Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, juni 29, 2020

Over gemengde resultaten bij de dermatoloog

We staan bijtijds op zodat we tijd hebben voor ontbijt en koffie voor we naar de dermatoloog moeten. Ik eet het buiten op, genietend van heerlijk weer vandaag. 


We hebben allebei om tien voor negen onze afspraak, maar met verschillende dokters. Rick wordt keurig op tijd naar achteren geroepen. Ik wacht nog steeds als hij al naar buiten komt. Ricks dokter heeft een biopsie genomen van het plekje op zijn slaap en Rick moet nu op de uitslag wachten.

Voor mijn dokter mag ik een half uur na mijn afspraak de behandelkamer in. Zij is zo ontzettend aardig!! Ondanks de langere wachttijd ga ik haar weer vragen als ik nog een afspraak moet maken. Ze bekijkt mijn oor en ziet in eerste instantie niets. Dat is ook mijn frustratie.

Eerst dacht ik telkens dat mijn oor verbrand werd door de foehn, nadat ik mijn haar had laten doen, want daarna ging het pijn doen en duurde het heel lang voor het weer beter was. Na een tijdje ging het uit zichzelf ontsteken dus ik dacht dat er echt iets mis was.

Uiteindelijk ziet dokter Taylor inderdaad wel een plekje, maar het is zeker geen huidkanker volgens haar. Ze haalt het weg met vloeibare stikstof en geeft me wat steroide creme om er verder op te doen. Ik ben natuurlijk zeer opgelucht dat het geen kanker is, maar hoop nu wel dat die ontsteking voortaan wegblijft. Volgens dokter Taylor zal dat het geval zijn. 

Blij dat ik geen kanker heb al is het maar vrij onschuldige basaalcelcarcinoom

Thuis gaat Rick aan het werk en ik aan mijn stappen op het deck. Ik vind mijn uitzicht op ons "bos" rustgevend. Het arme kolibrietje komt telkens aanvliegen, maar durft niet te drinken door mijn aanwezigheid.

Opeens zie ik allemaal stukken organisch materiaal van het dak de tuin invliegen. De gotenreinigers zijn gearriveerd en werken als razenden. Onze goten zaten helemaal verstopt, dus dit moet met enige regelmaat gedaan gaan worden. 

We hadden voorheen Gutter Helmet om verstopping te voorkomen, maar ook dat moest telkens geleegd worden. Na het nieuwe dak besloten we die uitgave niet nog eens te doen en de goten om de zoveel tijd schoon te laten maken. Hier valt zoveel naar beneden in de lente dat het hard nodig was. Ik moet ervan niezen dus maak mijn 10000 stappen verder binnen af.


Vandaag werkt Rick dertig jaar bij Microsoft en zijn manager belt om hem te feliciteren. Rick heeft de keuze uit een mooi kristal of het geld dat dat kristal kost. Hij kiest voor het kristal als aandenken. Dertig jaar is niet niks en hij wordt dan ook overweldigd door felicitaties van collega's. Ik ben trots op Rick, want hij is zo enorm gewaardeerd binnen het bedrijf.

Als lunch maakt Rick een salade en een koolhydraat arme sandwich. Ik arrangeer weer een bordje met verschillende kazen, de zalm pate en een prutje van spinazie, champignons en tomaat. We laten het ons op het deck goed smaken. 

Na het eten ga ik naar Whole Foods. Daar is het rustig en iedereen heeft keurig een mondkapje aan. Ik werk mijn lijstje af en koop avondeten voor vanavond en morgen. Het is in en uit want ik besteed liefst zo min mogelijk tijd binnen in publieke ruimtes. 

De gouverneur van New Jersey heeft vandaag aangekondigd dat eten in restaurants voor de komende tijd niet gaat gebeuren. Eerst zouden restaurants met beperkte capaciteit op 6 juli opgaan. Ik vind dat fijn want zo heeft Katja ook minder stress. Ik zou wel willen dat de gouverneur van Virginia hetzelfde zou doen. 

Om drie uur heb ik een baan gereserveerd in het zwembad. Chris is er ook en we spreken af binnenkort naar Panera te wandelen en lunch te halen. Ik zwem dit keer 30 baantjes, dus 750 meter. Dat betekent minder dan een minuut per baantje, wat mij betreft niet slecht.

Onze buren hebben de prachtigste hortensia's (hier hydrangeas genoemd). Ik kan het niet laten er een aantal foto's van te maken. Ik vind de schakeringen van roze, paars en blauw in een plant altijd zo bijzonder. Als de saaie hulst struiken uit onze tuin verwijderd zijn wil ik ook een hortensia.



De rest van de middag geniet ik van het heerlijke weer. Dan maak ik de tomaten, augurk en olijvensalade voor ons avondeten. Rick en ik delen de laatste haringen en hij grilt de biefstuk met paprika en ui spiesjes, die ik eerder vandaag kocht. We hebben er de bloemkool tots bij.

Het is een voortreffelijk zomers maal dat we op het deck verorberen. Het geeft zo'n vakantiegevoel! We blijven nog even nagenieten en dan gaat Rick de vele felicitatie emails beantwoorden. Ik schrijf dit blog en dan gaat de tv aan. Het was een drukke maandag!

8 reacties:

Petr@ zei

Wat een mijlpaal,30 jaar bij Microsoft! En wat een prachtig kristal heeft Rick gekregen. Een mooie en blijvende herinnering.

Fijn dat jouw uitslag bij de dermatoloog goed was. Hopelijk krijgt Rick ook een goede uitslag. En anders is zo'n plekje vaak wel goed te behandelen. Mijn vriend heeft nu al 2 x een melanoom weg laten halen en ook mijn vader en een vriendin een keer één. Je hoort het wel steeds meer helaas.

Marion2 zei

Wat een prachtige kristal heeft Rick cadeau gekregen! Ik snap heel goed dat hij daarvoor gekozen heeft. Wij kregen eens een saaie vulpen van 600 euro. Als we hadden mogen kiezen, hadden we voor geld gekozen. Ik heb nog geprobeerd hem te verkopen, maar niemand had er meer dan 50 euro voor over.

Misschien vergis ik me, maar basaalcelcarcinoom is toch ook een (niet erge) vorm van huidkanker? Of lees ik het verkeerd en was het niet dat?

Hester zei

Wat een opluchting voor jou bij de dermatoloog. Ik hoop dat ook Rick een goede uitslag krijgt van zijn onderzoek. Ik snap dat Rick voor het kristal heeft gekozen. Het is prachtig en een tastbaar aandenken is toch wel erg leuk om te hebben. 30 jaar is zeker lang en ik geloof zo dat Rick een gewaardeerde collega is: hij werkt hard en volgens mij is hij echt een gangmaker in zijn team. Dat is heel belangrijk! Ook fijn dat hij het na al die tijd nog zo naar zijn zin heeft op zijn werk.

Ron zei

Gefeliciteerd Rick! wow 30 jaar! Dat zegt wat over Rick hoor :) Dan zal hij het langste deel werkend er op hebben zitten :)

Fijn dat het niks ernstigs is Petra. Je maakt je toch snel zorgen als je over zoiets twijfelt.

Enjoy your day!

BiancaMA zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
BiancaMA zei

Ondanks de lange wachttijd toch goed geholpen.
Fijn dat ze je heeft kunnen geruststellen.

En wauw wat een mijlpaal, 30 jaar bij Microsoft, chappeau Rick!

Hydrangea is de latijnse (wetenschappelijke)naam van de hortensia, er zijn verschillende soorten en kruisingen en weet ik veel. En ik ben het met je eens, ze zijn heel mooi.
Ook de 'Annabelle' is een hele mooie ;-))

Tineke zei

Gefeliciteerd met Rick s jubileum en je goede uitslag bij de dermatoloog
Tip : hortensia s houden er niet van de hele dag in de zon te staan, flink deel van de dag schaduw vinden ze heel fijn. Wij zagen er vandaag ook een aantal heel mooie ; donker roze overlopend naar paars in 1 struik. Bijna elk jaar verschijnt er wel een nieuwe hortensia soort.Bij Annabelles opletten dat je de stevige soort hebt, anders vallen de bloemen van hun eigen gewicht om!

Petra zei

@Petra - Ja, als het bij Rick wel huidkanker is is het de minst agressieve, basaalcelcarcinoom.

@Marion - Die van Rick zou een basaalcelcarcinoom kunnen zijn, die van mij was (nog) geen kanker. Misschien dat het het later had kunnen worden vandaar dat ze het wegspoot.

@Ron - Ja, Rick spreekt af en toe over zijn pensioen, maar dat is de komende jaren nog niet aan de orde.

@Bianca - In het Engels, of in ieder geval het Amerikaanse Engels, worden ze hydrangea's genoemd, de Latijnse naam dus. Dat doen ze hier wel vaker.

@Tineke - Oh, dan is een hortensia geen goed idee voor onze voortuin, die ligt constant in de zon.