Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 16, 2020

Over woensdag

Het lukt ons vanochtend niet om om zeven uur op te staan, maar rond half acht is ook nog fijn vroeg. Als ik beneden kom na mijn contactlenzen ingedaan en medicijnen ingenomen te hebben, staat de koffie al te pruttelen. Ik benijd Rick soms wel dat hij gewoon zijn bed uit kan stappen en aan de dag beginnen.

Mijn ontbijt bestaat uit een gepocheerd ei, mini paprika's, kerstomaatjes en radijs. Het is een kleurrijk bord. Ik voel me altijd heel gezond met al die groente, maar ik vind het ook erg lekker.

Na onze koffies bij Starbucks gehaald te hebben gaat Rick aan het werk en ik aan mijn stappen. Rick heeft deze week de conventie waar we gewoonlijk voor naar Las Vegas gaan. Het is nu allemaal virtueel, zelfs het optreden van Jennifer Hudson vanavond. Ik hoop dat we volgend jaar weer gewoon naar Vegas zullen kunnen gaan.

Na een uur en een kwartier heb ik mijn tienduizend stappen bijeen. Ik zie een monarch in de buddleia voor dus daar moet ik natuurlijk weer foto's van nemen. De buddleia's trekken dit seizoen naar mijn gevoel meer vlinders aan dan vorig jaar. 


Dan ga ik mijn fiets inwijden om boodschappen te doen. Ik rijd de ongeveer drie kilometer naar Whole Foods. Ik heb alleen een grote en mini komkommers nodig dus dat past in mijn mandje voorop. Ik hoop vanavond een bagagedrager te hebben en mijn tassen daaraan te kunnen bevestigen. Daarna kan ik veel meer meenemen.

Het is lunchtijd als ik thuiskom en Rick heeft al heel vroeg gegeten. Ik maak een salade met zes verschillende groentes, augurk en olijven. Daarbij snijd ik een van de overgebleven worstjes van gisteravond in plakken en strooi er wat Parmezaanse kaas op.  

Op het deck geniet ik ervan. Zelf een salade maken is ook wel weer eens leuk. Zo kan ik mijn eigen ingredienten kiezen en olijf- en augurksap als dressing gebruiken. 

De schoonmakers komen dit keer vroeg en arme Orion moet dan toch weer in zijn bench. Volgens Rick blaft hij niet als ik er niet ben. Ik neem mijn fototoestel mee en ga naar Meadowlark Gardens. 

Daar vraagt de mevrouw eerst de volle entree, maar ik ben ouder dan 55 en dan is het halve prijs. Ik laat haar dat weten en ze zegt dat ze me alleen mijn ogen ziend jonger schat. Leuk om te horen, zonder mondkapje waarschijnlijk niet.

Er is in dit park altijd van alles te fotograferen en er staan overal bankjes om van de mooie natuur te genieten. Ik doe beiden en voor ik het weet loopt het tegen vieren. Op onze webcam zie ik dat de schoonmaakploeg klaar is en ik rijd huiswaarts. 









De boomstronk is bijna te klein





De vlinder is een red-spotted purple, een nieuwe voor mij

Orion wacht me ongeduldig op en we spelen even zoek het hondensnoepje in de achtertuin. Dan ga ik  van de laatste zonnestralen genieten voor ik de komkommersalade voor vanavond maak. 

Als Rick klaar is met zijn werk werpt hij zich over mijn bagagedrager. Het monteren daarvan is niet simpel, terwijl het er zo makkelijk uitzag. Uiteindelijk zit alles er goed op en ziet mijn fiets er een stuk Nederlandser uit. 


Ons avondeten is super makkelijk, maar niet minder smakelijk daardoor. We warmen de korstloze spinazie en kaas quiches, die we van de markt kochten, op. Daarbij hebben we de komkommersalade voor iets lichters erbij. Die quiches houden we erin, ze zijn precies groot genoeg voor een individuele portie. 

Dan gaan we naar Jeopardy kijken. Ik weet niet of die quiz show bekend is in Europa. De presentator, Alex Trebek, heeft al jaren alvleesklier kanker, maar ziet er nog heel goed uit. Het is de eerste live quiz show, die in coronavirus tijd weer begonnen is.  

6 reacties:

Anja L. zei

Je fiets ziet er goed uit zo met die tassen.
Die quiches klinken lekker!
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Ik moet ook altijd even opstarten in de ochtend. Eerst rustig koffie drinken en ontbijten. Mijn contactlenzen kan ik niet gelijk na het opstaan in doen, ik draag eerst zeker een half uur mijn bril.

Fijn dat je fietstassen nu op de fiets zitten. Inderdaad handig voor een paar boodschappen.

Jeopardy ken ik alleen van naam. Volgens mij is dat in Europa niet op tv, in elk geval in Nederland niet.

Tineke zei

Mooie en praktische fiets is het zo geworden, je wordt steeds meer Nederlandse; ook al steeds meer zelf eten maken, heel goed bezig!
Wij genieten van een prachtige nazomer, hebben ook nog vlinders op de vlinderstruiken.
Er bloeit nog veel in de tuin, dus dat is ook genieten.
Afgelopen weekend, familie weekend op texel gehad, drie vrijstaande huizen aan de bosrand, dus ook in Corona tijd prima te doen; gezellig en ook goed weer.
Verder veel appel/peren taart aan het maken, het fruit seizoen is ook weer begonnen.

Marion2 zei

Goede aanwinst, de fietstassen. Ik heb ze ook, het maakt het boodschappen doen een stuk makkelijker. Vroeger had ik een kind voorop, een achterop, een fietsmand , twee fietstassen en een buggydrager met buggy (en een kind er fietsend naast). De fietsenmaker grapte toen dat ik alleen nog een aanhangwagentje miste. Tegenwoordig kun je die ook kopen, haha.

Jeopardy ken ik niet. Wat bijzonder van de presentator. Soms lijken wonderen toch een klein beetje te bestaan.

Prachtige foto's heb je weer gemaakt. De allermooiste vind ik de reflectie van de gele bloemen in de bol.

Anoniem zei

Prachtige natuur foto,s heb je gemaakt Petra,
Ook dat donkere vlindertje,de red-spotted purple vind ik erg mooi.
Die had je,geloof ik, nog niet eerder op de foto gezet.
Hier bloeit de vlinderstruik ook nog,alleen nu met kleinere bloem trosjes.
De eerste uitgebloeide grotere bloemen,had ik allemaal weg geknipt.
De lavendel struiken,heb ik ook al gekortwiekt tot handbreedte boven de grond,
dan kunnen de opkomende nieuwe scheutjes nog effe verder groeien voor de winter.

Hoe komt het dat Rick zijn fietsen drager,zelf op de fiets heeft moeten zetten?
Hier gebeurd dat bij aankoop van een nieuwe fiets,word dat gelijk gedaan
en word de fiets na gekeken en bij gesteld.
Gisteren heb ik nog een mooi fiets tochtje gemaakt door de natuur
en wezen shoppen in Duitsland,op en neer een 40km gefietst...dat is genieten voor mij.
Fijn weekend alvast,
oh wat vliegt de tijd he...

groetjes Joke

Petra zei

@Anja - Ja, die quiches gaan we vaker doen.

@Petra - Helaas zijn de meeste verpakkingen hier zo groot dat het inderdaad niet genoeg is voor meer dan een paar boodschappen.

@Tineke - Klinkt allemaal heerlijk!

@Marion - Ik was het bestaan van die bol vergeten. Nu ben ik van plan er vaker mee te fotograferen zoals ook vandaag.

@Joke - Hier komen fietsen niet standaard met spatbord, bagagedrager e.d. Bij aankoop wordt wel alles bijgesteld, maar de rest moet je er zelf opzetten. Ik ken ook maar weinig mensen, die een bagagedrager hebben, terwijl het zo handig is, zelfs als je voor een lange fietstocht gaat.