelijk nog een paar dagen gewoon van familie en vrienden en de omgeving genieten. 


5 reacties:

Anja L. zei

Het zou fijn zijn als jullie ook nog wat vrije tijd zouden overhouden om een beetje te relaxen. Het is zo vermoeiend om een huis leeg te halen en alles te regelen.
Succes vandaag.

Anoniem zei

Zoals Anja zegt zou ik dat zeker doen. Wat een mooie kist die jullie meenemen. Die krijgt vast een hele mooie plek in jullie huis.
Sterkte weer vandaag.
Groetjes Wil

Marion2 zei

Ik ben een paar keer op stedentrip naar Chicago geweest en heb me toen verbaasd over hoe lang het duurt om over de Great Lakes te vliegen. Het zou me niets verbazen als ze groter zijn dan de Noordzee. Ik kan me de associatie met de zee dus helemaal voorstellen. Heerlijk om even wat tijd op het strand te kunnen doorbrengen.

Petr@ zei

Fijn dat het allemaal zo vlot verloopt. Dan hou je ook nog tijd over voor wat ontspanning. Heel belangrijk anders zijn jullie straks gesloopt.

Wat een prachtige kist! Weet je al een plek ervoor?

Petra zei

@Anja - Inderdaad best vermoeiend, maar het gaat goed.

@Wil - We weten nog niet zeker waar we die kist neer gaan zetten.

@Marion - Alles bij elkaar misschien, maar de Noordzee is groot, hoor!

@Petra - Nee, we moeten nog een plek bedenken. Rick wil hem bij de bar maar dat vind ik eigenlijk zonde.