Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 06, 2020

Over het weekend

Zaterdag

Rick is weer eens vroeg uit de veren, maar ik sta op mijn gewoonlijke tijd op. We laten Orion uit en gaan dan Vienna in. Het is fris vanochtend, voor het eerst in ongeveer twee maanden is het onder de twintig graden. 

De herfst komt er duidelijk aan. We halen koffies van Starbucks en dan volgt ons wekelijkse bezoek aan het marktje in Vienna. Mijn groentesappen liggen al klaar bij het Greenheart Juice standje, waar men mij al kent. Onze vrienden Mary en David zijn er ook en we praten even bij. Verder kopen we een dozijn eieren van de eierboer. 





Dan rijden we naar Fairfax om ontbijt te halen van de 29 Diner. Hier haalde ik een paar dagen geleden ons hart bordje op en deze eigenaar doet zoveel goeds, dat we hem willen ondersteunen. De omeletten smaken heel goed, die van mij is flink gevuld met groentes. Grappig hoe ongeveer hetzelfde omelet van verschillende restaurants toch anders kan smaken. 



Na het eten gaat Rick een fietstochtje maken en ik verzucht weer eens dat ik ook zo graag weer een fijne fiets zou hebben. Mijn mountain bike trapt veel te zwaar en dat is met de heuvels hier geen pretje. Alleen is er in deze COVID tijden geen betaalbare fiets te vinden. 

Rick stelt voor na ons sporten naar Spokes Etc. in Vienna te gaan. Ik kijk onderweg jaloers naar alle fietsers op het W& OD pad. Als we vragen of er een mogelijkheid is om een hybride fiets te kopen, zegt de verkoper dat dat moeilijk gaat zijn. Ik voel de teleurstelling weer opkomen.

Maar, zegt hij, we hebben drie fietsen, twee klein frame en een medium. Nu heb ik echt medium nodig, kleiner krijg ik last van mijn schouders. Die medium is werkelijk perfect voor mij! Hij is wat duurder dan we voor ogen hadden, maar ik denk echt dat ik er deze herfst en winter veel plezier van ga hebben. 
We laten de fiets nog even achter om bijgesteld te worden. We zullen hem na de lunch ophalen. Thuis halen we mijn oude mountain bike van de muur, pompen de banden op en spuiten hem schoon. Het is een Giant Rainier in zeer goede conditie, dus ik zet hem op Facebook Marketplace voor $125.

Terwijl we lunch halen, Rick van Chipotle en ik van Zoe's Kitchen, krijg ik al een heel aantal reacties. Sommigen te goedkoop, maar een man wil aan het einde van de middag komen. Ik verwacht niet dat hij de volle prijs gaat betalen, maar onder de $100 wil ik niet gaan.

We eten onze lunch op het terrasje van Zoe's Kitchen. Mijn bloemkoolrijst bowl met zalm is altijd weer goed. Dan rijden we naar Spokes en we hebben mijn mountain bike mee. De verkoper zet mijn bel en afstandmeter van die fiets op de nieuwe fiets. 

De fleshouder is gebroken en die wordt weggegooid en het slot past niet, dus dat heb ik ook niet meer nodig. Zo heb ik wat nieuwe dingen op mijn verjaardagsverlanglijst voor de kinderen. Blij als een kind loop ik de winkel uit. We zetten de fietsen op onze fietsendrager en rijden huiswaarts.

Met dit koelere weer hebben we veel meer energie en ruimen de garage op. Behalve mijn fiets zet ik ook een opblaasbare matras en een papierversnipperaar op Marketplace. Die twee zijn ook binnen het halve uur verkocht en worden morgen opgehaald. Ik zou er bijna een hobby van willen maken om spullen zo te verkopen! Wie weet doe ik dat zelfs als het weer minder wordt. 

De vlinderstruiken doen hun naam intussen eer aan. Ik krijg de monarch vlinders nog niet kalm genoeg om te fotograferen, maar de zwaluwstaarten wel en ik zie een nieuwe soort vanmiddag. Het blijkt een long tailed skipper te zijn. De rug is een heel mooi iriserend blauw, bijzonder!





Onze zwembadreservering is om half vier en we vrezen beiden dat het water heel koud zal zijn, na de "koude" nacht. Rick vindt dat wel, maar mij valt het alles mee. Ik zwem tien baantjes en dan ga ik naast Rick lezen. Nog een keer tien baantjes zwemmen en dat heb ik de tien kilometer bij elkaar. Morgen of overmorgen moet dat lukken. 

We gaan voor het huis in de zon zitten lezen en wachten op de man, die mijn fiets komt kopen. We praten zo ook met de verschillende buren. Als de fiets koper komt vindt hij mijn fiets prima, maar biedt $110. Helemaal goed, dat is de waarde in het "Blue Book" wat verkopers als leidraad nemen.

Duidelijk heeft deze man verstand van fietsen en na wat praten blijkt hij een fietsenmaker te zijn. Hij vraagt of we nog meer fietsen te koop weten in onze omgeving. Nou waren we al van plan Kai's fiets morgen te koop te zetten, dus Rick biedt die aan. 

Dat is ook een prima mountain bike, hoewel minder van kwaliteit dan mijn oude fiets. We krijgen er $50 voor en de man bedankt ons enorm. Het is in deze tijd moeilijk fietsen te vinden dus wie weet doet hij er wat mee en verkoopt ze dan voor nog meer. 

Rick en ik gaan onze productieve dag bij Pazzo Pomodoro vieren. We krijgen een tafel op hun overdekte gezellige terras. Michael, die we al jaren kennen, neemt ons tafeltje onder zijn hoede zodat we bij kunnen praten. Hij en Sarah, die we bij Bear Branch Tavern zagen, maken ook een bar in hun basement, maar lopen door COVID maanden achter.

Rick en ik delen het prosciutto en drie verschillende kazen voorafje. Dan probeer ik eens iets nieuws van het menu (staat er al tijden op, maar ik heb het nog nooit besteld); de kabeljauw met olijven en kappertjes in tomatensaus. Die gaat op het herhaal lijstje! Rick heeft een in pancetta gewikkelde biefstuk, ook een hit. 

We kijken terug op een heerlijke dag. De koelere temperaturen hebben ook wel weer voordelen. Voor Nederlandse begrippen is dit nog warm, maar wij zijn temperaturen boven de dertig graden gewend. Die zien we voorlopig niet meer denk ik, tenzij het net als vorig jaar een heel warme herfst wordt (dan klaag ik trouwens niet!). 

Zondag

Om tien voor half negen spring ik mijn bed uit, want de opblaasbare matras zal om half negen opgehaald worden. Ik doezelde nog en opeens is het bijna half negen. De koopster staat al op onze oprit en niet veel later vertrekt ze met de matras. Rick is blij, dat die uit de garage is. 

Wij gaan koffies en egg bites halen van Starbucks en rijden dan naar Home Depot. Rick koopt daar een dingetje om mijn afstandmeter op mijn fiets mee vast te maken. Verder kijken we naar kranen, want die zijn in het hele huis weleens aan vervanging toe.

Tijdens deze COVID doen veel mensen projecten in hun huis en dat is te merken. We vinden wel de kraan voor de keuken, maar degene, die we voor de badkamers willen, is uitverkocht. We gaan dit keer voor roestvrij staal in plaats van chroom, dat hoeft hopelijk niet zo vaak gepoetst te worden. 

We hebben meer problemen in huis, waar een loodgieter aan te pas moet komen, dus als we de andere kranen eenmaal hebben kunnen we een afspraak maken. De stopper van mijn wastafel gaat ook telkens stuk, dus tijd om er aandacht aan te besteden. 

Thuis frissen we ons om de beurt op en maken ons klaar om een fietstochtje in Washington te gaan maken. Terwijl Rick zijn douche neemt ga ik vlinders op de vlinderstruik proberen te fotograferen. Ik zie een paar nieuwe soorten, maar of te hoog of te fladderig om te fotograferen. Alleen deze common buckeye vlinder bleef even zitten. 




Als we de fietsen op het rek achter de van hebben vastgezet rijden we de stad in. Wat heb ik die weer gemist! We parkeren langs de Potomac en fietsen een stuk langs de rivier. Dan komen we in East Potomac Park wat een eenrichtings rondje blijkt te zijn. We zien weer eens een heel andere kant van Washington zo. 
Na het rondje volbracht te hebben rijden we via het Tidal Basin naar de Mall. Daar is het beduidend drukker en iedereen moet mondkapjes aan. Ik zie een Segway groepje met een gids en opeens mis ik het rondleiden zo erg!

Ook weet ik weer waarom ik niet op de fiets wil rondleiden. Met alle wandelaars is het niet rustig fietsen. We rijden via het Martin Luther King Jr. Memorial naar het Tweede Wereldoorlog Monument. 

Daar gaan we dit keer niet in en rijden er omheen naar het Lincoln Memorial. Ons maandelijkse fotothema is Schaduwen en Weerspiegelingen en die laatste zie ik hier meer dan genoeg. Ik neem me voor in de herfst en winter vaak naar de stad te gaan. In de zomer is het zo warm, maar als het lekker is kun je er eindeloos wandelen.



Het enige monument waar ik wel doorheen wil lopen is het Koreaanse Oorlogsmonument. Ik heb het honderden keren gezien, maar het indrukwekkende gaat er nooit vanaf. Dan fietsen we terug naar de van en rijden naar het Mosaic District om lunch te halen. 


Dat doen we bij Sheesh Grill en ik neem zoals altijd de zalm kabob met spinazie. Rick kiest de kip shawarma. Het Mosaic District is ons tijdens het weekend veel te druk, dus we nemen ons eten naar huis en eten het daar op. 

De persoon, die onze papierversnipperaar komt kopen, zal tussen twee en drie komen. Ik ga daarop wachten. Rick besluit mijn van  intussen naar de garage te nemen voor de jaarlijkse inspectie, die op 1 september verliep en benzine te tanken, want ik heb nog maar 15 mijl in de tank.

Terwijl ik op de koper wacht loop ik af en toe naar onze drie vlinderstruiken. Ik geniet zo van de vlinders, bijen en hommels! De swallowtails zijn nog steeds in de meerderheid, maar de andere soorten moeten ook komen. 
Terwijl ik wacht krijg ik een SMS van Saskia of we een opblaasbare matras voor haar hebben om mee te nemen naar Laura. Rick en ik moeten erom lachen dat we die net verkocht hebben. Dat was echter een waar Saskia niet lekker op had geslapen, dus we bestellen een Aerobed bij Bed, Bath & Beyond dat we na onze zwemperiode op kunnen halen. 

Klokslag drie uur wordt de papierversnipperaar opgehaald. Rick komt een aantal minuten later thuis en we maken ons klaar voor ons een na laatste zwembad halve uur. Het seizoen is heel snel gegaan, maar ik ben al blij dat het zwembad open was, want sommigen bleven de hele zomer gesloten. 

Net voor half vier lopen we naar het zwembad en ik zwem mijn laatste tien baantjes (misschien morgen nog een paar, maar dat hoeft niet). Nu heb ik dit seizoen tien kilometer gezwommen. De rest van het halve uur lezen we. Dan hangen we de natte spullen op het deck, want het is voor de verandering niet vochtig en alles zal goed drogen.

Rick gaat terug Vienna in. Hij heeft een heel plan, eerst kattenbakspul van de Giant en dan de opblaasbare matras van Bed, Bath and Beyond. Verder wil hij naar de Tysons Galleria mall om te kijken of Tommy Bahamas leuke shirts heeft. Daar heeft Rick niet veel tijd om rond te kijken, want wij hebben om half zes een tafel bij Our Mom Eugenia gereserveerd.

Dit restaurant is pas open in het Mosaic District, maar wij hebben al eerder met vrienden bij hun Great Falls restaurant gegeten. Onze tafel is buiten op het leuke Grieks aandoende terrasje. De bediening is super aardig en het eten fantastisch. We wanen ons in Griekenland.

Rick begint met een bietensalade en ik met de taramosalata (vis dip) met komkommer. Daarna heb ik de spanakopita en de Saganaki garnalen, heerlijk! Rick smult ook van zijn mixed grill. Zeker een restaurant waar we vaker gaan eten. 
Bij Oath Pizza halen we een veganistische pizza voor Saskia en rijden dan huiswaarts. Nadat Saskia gegeten heeft gaan zij en Rick naar Whole Foods om proviand voor haar lange rit naar Alabama morgen te halen. Saskia wil onderweg geen winkels in te hoeven gaan voor eten of drinken. 

Wij kijken terug op een heel leuk en druk weekend. Gelukkig is dit een lang weekend dus Rick heeft morgen ook nog vrij. Allemaal een heel fijne week gewenst!


6 reacties:

Nina zei

Wat een goede actie, een nieuwe fiets gescoord en de oude fiets(en!) direct verkocht. Mooie kleur fiets ook. Dat zou niets moeten uitmaken, maaf ik vind het toch belangrijk!
Leuk, om je fiets bij de monumenten te hebben ingewijd.
En wat goed dat je de 10km zwemmen gaat volbrengen deze zomer!

Anja L. zei

Wat een productief weekend hadden jullie. Zal je natuurlijk net zien, verkoop je iets dat staat te verstoffen heb je het ineens weer nodig!
Je fiets ziet er mooi uit. Ik zou niet zonder mijn fiets kunnen.
Fijne maandag.

Marion2 zei

Wow, wat een sportieve fiets! Ik kan me voorstellen dat je heel blij bent weer een goede fiets te hebben. Ik kan me gewoon niet voorstellen om geen fiets te hebben, want ik gebruik hem dagelijks. Maar een heel andere situatie hier natuurlijk. Maar ook als ik in de VS zou wonen, zou ik er beslist een willen hebben.


Voor Rick is, denk ik, een fijne bijkomstigheid van het thuiswerken dat hij dit jaar extra veel naar het zwembad heeft kunnen gaan.
Is er een feestdag dat jullie een lang weekend hebben?

Wat zijn er veel verschillende soorten vlinders bij jullie. Die met dat prachtige blauw is echt heel bijzonder.

Tineke zei

Prachtige vlinders heb je gefotografeerd. Wij hebben 3 vlinderstruiken en ook veel vlinders erop.
Mooie fiets, wij houden ook van fietsen, ik heb er 2 ; electrisch en gewoon en wissel af.
Wij krijgen hier een weekje heerlijk nazomer weer, gaat nooit vervelen.
Vanmiddag lekker wandelen met onze jongste kleinzoon van 5 weken.

Anoniem zei

Mooie foto's van vlinders en van Washington. Dat is een goeie fiets die je gescoord heb.
Zo te zien met behoorlijk wat versnellingen. Ik fiets al jaren niet meer. Zou het niet eens meer durven gezien de drukte op de fietspaden. Iedereen racet aan je voorbij en zeker degene op elektrische fietsen.Dat is een fiets met ondersteuning die heel goed is voor de oudere mens natuurlijk. Maar waarom de jeugd hier op zit is me een raadsel. Te lui om stevig te moeten trappen. !!
Is Saskia een klein beetje opgeknapt ? Goed dat ze de nodige afleiding heeft voor de deze week.
De zomer is nu duideijk op zijn retour. 's Morgens bij het opstaan behoorlijk fris. En Cathy maar klagen met die extreme warmte bij hen, Vanaf maart is er geen druppel regen gevallen.
Hoop voor hen dat er sneller lagere temperaturen komen.
Ik ga zo direct naar de mondhygienste die me in het vervolg iedere 3 maanden wil zien.
Fijne dag. Groetjes Wil

Petra zei

@Nina - Ik vind de kleur ook wel meespelen, hoor. Eerst lieten ze me een zwarte fiets zien (die was te klein) en dat vond ik toch minder.

@Anja - Ik miste het erg, maar mijn oude fiets was gewoon te zwaar, geen lol aan met de heuvels hier.

@Marion - Ja, het was vandaag Labor Day. De vlinders zijn een genot, ik identificeer ze online en Virginia heeft heel veel soorten. Ik wil er meer zien! https://www.butterflyidentification.org/butterflies-by-state-listing.php?reach=Virginia

@Tineke - Ik heb even een e-bike overwogen, maar ik trap toch liever gewoon zelf.

@Wil - Saskia leek wat rustiger. Hopelijk helpen deze dagen met vriendinnen. Ik ben benieuwd wat ze verder gaat doen.