Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 14, 2020

Over maandag

Om vijf over acht word ik wakker en dat is later dan ik wil. Ik word altijd wakker als Rick opstaat en neem me voor morgen dan ook meteen op te staan. Dat betekent vanavond ook vroeger naar bed, hopelijk lukt me dat. 

Voor mijn kleurige ontbijt snijd ik wat mini paprika's en radijsjes in plakjes en heb daar mijn gewoonlijke gepocheerde ei bij. Het is fris buiten, maar lekker genoeg om buiten te eten. Ik ben sowieso van plan dat nog een tijd vol te houden, tenzij het regent. 
Na onze dagelijkse koffies van Starbucks opgehaald te hebben, begint de gewone werkdag weer voor Rick. Ik doe een aantal van mijn stappen voor ik naar Sharon ga en fiets dan naar haar huis. Als Sharon ziet dat ik geen helm draag, schrikt ze helemaal. 

Iedereen hier draagt voor ieder fietstochtje, ongeacht hoe kort, een helm. Ik doe dat ook op fietspaden en in de stad, omdat het daar drukker is. Voor zo'n ritje door onze rustige buurt vind ik het echter niet nodig. 

Het halve uur met gewichten gaat weer snel en bij thuiskomst doe ik de rest van mijn stappen. Saskia heeft intussen maar liefst twee therapie sessies. Die helpen haar duidelijk erg. Het is goed te zien dat ze zo aan haar gemoed werkt. 

Het zou vandaag zonnig zijn, maar de rook van de bosbranden aan de westkust heeft ons bereikt. Het is daardoor heel heiig. Het is ook wat koeler dan voorspeld, maar nog lekker genoeg voor Rick en mij om onze lunches, Subway salade voor mij, op het deck te eten. 

Als Saskia klaar is met haar therapie rijden we naar Target. Onderweg realiseert Saskia zich dat ze ook nog een psychiater afspraak heeft om twee uur. Gelukkig hebben we nog genoeg tijd om haar lijstje voor Target af te werken. Ik merk nu dat ze graag terug wil naar Richmond, ze zal vanavond vertrekken. 

Terwijl Saskia haar doktersafspraak heeft ga ik haar verlate lunch halen bij Noodles & Company. De Japanse pannoedels met extra broccoli en tofu, Saskia is daar dol op. 

De vlinderstruiken zitten weer vol vlinders. Jammer genoeg lukt het me niet mooie foto's van de monarch te krijgen, maar de Easter Tiger Swallowtail werkt weer goed mee. Deze is een van zijn zwaluwstaartjes al kwijt. 

Halverwege de middag gaan Rick en ik naar de German Gourmet winkel. Daar hebben ze allerlei Oktoberfest materialen en wij hebben het plan een soort Oktoberfest te houden. Wij zullen al het eten en drinken uitreiken en het is de bedoeling dat er afstand wordt gehouden. We moeten nog even bedenken hoe we dat laatste gaan handhaven. De lijst van genodigden zal ook beperkt zijn. 

Nu we hier toch zijn nemen we wat worstjes mee om morgen- of woensdagavond te eten. Verder natuurlijk Duitse mosterd voor Rick en ik neem een potje witte asperges mee. Lekker om bij een van onze maaltijden te eten. 



Rick gaat bij thuiskomst nog een uurtje aan het werk. Dan gaan we met Saskia naar Whole Foods waar zij haar pasta met veganistische worst en tomatensaus koopt. Ik koop meer groente voor ontbijt en lunch. 

Intussen haalt Rick ons avondeten bij Rose Kabob. Ik heb een heerlijk zalmspiesje met gegrilde tomaat en een salade. Rick kiest altijd de biefstuk en lamsvlees spiesjes. We zouden vaker naar dit restaurant moeten gaan, want het is erg goed.

Na het eten pakt Saskia in en vertrekt terug naar Richmond. Ik ben heel benieuwd hoe het haar daar zal vergaan. Ze heeft nu in ieder geval wat dingen, zoals Frans en psychologie, om haar bezig te houden. Ik hoop dat ze zich er zonder Justin ook thuis zal voelen.  

3 reacties:

Marion2 zei

Een hele stap van Saskia om terug te gaan. Hopelijk valt het haar mee.

Haha, de reactie van je trainster. Ik zou er niet aan moeten denken om een helm op de fiets te dragen. Is ook helemaal niet nodig, vind ik. Bij elektrische fietsen en andere soorten nog harder rijdende fietsen zou ik me er wel iets bij voor kunnen stellen.
Wel fijn dat je nu voor de kortere afstanden de fiets kunt nemen.

Petr@ zei

Een goed teken dat Saskia terug wil naar Richmond.

Prachtig weer, je foto's van de vlinders. Mij lukt het maar zelden, meestal vliegen ze net weg.

Petra zei

@Marion - Ze heeft een goed gesprek met haar huisgenoot en Justins vriend gehad, die zei dat Justin het ook niet uitsluit om weer bij elkaar te komen. Hier is het op fietspaden wel beter om een helm te dragen, niet om mijzelf, maar om de gekken, die links en rechts om je heen vliegen.

@Petra - Ik heb dit seizoen moeite met de monarchs, die vliegen ook telkens weg.