Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 07, 2020

Over Labor Day

Rick en ik staan vroeg op om afscheid te nemen van Saskia, maar tot onze verbazing is ze al vertrokken. Had ik dat geweten dan had ik haar gisteravond nog een extra knuffel gegeven. Haar rit naar Alabama bedraagt ongeveer 12 uur dus goed dat ze een heel vroeg begin had. 

Rick en ik gaan ons ontbijt halen bij Starbucks en dan rijden we naar de Home Depot in Fairfax. Daar zag ik gisteravond online dat ze vier van de kranen, die we gisteren graag wilden voor onze badkamers, hadden. Ik bestelde ze alle vier en ze liggen klaar voor ons. Morgen maken we een afspraak met een loodgieter om alles te installeren. 

Thuis doe ik mijn stappen, terwijl Rick het gazon onder handen neemt. Daarna zetten we mijn fietszadel op de juiste hoogte. Ik heb echt lange benen, want Rick moet het wel vijf keer hoger zetten voor het perfect is. Ik heb deze week veel gaande, maar hoop binnenkort veel te gaan fietsen. 


Ons kolibrie windmolentje is kapot, want een van de vleugel bleef maar tegen de pijl naar Muskegon slaan. We hebben een nieuwe meegenomen uit de Outer Banks en Rick zet die verder van de paal met pijlen. Hij is ook een stuk kleuriger, want de zon had de andere flink gebleekt. 

Als ik weer een prachtige zwaluwstaart vlinder op onze buddleia zie kan ik het niet laten daar foto's van te maken. Verder waren er vandaag alleen maar kleine vlindertjes. 




Voor we het weten is het lunchtijd en we besluiten naar het Reston Town Center te gaan. Daar vinden we een tafeltje buiten bij Mason's Lobster. Ik houd dat bezet terwijl Rick onze kreeft salades bestelt. Die is erg lekker, maar vult absoluut niet. Goed voor de lijn zullen we maar denken. 


De reden dat we in Reston aten is dat onze Total Wine and More bestelling daar klaar ligt. Hier zijn ze al helemaal klaar voor de herfst. Oktoberfest bieren en bieren met pompoensmaak of wat ook, overal liggen ze. Ik moet er niet aan denken en houd me bij mijn wijn. 

Op de terugweg zie ik opeens een heel mooi beeld dat perfect is voor mijn "schaduwen en reflecties" thema. Rick stopt en ik loop erheen voor de foto. Het doet me een beetje aan de Bean in Chicago denken. 

En dan is het moment aangebroken, de laatste reservering in het zwembad van dit seizoen. Ik moet zeggen, het was vreemd zo iedere dag maar een half uur, maar ik ben denk ik vaker geweest dan in andere seizoenen en Rick zeker ook. 

Die baan voor onszelf is ook erg fijn. Mochten we dit volgend seizoen weer moeten doen dan vind ik dat prima. Al mis ik het lezen en socialiseren met anderen op het gras langs het zwembad ook wel. Rick en ik zwemmen wat, maar lezen het gros van dit halve uur. 

Het voelt ieder jaar weer wat weemoedig om afscheid te nemen. Eigenlijk is het bad maar zo'n korte tijd van het jaar geopend. Maar we zijn blij dat het er is, al hebben we ook weleens aan een prive zwembad gedacht. Maar het onderhoud daarvan is heel intensief en we hebben het zwembad aan de overkant.

Als afsluiting van dit prachtige Labor Day weekend houden we weer eens een happy hour. Ik maak een bordje met toostjes met zalm dip en verschillende kazen. Daarbij heb ik een Aperol spritz en Rick een oranje bitter. Hij is zo dol op dat vreselijke hoestdrankje!

Dan gaat grilmeester Rick aan ons avondeten. We hebben filet mignons en daarbij verschillend gekleurde paprika en portabello champignons op de gril en bloemkool puree. Rick heeft een speciale methode om de biefstukken te grillen en de mijne is perfect, zoals ik in een restaurant zou verwachten. 

Saskia is intussen gearriveerd in Alabama. Hopelijk heeft ze er een fijne week. Dit lange weekend is ook weer omgevlogen! Het voelde bij tijden een beetje als vakantie. Ik heb me voorgenomen deze herfst meer te gaan ondernemen. Genoeg gelegenheden omdat te doen hier in de omgeving.


4 reacties:

Anja L. zei

Dat beeld voor de foto is echt prachtig.
Wat jammer dat het zwembad al weer dicht is, de zomer is voorbij gevlogen.
Aperol is ook echt mijn favoriete zomerdrankje, heerlijk.
Ik ga Rick zijn methode ook eens proberen.
Fijne dinsdag,

Petr@ zei

Ik moest even een inhaalslag doen en nog vanaf donderdag terug lezen. We gaan ons huis verkopen dus daar erg druk voordat de fotograaf volgende week komt.

Mooie nieuwe fiets heb je gekocht. Daar ga je vast veel plezier van hebben.

Fijn dat Saskia veel afspreekt met vriendinnen. Goed om afleiding te hebben.

Jammer dat het zwembad nu gesloten is. Dat luidt echt het einde van de zomer in.
Vorige week bij Starbucks hadden ze weer de Pumpkin Spice latte (yummie!) en die is er alleen in de herfst. Ook weer zo'n teken dat de herfst er aan komt.

Marion2 zei

Een echt 'beginvandeherfstweekend' dus. Met gelukkig nog heel mooi weer.
Ik ben er nog niet aan toe, ik denk dat het komt omdat we geen vakantie hebben gehad. Het is ook zo'n raar jaar. Maar het heeft zeker ook zijn mooie kanten. Vooral als het van dat rustige weer is met een lekker zonnetje erbij.

Best eng als je kind zo'n eind gaat rijden, vind ik altijd. Maar Saskia is er en
ik hoop dat ze een leuke week tegemoet gaat.

Petra zei

@Anja - Doe dat inderdaad, de beste biefstukken!

@Petra - Veel sterkte met de verhuizing, altijd toch weer stress. Rick vindt pumpkin spice ook lekker, ik niet zo.

@Marion - Ik ben nooit aan de herfst toe, al is die hier vaak heel mooi. Het leidt tot winter en daar heb ik een hekel aan.