Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 23, 2020

Over de eerste dag van de herfst

Rick is heel vroeg opgestaan voor een van zijn conferentie lezingen, die om half zeven begon. Ik heb hem niet gehoord en sta op mijn gewoonlijke tijd op. Ik tref Rick op de bank en hij meldt dat mijn nitro brew in de ijskast staat. Hij had zijn koffie te hard nodig om op mij te wachten. 

Het is lekker genoeg in de zon om buiten te ontbijten. Het gepocheerde ei met tomaat en mini paprikaatjes geeft me weer de energie om aan de dag te beginnen. 


Doordat we niet naar Starbucks gaan ben ik al om tien uur klaar met mijn tienduizend stappen. Het is weer een schitterende dag en ik besluit een blokje om door de buurt te gaan lopen. Nu zijn de blokken hier nogal groot dus voor ik het weet heb ik er bijna vijf kilometer opzitten. 

De Halloween- en herfstversieringen beginnen te komen. Ik kom langs een van de bizarre huizen in onze buurt. Vermoedelijk wonen er Aziaten, getuige de leeuwenbeelden aan weerszijden van de voordeur.  Verder staan er heel wat borden in de tuinen, gelukkig de meesten voor Biden/Harris.  







Tegen twaalven ben ik weer thuis. Rick maakte zijn lunch al, want hij at super vroeg ontbijt. Ik ga de bloemkoolrijst bowl van Zoe's Kitchen halen. Ik bestel er dit keer een garnalenspiesje bij in plaats van de zalm, ook heel erg lekker. Orion blijkt van courgette te houden, ik dus niet, althans niet in dikke plakken gesneden (wel in spaghetti vorm). 



Na de lunch rijd ik naar de Safeway voor wijn en sake. Gisteren is op die parkeerplaats de "Pumpkin Patch" open gegaan. Hier verkopen ze vele soorten en maten pompoenen en allerlei kleuren chrysanten. Die laatsten staan nog niet in bloei, maar de pompoenen maken dat helemaal goed met hun kleuren. 

Rick en ik gaan samen over een paar weken onze grote pompoenen uitzoeken en vandaag laat ik het bij een kleine witte pompoen. Ik hoop die later te versieren. Het is even zoeken welke pompoentjes schoon zijn en ik koop een perfecte. 








Thuis lonkt de hangmat weer. Het is 27 graden en ik ga in de schaduw liggen. Als mijn boek uit is loopt het al tegen vijven! Ik maak mijn groentesap drankje en geniet daarvan, wachtend tot Rick klaar is met zijn werk.

We zijn vanavond voor happy hour uitgenodigd bij onze vrienden Lois en Jim. Ik had eerst een Zoom happy hour voorgesteld, maar Lois deed het liever in persoon in hun achtertuin, gepaste afstand houdend. We hebben onze eigen drankjes mee.

Lois heeft alles perfect opgesteld. We hebben ieder een tafel, zodat er meer dan genoeg afstand is. Lois brengt lekkernijen met een mondkapje op en wij houden dat ook op zolang we geen zes voet van elkaar kunnen zijn. Het wordt erg gezellig en wij besluiten net als hen een propaan lamp voor buiten aan te schaffen. Zo kunnen wij dit soort dingen met kouder wordend weer ook doen. 

Voor we het weten is het na zevenen en we nemen afscheid. Rick en ik bestellen Turks eten van Istanbul Blue. Voor mij de "sigaar" bladerdeegrolletjes met feta en de lever met groentes. Zo lekker allemaal, ik hoop dat dit restaurant het haalt, want het wordt vaak vergeten. Ik zal het in onze Foodies groep zetten, hopelijk lokt dat wat klanten. 

Intussen is Saskia bij Katja en Kevin. Katja stuurt een leuke foto van hun tweeen. Ze eten vanavond Ethiopisch met elkaar. Ik vind het heel fijn dat de zusjes het zo goed met elkaar kunnen vinden. Ze hebben allerlei plannen samen. 

6 reacties:

Anja L. zei

Wat een lelijk huis om te zien! Maar goed, ieder zijn smaak.
Fred heeft deze week training, helaas niet online en ik vind het geen fijn idee. Hij gaat vroeg weg en als hij thuis komt moet hij nog oefenen dus ik zie hem amper. Gelukkig is vandaag de laatste dag.
Wat leuk dat Saskia bij Katja en Kevin is. Leuke foto van hun tweetjes.
Fijne donderdag.

Anoniem zei

Wat een variatie in pompoenen. En leuke foto van Katja en Saskia. Fijn dat ze zo goed met elkaar overweg kunnen.Cathy en Mariska hadden vroeger ook een goed contact maar helaas is dit niet meer zo. Sinds Cathy haar carriere zocht in de danswereld en Mariska als au pair naar Israel vertrok is het contact minimaal. Jammer.
Groetjes Wil

Marion2 zei

Zonde eigenlijk van het huis om er leeuwen voor te zetten. Het past niet qua stijl. Waarom zou je dat doen? Gezellige herfstfoto's verder.

Leuke foto van de zussen. Zo ontzettend fijn als kinderen het onderling goed met elkaar kunnen vinden.

Petra zei

@Anja - Dat huis is een bijeengeraapt zootje. Extra genieten van het weekend dan na Freds training!

@Wil - Ik vind die pompoenen zulk heerlijk fotografiemateriaal! Katja en Saskia hebben ook hun momenten, ze hebben heel andere persoonlijkheden. Gelukkig gaat het nu weer helemaal goed tussen hen.

@Marion - Dat huis heeft sowieso geen stijl, niets past bij elkaar. Is misschien op de foto niet zo goed te zien.

Reny zei

Fijn dat jullie dochters het zo goed samen kunnen vinden en dat Katja Saskia nu kan steunen.

Die pompoenen vind ik geweldig maar ik ben dan ook een herfsttype en geniet enorm van dit jaargetijde, zelfs al het minder mooi weer is.

Ik ben benieuwd wat je met die witte pompoen gaat doen, ik verheug me al op de foto.

Alvast een fijn weekend !

Groetjes,
Reny

Petra zei

@Teny - ik weet zelf ook nog niet wat ik ermee wil doen, lol