Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, juni 16, 2020

Dag 6 Michigan: Over een bezoekje aan Holland

Rick is al om kwart over zeven zijn bed uit. Het is weer prachtig weer en ik zou ook wel willen, maar ben nog te slaperig. Toch lukt het me een half uurtje later ook op te staan.


De koffie staat alweer klaar en ik maak mijn inmiddels gewoonlijke ontbijt van roerei met groentes. Lisa heeft een drukke werkdag, Rick gaat aan de enorme vlaggenmast werken, want daar kunnen geen vlaggen meer aan hangen, en waar Luke is weet ik niet. Die heeft nog last van het tijdsverschil tussen hier en Arizona. 

Na mijn stappen op het deck loop ik naar het meer. Dat is mooi stil en ik kan op een vlonder gaan zitten om mijn voeten in het water te hangen. Dat is inderdaad te koud om te zwemmen, maar zo wel lekker. Rick staat te stuntelen met de vlaggenmast en vraagt of ik mee wil naar Ace om daar materiaal voor te gaan kopen.


Hij heeft een tweede paar handen nodig om al het materiaal vast te houden. We worden werkelijk heel kundig geholpen en gaan met alle benodigdheden terug naar het huis. Ik ga mijn dagelijkse breinspelletjes doen en Rick gaat verder met de mast. 

Opeens hoor ik een klap en ligt de mast omver met Ricks voeten eronder! Ik ren er naartoe om hem te bevrijden. Gelukkig heeft Rick zich geen pijn gedaan, want dat had wel erger kunnen aflopen! Hij geeft meteen toe dat er meerdere mensen bij aan te pas moeten komen om het ding weer rechtop te zetten.

Toen we bij de Nederlandse winkel in Grand Rapids waren ben ik vergeten cadeautjes voor onze buren en Emily, die als onze buren er niet zijn voor Orion zal zorgen. Er is op het moment niet veel voor mij te doen in het huis, dus ik besluit naar Nelis' Dutch Village in Holland te gaan.

Het is alweer vele jaren geleden dat ik daar geweest ben. Ik herinner me wel dat ze veel minder etenswaren verkopen dan bij Vander Veen's, maar ik heb ook erge zin om dit dorpje weer te bezoeken (er wonen 103 mensen in de huisjes). 

Na een rit van drie kwartier kom ik er aan. Ik betaal de $14 entree en krijg een tegoed bon voor een volgend bezoek. Veel attracties (die toch voornamelijk voor kinderen zijn) zijn nog niet open, vandaar. Ik ben er toch voornamelijk om te fotograferen en winkelen. 

Om drie uur is er een klompendans les. Hiervoor huren ze studenten uit Nederland in. Misschien was in 1958, toen dit dorp opende, de klompendans nog een ding, maar het is nu natuurlijk hopeloos ouderwets. Toch vindt het Amerikaanse meisje dat les krijgt het duidelijk leuk. Ik moet er altijd om lachen, want nu denkt iedere Amerikaan dat Nederlanders op klompen door de straten lopen. 

In het winkeltje met Delfts blauw hebben ze prachtige dingen, maar die gaan mijn budget te boven. Ik kies uiteindelijk minder dure potten om koffie in te doen, een met de seizoenen en een met allerlei verschillende molens. Daarbij koop ik een pak Douwe Egberts roodmerk, Pickwick perzik en citroen thee en Droste pastilles. Dat lijkt me een leuk cadeautje waar iedereen wat mee kan. 



















Op de terugweg kom ik herhaaldelijk in langzaam rijdend verkeer terecht. Daardoor duurt het dit keer bijna een uur voor ik terug ben. Rick vertrekt net naar de bank en de anderen zijn ook bezig. Ik besluit me toch nog even nuttig te maken en ruim een paar lades uit en doe de kookboeken in zakken. 

Alleen de zelf geschreven recepten van Mom en Dad houden we, zodat Rick er vast heel veel van gaat maken. Een mens kan dromen. Maar soms zijn dingen zo nostalgisch dat je ze gewoon niet weg kan doen, ik snap het helemaal.

Als borrelhapje is er weer een pakje haringen. Ik besluit een ervan op de ouderwetse manier te eten. Zo smaakt het toch nog lekkerder, vind ik. Lisa en Rick houden er ook van dus we maken korte metten met de vier haringen. Ik wil op de terugweg meer halen, want ik ben er zo dol op en Vander Veen's is de enige kans om ze te halen. 

Voor het avondeten grilt Rick biefstukken en asperges. Luke heeft daar macaroni met kaas bij en Rick, Lisa en ik de bloemkool tots. Voor Lisa is het de eerste keer dat ze die probeert en ook zij vindt ze erg lekker.

Voor mij tijd om dit blog te typen, terwijl de anderen buiten op het deck zitten te praten. Ik brei er dan ook snel een einde aan om sociaal te gaan zijn. Allemaal een fijne woensdag gewenst (de tijd vliegt hier voorbij!).


8 reacties:

Marion2 zei

Wat fijn dat er ook nog wat tijd is voor ontspanning.
Het dorpje is echt schattig. Het ademt de sfeer van vroeger tijden,
maar is tegelijkertijd heel herkenbaar.
De klompendans, haha. Ik heb er nog nooit een gezien. Wel mensen
op klompen, dat zie je soms nog wel. Wij hadden ze voor in de tuin,
maar lekker lopen doet het niet bepaald.

Anja L. zei

Grappig om te zien dat dorpje, het lijkt ook wel wat op Spakenburg. In onze omgeving zie je nog wel mensen met klompen maar dansen heb ik ze nog nooit zien doen☺.
Gelukkig dat Rick zijn voeten niet geplet zijn door die vlaggenmast!
Fijne woensdag.

Anoniem zei

Wat een grappig dorp, waarschijnlijk zijn de enige klompendans voorstellingen hier in het Open Lucht Museum in Arnhem.
Groet, Bea

Hester zei

Wat een leuk dorp! Als je de foto's had geplaatst zonder te zeggen waar ze genomen waren had ik zo geloofd dat het Nederland was. Het doet me denken aan het Zuiderzee Museum! Spreken ze er ook Nederlands of dat niet? Leuk dat jij je haringen nog op de traditionele manier eet. Ik ben er ook dol op, maar ik snijd ze altijd in stukjes. Eten jullie ze ook met uitjes of liever zonder?

Nog fijne dagen samen en sterkte met de afwikkelingen rondom het huis!

Petr@ zei

Wat een grappig dorpje. Je want je echt even in Nederland. Die klompendans is inderdaad erg ouderwets. De Nederlandse studenten moeten het vast ook eerst nog leren :)

Petra zei

@ Marion - ik heb ook een paar klompen maar draag ze nooit.

@ Anja - Inderdaad, ik schrok erg toen ik Rick zo zag liggen!

@Bea - Ja, het is heel grappig, zelfs Nederlandse straatborden.

@ Hester - Nee, daar spreken ze geen Nederlands maar bij Vander Veen's is er soms wel iemand, die het nog spreekt. Ik eet de haring zonder ui, maar Rick vindt het wel lekker met.

@Petra - Dat denk ik ook!

Niels zei

Ha, wat een leuk verslag! Grappig dat je precies de plaatsen bezocht waarover je het vorige week had in je antwoord op mijn vraag over de regio. Mooie foto's ook! En... Heb je zelf ook nog meegedaan aan de klompendans les? Ik zou denk ik dubbel liggen (eerst van het lachen en daarna van de pijnlijke voeten) ;-)

Petra zei

@Niels - Ha ha, nee ik ben er ver van weg gebleven uit angst dat ze me uit zouden nodigen!