Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 17, 2020

Over donderdag

Gisteravond gingen we keurig op tijd naar bed en rond zeven uur opstaan lukt dan ook. Ik maak mijn ontbijt met komkommer en kerstomaatjes en pocheer daar weer een ei bij. Rick wil vandaag naar de dichtstbijzijnde Starbucks en dat vind ik ook prima.

Zo heb ik tijd om al mijn tienduizend stappen bijeen te krijgen voor de personal training. Daarna fiets ik naar Sharon. Zij heeft haar garagedeur open wat ons het gevoel geeft buiten te sporten. Na het halve uur gewichten haast ik me naar huis, nog wel even een foto van een van de tuinen vol bloemen nemend. 

Na een snelle douche genomen te hebben fiets ik weer door de buurt, dit keer naar Caffe Amouri aan de gezellige Church Street in het oudere centrum van ons stadje. Hier wacht ik op Anja, die ik via via al een tijdje op Facebook ken. Zij woont in McLean en dus vlakbij en we spraken af eens in persoon te ontmoeten. 

Caffe Amouri heeft een heel goede set up. Je kunt of via de app of aan het raam bestellen en dan wordt je naam afgeroepen als je drankje klaar is. Zo wordt er door iedereen ook goed afstand gehouden. Ik heb mijn "Delfts blauwe" mondkapje op en Anja een heel leuke Nederlandse met een zoenend boertje en boerinnetje. Zo herkennen we elkaar zeker.

Terwijl ik op Anja wacht bestudeer ik de lijst met vele theesoorten op hun menu op de muur. Uiteindelijk kies ik ijs gember turmeric kruidenthee.  Anja neemt een capuccino en als we onze drankjes hebben lopen we naar een van de bankjes vlakbij. Ik vind mijn ijsthee heerlijk, die ga ik vaker bestellen.

Anja en ik hebben een goede klik en honderdduizend dingen om over te praten dus een uur vliegt voorbij. Mijn maag begint te rommelen en Anja moet naar het zwembad. We nemen afscheid met de belofte dit binnenkort weer eens te doen. 

Het ziet er wat dreigend uit als ik terugfiets, maar gelukkig blijft het droog. Rick heeft opnieuw vroeg geluncht dus ik maak mijn salade en geniet daar buiten van. We zullen een kort staartje van orkaan Sally meekrijgen en voordat het gaat regenen blijf ik buiten. Onderstaande foto maak ik voor het maandelijkse thema van schaduwen en weerspiegelingen. 

Even moet ik toch een paar niet fietsbare klusjes voldoen. Ik bestelde een pakket voor Katja en Kevin van Amazon dat vanochtend bij hen bezorgd had moeten worden. Alleen is er iets mis gegaan en lag het op onze stoep. Via FedEx zend ik het zodat het morgenochtend bezorgd zal worden. Jammer, want zij hadden vandaag een moeilijke dag, maar de gedachte blijft.

Daarna rijd ik naar Safeway voor wijn, melk, zout en azijn. Al die verpakkingen zijn zo groot, die zou ik nooit per fiets kunnen vervoeren. Ik neem ook maar gelijk wat meer bevroren bloemkoolproducten mee voor komende maaltijden. 

Als het om een uur of vier begint te regenen ga ik eens kijken of er een leuke Nederlandse serie is om naar te kijken. NPO raadt Van Onschatbare Waarde aan en dat lijkt mij wel iets. Inderdaad vind ik het een leuke serie. Ik kijk ook altijd Tussen Kunst en Kitsch en dit is ook zoiets. 

Voor ik het weet loopt het tegen zessen en is het tijd voor ons happy hour met Chuck en Christine. We brengen een bordje met plakjes bresaola als snack naar de bar. Rick heeft een biertje en ik een "mocktail" met de groentesap van de markt en bloody Mary mix.

Zoals altijd hebben we zo een uur volgekletst en dan wordt het tijd voor avondeten aan beide kanten. Het is een uur eerder in Texas waardoor wij iedere donderdag wat later eten dan gewoonlijk. Het is het allemaal waard. We kijken iedere week alle vier naar dit traditie geworden happy hour uit. 

Het plenst als Rick zo goed is om ons eten van BarTaco te gaan halen. De in slabladeren gewikkelde taco's zijn mijn favoriet. Rick neemt er wel een paar met maistortilla's. We smullen er zoals altijd van. Het zijn kleine hapjes met zo ontzettend veel smaak!

Rick gaat in de stromende regen de vuilnis en recyclables buiten zetten. Hopelijk is het morgen weer droog want ik vind dat fietsen nu wel erg leuk, maar niet in de regen. Allemaal een fijne vrijdag gewenst! 

4 reacties:

Nina zei

Wat heerlijk dat je nu zoveel fietst! Gewoon ook gaan fietsen in de regen, past wel bij de echte NL-ervaring, maar is natuurlijk helemaal niet nodig.
Dat sporten bij Sharon klinkt als een super oplossing, geen vieze sportschool meer! :) En fijn dat het gezellig was met Anja.

Petr@ zei

Heerlijk om zo wat dingen op fietsafstand te doen. Ik ga eigenlijk altijd op de fiets tenzij ik veel boodschappen ineens moet halen. Vaak ben ik met de fiets net zo snel als met de auto. In de regen is het natuurlijk minder leuk.

Leuk om weer iemand in real life te ontmoeten en dat je dan ook een klik hebt.

Jammer dat het pakketje voor Katja en Kevin verkeerd werd bezorgd. Hopelijk komt het vandaag wel goed aan.

Anja L. zei

Ik zou niet zonder mijn fiets kunnen. Fijn dat jij ook weer een goede fiets hebt.
Wat jammer dat het pakket verkeerd werd bezorgt, dat geeft weer extra gedoe.
Leuk dat het goed klikte, weer iemand gevonden om koffie mee te drinken.
Wij zijn heel blij met onze eigen crosstrainer, lekker thuis sporten met uitzicht op de tuin.
Fijne vrijdag.

Petra zei

@Nina - Nee, ik ben een mooi weer fietser, gelukkig hoef ik ook niet in de regen te fietsen. Dat heb ik van en naar school in Nederland meer dan genoeg gedaan ;).

@Petra - Boodschappen hier zijn gewoon veel te groot voor de fiets. Ik zou willen dat dat niet zo was, maar het is niet anders.

@Anja - Ik moet mijn elliptische machine ook weer gaan gebruiken, maar buiten hardlopen op de plaats vind ik fijner.