Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 25, 2020

Over vrijdag

Nog steeds heb ik de vreemdste COVID dromen. Heel vaak over dat iedereen opeens weer gewoon doet, terwijl ik nog met een mondkapje rondloop en het virus nog rondwaart. 

Er zijn heel wat variaties op.  Mijn fantasie is kennelijk heel rijk in mijn dromenwereld. Het lijkt altijd helemaal echt tot ik wakker word en me er bijna niets van herinner.

Als ik Rick hoor opstaan draai ik me nog even om en opeens is het dan kwart voor acht. Het zal wel komen doordat het bewolkt is en daardoor donker in de kamer.

Mijn ontbijt bestaat wederom uit een gepocheerd ei, tomaat en mini paprika's. Rick doucht intussen en zo gaan we vroeger dan gewoonlijk op pad naar Starbucks. Onderweg doen we ook nog even een Pokemon Go raid en dan is het weer tijd voor Ricks conference calls.

Het is buiten wel lekker genoeg om op het deck mijn cardio te doen. Zo rondkijkend in de tuin beginnen bij sommige bomen de bladeren te verkleuren. Ook ben ik er vrijwel zeker van dat de kolibrietjes vertrokken zijn. 

Al een paar dagen heb ik geen mini vogeltje gezien. Ik bestel dus een zak met gewoon vogelvoer, zodat de spechtjes, cardinaaltjes en anderen straks weer vlakbij ons raam komen. Zo mis ik de kolibries minder.

Het maandelijkse fotografie thema is Schaduwen en Reflecties en ik besluit naar de grote vijver vlakbij ons te wandelen voor die weerspiegeling foto. Ik heb hier al een tijd niet gewandeld en het is een waar natuurgebied met allerlei wilde bloemen. Ik wist niet dat er zoveel herfstbloemen waren. Ze zijn fijn fotografie materiaal. 










De tijd is zo snel gegaan en ik haast me naar boven voor mijn douche. Dan gaan Rick en ik lunch halen in Vienna. Voor mij weer een steak and cheese Subway salade en Rick haalt zijn favoriete salade van Cava. 

De erfenis van mijn schoonvader is verdeeld en we vinden het een prima gelegenheid om het ruim dertien jaar oude DRAAKJE te vervangen. Ik communiceer via email en sms met de plaatselijke Nissan garage en volgende week zal mijn begeerde auto komen. Ik verklap nog even niet welke het precies is. 
Om vier uur hebben Rick en ik een afspraak bij de apotheek van Walgreens. We krijgen onze jaarlijkse griepprik. Alleen maakt het hebben van een afspraak kennelijk weinig uit. 

We moeten een half uur wachten voor we de naald in onze arm gestoken krijgen. Precies wat we wilden vermijden door een afspraak te maken. Enfin, we zijn er weer een jaar vanaf.

Het regent inmiddels een beetje en ik heb met Chris afgesproken om buiten te gaan eten bij Cafe Renaissance. We kijken het even aan en besluiten dan dat het prima is om buiten te eten zolang we droog zitten. Chris haalt me om zes uur op.

Saeed is heel blij ons te zien en bedankt mij enorm voor mijn filmpje van zijn Ierse koffie, die ik op een drukke Vienna Facebook groep over eten heb geplaatst. Hij vertelt dat er heel veel mensen zijn gekomen, die die Ierse koffie ook weleens wilden proberen. Natuurlijk ben ik heel blij hem meer klanten te hebben bezorgd.

Dat niet alleen, maar hij vond dat onze fooi vorige keer veel te veel was. Natuurlijk vonden Rick en ik dat niet, maar Saeed staat erop dat ons etentje vanavond voor zijn kosten is. Hij is dan ook onze ober. 

Maria (zoals Chris voortaan genoemd wil worden, ik moet er even aan wennen) en ik kiezen allebei de gazpacho en gevulde avocado als eten. Saeed brengt daar nog een drietal hapjes van hun voorafjes menu bij. 

Dan komt er een bord met pure chocolade mousse, frambozen en mini madeleine cakejes. Zo lekker! Natuurlijk moet Maria de Ierse koffie ook meemaken, want het is een heel gebeuren. Dit keer maak ik er een korter filmpje van. Zo kunnen jullie een gedeelte ervan zien. 

Inderdaad wil Saeed niets weten van betalen, maar we mogen wel een fooi achterlaten. Dat doen we dan ook, hoewel die waarschijnlijk nog niet de helft van de maaltijd bedraagt. Zo aardig! 



Maria brengt me thuis waar Rick me blij ontvangt. Hij heeft Mexicaans gegeten van het nieuwe restaurant Mama Tigre. Rick weet dat ik niet dol ben op Mexicaans dus zag zijn kans schoon.  

En zo is het alweer weekend! We hebben niet heel veel plannen dus zullen zien hoe het zich ontwikkelt. Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

4 reacties:

Patrick zei

Waarom wil Chris ineens Maria genoemd worden ?

Marion2 zei

Wat fijn om een nieuwe auto in het vooruitzicht te hebben. Ik ben heel benieuwd.
Ik weet nog dat je Draakje kreeg, dus ik lees al minstens 13 jaar mee.

Wat apart om van naam te veranderen. Ik vind mijn eerste officiƫle naam mooier
dan mijn roepnaam, maar ik zou me daarmee toch niet aangesproken voelen. Beter kan je je naam veranderen als je heel jong bent. Nu kent iedereen je al onder je echte naam.
Ben wel benieuwd naar de reden hiervoor.

Petr@ zei

Spannend, een nieuwe auto. Ik ben heel benieuwd!

Er staat me iets van bij dat Chris al eens eerder overwoog de naam Maria te gebruiken. Ik kan me voorstellen dat het even wennen is voor jou.

Oh, wat zag jullie eten er lekker uit. En wat lief dat jullie niet hoefden ze betalen.

Petra zei

@Patrick - Christine is haar tweede naam en Maria haar voornaam. Ze vindt Chris te mannelijk.

@Marion - Ik zal Draakje best missen na zoveel jaar trouwe dienst! Ik heb hetzelfde als jij, ik vind Leonora mooier dan Petra, maar ik ben niet Leonora. Chris heeft dit al jaren willen doen, echter.

@Petra - Inderdaad, toen was ze er nog niet zo streng op, maar nu wil ze het echt doorzetten.