Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 21, 2020

Over een zonovergoten maandag

Oei, dat was koud vannacht! Ik had gelukkig lange mouwen aan, maar miste eigenlijk ook een lange broek. Het is dan ook maar zeven graden als ik om half acht beneden kom. Rick is al even op en heeft mijn koffie klaar. Ik pocheer een ei en snijd een heel stel groentes in stukjes erbij. 

Zoals gewoonlijk halen we koffies van Starbucks als Rick klaar is voor zijn werkdag. Rick en Nick, de barista bij Starbucks, grappen dat ik zelfs met het koudste weer nog de koude nitro brew bestel. Tja, gewone koffie drink ik thuis wel, die nitro brew kan ik zelf niet maken. 

De elliptische machine wacht boven weer geduldig. Ik merk dat het toch wel een grotere inspanning is dan op de plaats hardlopen. Ook heb ik mijn stappen sneller bijeen. Ik voel mijn benen na afloop dus ik moet er weer even aan wennen. 

Na zo'n uur sporten ben ik enorm bezweet en dat lijkt me niet lekker fietsen met dit koudere weer. Ik foehn mijn haar en doe droge kleding aan. Nu valt het met een jas aan wel mee op de fiets. Ik ben dolblij met mijn zaterdag geinstalleerde spiegeltje, zodat ik naderende auto's zie komen in plaats van alleen horen. 

Sharon heeft een pittig half uur klaar voor mij. Ik moet dan ook zeggen dat mijn spieren als pudding aanvoelen als we klaar zijn. Ik denk dat er vanmiddag niet heel veel beweging meer gaat volgen!

Thuis ga ik dan ook tot lunchtijd voor het huis in de zon zitten uitrusten. Ik kijk hoe de schattige Libanese buurkinderen buiten spelen. Ze spreken een mengeling van Frans, Arabisch en Engels. Ze beginnen ook langzamerhand met de andere Amerikaanse leeftijdgenoten aan ons pleintje te spelen. Kinderen hoeven elkaars taal niet te spreken om plezier te hebben samen. 

Voor mijn lunch heb ik zin in een slabladeren wrap van The Italian Gourmet. Rick heeft zijn eigen salade. Voor het huis is het in de zon heerlijk zitten en eten. Ik vind die wrap met verschillende Italiaanse charcuterie en provolone super lekker. 
Met dit weer moet ik gewoon ergens de natuur in. Ik overweeg Great Falls, maar ik ben zo moe en Meadowlark Gardens heeft allerlei plekjes, waar je rustig kunt zitten om van de natuur te genieten. Ik zie zo een paar zeearenden vissen en ik denk dat te filmen. Jammer genoeg moet ik op de verkeerde knop hebben gedrukt. Jullie moeten dus maar van mij aannemen dat dat een bijzonder gezicht was. 

Met mijn kristallen bol maak ik ook een paar foto's. Verder is het gewoon zo'n mooi park! Het is altijd weer genieten van de uitzichten. Ik besteed er een paar uur en ga dan huiswaarts. 









Om de een of andere reden voel ik me vanmiddag uitgeput en ik besluit de hangmat weer op te zoeken. Ik waan me bijna op vakantie in onze eigen achtertuin zo. Orion komt me natuurlijk ook gezelschap houden. 

Rick werkt vanavond wat langer dus als hij klaar is beginnen we aan het avondeten. Ik maak zalm met de kruiden, die we vorige week van de markt meenamen. Die zijn erg lekker! We hebben er spinazie en bloemkool tots bij. 

Voor hij naar bed ging appte ik ook even met Kai. Hij en Raquel zijn in Cassis voor een paar dagen. Prachtige omgeving, ik benijd ze dat ze zo door Frankrijk kunnen reizen. Ik moet toegeven ook wel even een traantje weg te hebben gepinkt vanwege het uitzichtloze met betrekking tot elkaar weer kunnen zien. Maar ooit zal het toch weer kunnen, hoop ik!

Katja's ziekenhuis had een tijdje helemaal geen coronavirus patienten, maar zij merkt dat er ook weer meer gevallen binnenkomen. Ik vrees voor de herfst en winter. Ik probeer heel hard van dag op dag te leven, maar op sommige dagen lukt dat minder.

7 reacties:

Anoniem zei

Ik begrijp zo goed wat je zegt met het "van-dag-tot-dag"-leven. Ik doe hetzelfde (in NL), maar ik ben ook bang voor wat de herst/winter ons gaat brengen qua COVID-19. En vooral omdat in NL steeds meer mensen "Corona-moe" blijken te zijn, dus zich niet meer aan de regels houden. Het aantal besmettingen loopt in een snel tempo op (en ja, ik snap ook wel dat er nu meer getest wordt, dan een aantal maanden geleden, dus dat dat ook automatisch betekent dat er meer besmettingen genoteerd worden), maar inmiddels loopt ook het aantal ziekenhuisopnames weer op en dat baart mij zorgen.... Dus ik probeer ook maar met de dag te leven. Groetjes, Maria.

Marion2 zei

Ik snap wel dat je uitgeput was: je had 's ochtends enorm veel gesport.
Heerlijk om naar zo'n mooi park te gaan. In deze tijd van het jaar, met rustig weer en een zonnetje, is het op zijn allermooist (vind ik).

Het gaat hier helemaal verkeerd met corona. Ze zijn veel te soepel. Vraag me echt af wat ons nog allemaal boven het hoofd hangt. Hoop dat er heel snel een vaccin of medicijn komt. Het beste zou zijn als het muteert tot een onschuldiger vorm.

Anja L. zei

Wat een heerlijke plek heb je zo met je hangmat.
Ik snap dat je af en toe moedeloos wordt.
Ik ben gisteren weer begonnen met werken en één directe collega was net uit quarantaine gekomen (en gelukkig niet besmet) en de andere belde vanochtend dat ze in quarantaine moet. Beide hebben schoolgaande kinderen. Dus we blijven met z'n tweeën over. Ik ben heel benieuwd hoe dit gaat aflopen want als mijn collega echt besmet is moet ik me ook laten testen. Daarbij ben ik mantelzorger voor mijn ouders dus nu ben ik dus bang om deze week langs te gaan.
Het gaat inderdaad helemaal de verkeerde kant op met dat virus. Mensen zeggen dat ze het zat zijn maar zie nu het resultaat van dat zat zijn.
Fijne dinsdag!

Anoniem zei

Ik leef ook van dag tot dag. Die besmettingen nemen overal snel toe. Niet alleen in Nederland maar ook in andere Europese landen, Belgie, Duitsland, Engeland, Frankrijk, Spanje.
Het lijkt of iedereen die met vakantie is geweest dat virus meeneemt.
En wat denk je van de studentenhuizen waar ze met 18 man in zitten.Echt allemaal op een kluitje.
Er zijn van die figuren die het zat zijn en weer demonstreren tegen de maatregels.
Ik houd me erg afzijdig van iedereen. Wil toch dat virus niet oplopen. Gisteren vertelde een bekende ontwerper dat hij corona in maart heeft gehad en er nu nog last van heeft.
Daarom begrijp ik veel mensen niet dat ze er zo laconiek over zijn.
De laatste dag met mooi weer. Vanochtend dichte mist bij 9 *. En dan is het einde echt in zicht van dit mooie herfstweer. Althans voorlopig.
Fijne dag,
Groetjes Wil



Tineke zei

Zijn jullie niet op zoek naar een ideaal koffiezet apparaat ? Jullie rijden zoveel om aan koffies te komen.
Vandaag van de laatste echte nazomer dag genoten, gewandeld met mijn jongste kleinzoon en heerlijk in mijn ligstoel in het namiddag zonnetje gezeten.
Kleindochters die hier heerlijk op het plein speelde met vriendinnetjes.
Ons groene sedum schuurdak, groeit goed.

Anja zei

Het gaat hier de verkeerde kant uit met Corona. Meer besmettingen en meer ziekenhuisopnames.
Ik snap de mensen niet die er zo laconiek over doen. En dan de kritiek van sommige BN' ers.... #zijdoennietmeermee# Hoe dan??

Heerlijk die rust en natuur in Meadowlark, ik kwam er graag. Wij hebben genoten van de laatste nazomerdagen. Na morgen krijgen we herfstweer.

Petra zei

@Maria - Ja, ik heb kennissen in de Nederlandse zorg en die zien inderdaad de opnames toenemen. Tot nu toe gaat het hier in Virginia juist de goede kant op, even afkloppen. Ik zie ons dan ook wel de hele winter mondkapjes dragen.

@Marion - Inderdaad, hopelijk snel een vaccin, als het ook maar te vertrouwen is. Dat vind ik dan ook weer belangrijk.

@Anja - Oh jee, dat komt wel erg dichtbij dan. Ik kan me voorstellen dat je je dan zorgen maakt om je ouders. Sterkte!

@Wil - Inderdaad zijn het vooral ook de mensen, die na maanden nog steeds niet de oude zijn en sommigen nooit meer. Ze hebben het dan wel overleefd, maar je hoort toch wel heel vaak dat het lang symptomen blijft geven.

@Tineke - Nee, hoor, ik heb een prima koffiezetapparaat. Rick ging altijd al op weg naar zijn werk een Starbucks koffie halen en dit ritje iedere ochtend is een gezellig nieuw ritueel in de coronatijd.

@Anja - Meadowlark is inderdaad een oase aan rust en ik zit er graag op een bankje of stoel om die rust ook echt te voelen.