Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 22, 2020

Over dinsdag

Het was nog zo'n koude nacht en ik ben blij dat ik mijn pyjama met lange broek en lang mouwen aan had. Dit is heel ongewoon voor ons in deze tijd van het jaar en gelukkig zal het de komende nachten weer een stuk warmer zijn. 

Aan de uitbundige zon zie je de temperatuur niet af en gelukkig zal die ook voor lekkere temperaturen van 22 graden zorgen. Het is me wel te koud om ontbijt buiten te eten dus ik nuttig mijn gepocheerde ei met tomaat en mini paprika's binnen. 

Rick en ik maken vervolgens ons dagelijkse ritje naar de Starbucks in Vienna. Dit is een gezellig ritueel tijdens de coronatijd geworden. Zo hebben we even tijd samen voor Rick aan het werk gaat en we spelen onderweg wat Pokemon Go. 

Rick heeft deze week weer een virtuele conferentie, die gewoonlijk in Orlando wordt gehouden. Hij vindt het moeilijk, want tijdens zo'n gewone conferentie heb je nog weleens even pauze om van de ene naar de andere zaal te lopen. Tijdens deze virtuele conferentie volgen de lezingen elkaar zonder oponthoud op. Heel vermoeiend, zo'n hele dag in de stoel, vindt Rick.

Na mijn tienduizend stappen bijeen te hebben gehaald, haal ik de herfstspullen voor binnen van zolder. De zomerdingen gaan tegelijkertijd naar boven. Ik vind het altijd weer erg gezellig met de warme kleuren van de herfst. 






Intussen heb ik ons kleine IKEA kastje dat nu vervangen is door een hogere boekenkast op Facebook te koop gezet. Zoals iedere keer zijn er meteen geinteresseerden en nog voor twaalven is het verkocht en opgehaald. Ik krijg echt de neiging van alles te koop te gaan zetten wat ik overbodig vind, maar daar is Rick het niet mee eens. 

Voor mijn lunch haal ik een salade van Subway en maak me dan klaar voor de wekelijkse virtuele lunch met Judith. Alleen heb ik dit keer mijn eten al op als Judith belt. Het is koud in Maine en Judith is binnen, ik zit in de zon in de achtertuin. Voor we het weten loopt het bij tweeen en nemen we afscheid tot volgende week.

Mijn nieuwe Fitflop schoenen zijn aangekomen. Fitflops lopen heerlijk en ik had nieuwe nodig, maar was mijn maat vergeten. Gelukkig heb ik maat 9 besteld en die past perfect. Ik schrijf die hier nu op, zodat ik het later weer op kan zoeken. 
Mijn boek en Orion gaan mee de achtertuin in en ik lees een paar uur in de hangmat. Tegen half vijf ligt de achtertuin in de schaduw en dan wordt het te koel. Ik moet zeggen dat ik heel blij ben dat de muggen vrijwel weg zijn, dat is dan wel weer een voordeel van de koude nachten. Het is fijn de hangmat zoveel te kunnen gebruiken op het moment. 

Als snack bak ik de maitake paddenstoelen, die ik zondag op de markt kocht. Die ga ik vaker koper, heerlijk zijn ze met wat olijfolie, zout en peper. Rick houdt alleen maar van champignons, maar ik vind het leuk en lekker de exotische paddenstoelen te proberen. Ik heb nu een mix van verschillende soorten besteld om zondag op te halen op de markt. 

Voor ons avondeten grilt Rick karbonades en daarbij hebben we Indiase saag (spinazie) met champignons over bloemkoolrijst. Het is weer eens wat anders en een zeer smakelijk maal.

Gisteravond laat hebben we een huisje in de Outer Banks geboekt voor de eerste week in oktober. Orion mag weer mee. We zien ernaar uit, al zal het waarschijnlijk geen weer meer zijn om op het strand te zitten. Hoewel, je weet nooit. 

 

4 reacties:

Jeanny zei

Mooie Fitflops!!! Mijn Fitflops periode is, na jaren, voorbij en ik ben overgestapt op Via Vai met plateau zolen. Lopen ook heerlijk.
Wat een heerlijk vooruitzicht, nog een week naar de Outer banks.
Groetjes!!

Anja L. zei

Ik dacht dat fitflop alleen maar slippers waren maar wat een leuke schoenen hebben ze ook.
Hier wordt het de komende dagen herfst, en natuurlijk is vanochtend de glazenwasser geweest!wat lekker dat jullie nog een weekje weggaan. Ik vrees echt dat dat hier voorlopig niet meer gaat lukken.
Fijne woensdag.

Marion2 zei

Wat een gezellige herfstdecoratie!

Zo'n online conferentie lijkt me inderdaad helemaal niet fijn.
Je mist ook het netwerken, lijkt me.

Wat een mooie schoenen! Door jouw blog koop ik nu ook FitFlops,
ze lopen heerlijk. Helaas is hier de collectie maar heel beperkt,
voornamelijk slippers. Maar met een beetje zoeken lukt het wel.

Petra zei

@Jeanny - Ik heb hier nog geen fijnere schoenen dan Fitflops gevonden voor het dagelijks gebruik.

@Anja - Fitflops heeft zelfs laarzen. Ik hoop nog wel vaker een weekje weg te kunnen, ook deze winter.

@Marion - Rick vindt die online conferenties inderdaad vreselijk. Gelukkig is het morgenmiddag weer voorbij.