Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 20, 2020

Over het weekend

Zaterdag

Het is prachtig zonnig weer en weg is de rook uit het westen. Dat moeten we wel bekopen met scherp lagere temperaturen. We hebben dan ook voor het eerst een lange broek en jasje aan als we erop uit gaan. 

Na onze koffies en egg bites van Starbucks opgehaald te hebben, rijden we naar de Vienna farmers market. Daar liggen mijn van te voren bestelde groentesappen al klaar. Wij vonden de korstloze quiches van Savage Good zo lekker dat we er meer kopen om in te vriezen. 





Terug thuis begin aan een uur op de elliptische machine. Met koeler weer ga ik dit weer vaker doen. Het uur gaat sneller dan ik had verwacht met afwisselend naar voren en naar achteren "rennen". 

Rick is intussen begonnen met wat tulpen planten. Hij heeft er een speciaal boortje voor wat het makkelijk maakt. In onze kleigrond is het anders moeilijk graven. Ik help mee door aan te wijzen waar Rick de bollen moet planten. 

Zo is het voor we het weten lunchtijd. We rijden naar de Boro en daar haal ik een overheerlijke poke bowl van Poki DC en Rick een salade met vis van Fish Taco. We wilden buiten eten, maar het is koud met een venijnige wind. Dan maar in de auto eten, want we willen daarna naar de hot tub winkel vlakbij. 


Bij Vienna Hot Tubs & Patio worden we vriendelijk geholpen door Bruce. Eerst zakt ons de moed in de schoenen, want voor sommige jacuzzi's geldt door de COVID een levertijd van bijna een jaar. Wij willen er toch wel heel graag een voor de winter echt begint.

Gelukkig hebben we van tevoren onderzoek gedaan en een van de merken waar we in geinteresseerd zijn is wel eerder voorradig. Bruce legt alles haarfijn uit en onze keuze valt op een Wellis Hercules hot tub. 

Dit is een Europees merk en staat heel goed bekend. Het heeft alles wat wij in een jacuzzi begeren en kan begin tot midden december geleverd worden. Ik vind het helemaal bijzonder als Bruce verteld dat de buitenkant van de hot tub helemaal van plastic uit de oceaan is gemaakt. 

Onze oude hot tub zal bij het leveren opgehaald worden en naar een groot recycle centrum gebracht worden. Alle onderdelen zullen hergebruikt worden. Ook daar zijn we blij mee. Nu is het dus met smart wachten tot half december!

Het is buiten intussen opgewarmd en we gaan voor het huis bezig. Ik vervang de zomer versieren door herfstvlaggetjes en -deurhangers. Ik vind de herfstkleuren wel altijd erg leuk weer. Het is wel even slikken dat de zomer nu echt voorbij is, al zullen er nog zomerse temperaturen komen.
Rick is intussen begonnen met een IKEA kast in elkaar te zetten. Die gaat een kleinere kast in de sportkamer vervangen, zodat onze fotoalbums eindelijk een goed plekje kunnen krijgen. Ik lees buiten in de zon tot mijn telefoon me er om tien voor vier aan herinnert dat we om vier uur een dierenartsafspraak hebben. 

Die zijn we straal vergeten en daardoor heeft Orion ook zijn kalmerende medicijnen nog niet gekregen. Die geef ik hem gauw en dan haasten we ons naar de praktijk. Gelukkig is die maar vijf minuten van ons vandaan en we komen er keurig op tijd aan. 

Rick gaat ons melden en dan komt er een assistent met een muilkorf voor Orion. Die laat hij zich gedwee aandoen door mij en dan neemt de dierenarts assistent Orion mee voor zijn jaarlijkse onderzoek en prikken. Hij heeft dit keer een hondsdolheid vaccin nodig wat dan weer drie jaar geldig is.

De assistent brengt Orion weer terug en terwijl Rick gaat betalen belt de dierenarts mij met haar vindingen. Orion is kerngezond en hij gedroeg zich heel goed. Ze vraagt of we hem zijn medicijnen hebben gegeven en ik antwoord dat we dat nog maar net gedaan hebben. Ik denk dat de muilkorf Orion zo gedwee maakte. 

In ieder geval hebben we dit weer voor een jaar gehad. Ik zie er altijd tegenop alsof ik naar de tandarts moet, maar dit keer ging alles heel soepel. 


Tegen zessen kleden we ons warm, maar netjes aan. We hebben gereserveerd bij Cafe Renaissance, waar Saeed ons als oude vrienden begroet. We kennen elkaar dan ook al sinds onze kinderen klein waren. 

Het is fris op het terrasje met maar 12 graden en de koude wind. We hebben ons beiden winters gekleed en zijn daar blij om. We nemen ons voor ook een paar dekentjes te bestellen en in de auto te laten. Daar kunnen we onze benen dan warm mee houden. 

Het eten wordt weer voortreffelijk bereid. Ik houd het bij drie voorafjes. Ik begin met de avocado gevuld met krabsalade. Dan een heerlijke gazpacho met allerlei verse groentes en als laatste de gebakken oester met spinazie en Pernod roomsaus. Rick heeft de uiensoep en de filet mignon, ik krijg een hapje van de laatste en hij is als boter.
Dan komt Saeed met een grote verrassing. Hij staat bekend om zijn Ierse koffies en hij komt er zomaar eentje voor ons maken. Hij bereidt ze aan onze tafel voor, een heel schouwspel. 

Saeeds roem is terecht, want de koffies smaken magnifiek! Dat niet alleen, maar zijn vrouw brengt een bordje met vier hemels smakende mini desserts. Ze heeft ze allemaal zelf gemaakt!

Al met al is het een heerlijke avond en we laten de grootste fooi, die we ooit hebben gegeven, achter. Het is allemaal heel erg verdiend en belangrijk voor ons om dit restaurant ook te blijven ondersteunen. 

Zondag

We slapen wat uit, maar net na achten heb ik zoveel pijn dat ik maar opsta. Rick volgt niet veel later. Het is opnieuw een zonovergoten, maar koude ochtend. We kleden ons ernaar en gaan onze koffies van Starbucks halen. 

Als ontbijt proberen we de brioches met ei, ham, tomaat en spinazie van Panera eens. Ik eet maar weinig van de brioche, maar die smaakt wel authentiek. Het gaat er goed in.

Zondag is het marktdag in het Mosaic District en ik heb mijn zinnen op cantharellen gezet. Online zag ik dat King Mushroom die heeft. We sluiten aan in de rij om de markt binnen te mogen. Terwijl ik daar sta bedenk ik me hoe anders de wereld nu is. Iedereen draagt mondkapjes en in de rij staan om een markt in te mogen is toch ook heel vreemd, eigenlijk. 


Hier kopen we een paar bullepezen voor Orion

Helaas heeft King Mushroom de cantharellen niet meegenomen. Ik kan ze wel online bestellen en dan volgende week ophalen. Dat ga ik dan maar doen. Voor nu neem ik een bakje maitaki paddenstoelen mee. Die lijken het meest op cantharellen volgens de verkoper. 
Deze markt is er het hele jaar en er worden, behalve groente en fruit, allerlei interessante producten verkocht. Als Saskia weer eens thuis is moeten we haar naar het veganistische tentje meenemen. Er staat een rij bij de kimchi en gepekelde groentes, anders had ik daar wat gekocht. 





Terug thuis gaat Rick een wandeling maken en ik doe mijn hardlopen op de plaats. Orion doet er alles aan om mijn aandacht te krijgen. Hij gaat zelfs op zijn rug liggen, zodat ik hem op zijn buik kan aaien. Nou, vooruit dan maar. 

Langzaam warmt het buiten op en tegen de tijd dat we onze Subway salades voor de lunch halen is het lekker genoeg om voor het huis in de zon te eten. Rick gaat daarna verder met de IKEA kast en als die klaar is kan er inderdaad heel veel dat gewoon los lag in. 

Na de was opgevouwen te hebben, zodat ik me niet helemaal lui voel, zoek ik de hangmat in de achtertuin op. Zo idyllisch, ik heb onze kabbelende fontein in de vijver als achtergrond en de vlinders op onze vlinderstruik als uitzicht. 

Om half vier heb ik een zoom gesprek met mijn Canadese broer en mijn zus. Het is weer leuk even bij te praten. Mijn broer en schoonzus zijn nu ook voor het eerst empty-nesters. Mijn nichtje studeert in Toronto en mijn neefje in Londen. 


Als we weer afscheid hebben genomen wordt het me te koel buiten. Rick stelt voor onze boodschappen te gaan doen. Daarvoor gaan we eerst naar de Giant en dan naar Whole Foods. De vreemde pompoenen liggen er weer, een zeker teken van de herfst. 

Al een tijdje wil ik Sushi Yoshi weer eens wat klandizie geven, maar die blijken nu op zondag gesloten te zijn. Dan bel ik Yama maar en daar kan ik mijn favoriete sashimi bestellen. Rick haalt eten van de Libanees een paar deuren verderop. 

En zo eindigt er weer een leuk en druk weekend. De hele komende week wordt het schitterend weer, dus ik zie ernaar uit. Allemaal een heel fijne week gewenst!






 

5 reacties:

Petr@ zei

Wat fijn dat jullie nog een hot tube hebben kunnen kopen die dit jaar nog geleverd kan worden. Ik las dat hier de terrasverwarmers te deur uitvliegen, zodat mensen straks toch nog bezoek kunnen ontvangen zonder binnen hoeven te zitten.

Geniet van de mooie dagen deze week. Hier gaat vanaf woensdag de herst echt zijn intrede doen helaas.

Marion2 zei

Wat een heerlijke luxe zal de nieuwe hottub zijn. Dat zijn de leuke dingen in het leven.

Gezellige herfstversieringen heb je weer. Ik was al overgestapt naar een zonnebloementhema, maar ga deze week ook beginnen met de pompoenen en dergelijke.

Anja L. zei

Wat lijkt het me heerlijk om een hottub in de tuin te hebben. Wij zouden er de ruimte voor hebben maar ik ben bang dat we hem niet vaak genoeg zouden gebruiken. Fijn dat hij redelijk snel geleverd kan worden.
Gelukkig bleef Orion rustig bij de dierenarts. Dat is in ieder geval weer achter de rug.
Met maar 12 graden zou ik echt niet buiten gaan eten, het eten koelt dan zo snel af (en ik ook). Wel erg fijn dat je zo verwend wordt!
Wij zaterdag uit eten geweest en hebben ook zo'n fijne avond gehad, heerlijk gegeten en zo verwend. Daar kan ik echt van genieten hoor.
Fijne maandag!

Anja zei

Fijn dat de nieuwe hottub nog dit jaar geleverd kan worden.
Hier genieten we van een heerlijke nazomer op de camping.
Helaas morgen de laatste warme dag. Eind oktober gaat de caravan de
stalling in. En dan maar wachten tot eind maart.

Petra zei

@Petra - Ja, terrasverwarmers zijn hier ook heel populair. Wij hebben er een, maar moeten nog even uitvinden of die wel genoeg warmte geeft.

@Marion - Morgen wil ik ook binnen de herfstspullen neerzetten. Het maakt het inderdaad erg gezellig.

@Anja - Als ik hem zelf open kan maken denk ik dat ik er veel vaker in zal zitten. Het is ook therapeutisch voor mij en op het moment kan ik niet naar degene bij de sportschool.

@Anja - Lekker zo op de camping, jammer dat er zoveel maanden zijn dat dat niet kan.