Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, september 18, 2020

Over vrijdag

Rond half acht zijn we beiden beneden. De regen van vannacht is vertrokken en de zon probeert tevoorschijn te komen. Ik maak ontbijt en dan gaan we naar de Starbucks in Pan Am Center, dichtbij dus. 

We wachten namelijk op een bestelling van IKEA, die rond negen uur gebracht zal worden. We hebben grotere boekenkasten voor de sportkamer besteld. Die hebben we nodig om alle fotoalbums een plaatsje te kunnen geven. Rick heeft weer een project voor het weekend. 

Rick gaat aan het werk en ik loop hard op het deck tot mijn Fitbit het vuurwerk van 10000 stappen laat zien. Het is aangenaam buiten en af en toe komen de kolibries langs. Een keer vecht een paar zo dat geen van beiden bij de voeder kan komen. Ik ben iedere dag blij dat ze er nog zijn. Binnenkort gaan ze aan hun trek naar het zuiden beginnen. Voor mij altijd een teken dat de herfst echt begonnen is.  


Met dit lekkere weer heb ik zin in een wandeling naar het Southside Park, het dichtstbijzijnde bos. Onderweg maak ik de nodige foto's. Eerst van de bloemen in de tuinen in de buurt en dan van het park. 








Regendruppels op een spinnenweb

Het park is mooi met een beekje en heel wat vogels. Een chipmunk schiet vlak voor mijn voeten weg. Het pad wordt wel steeds modderiger. Ik loop heel voorzichtig, maar als het heuvel af gaat slip ik en voor ik het weet lig ik in de modder!

Gelukkig heb ik me helemaal geen pijn gedaan, maar nu moet ik wel met heel modderige knieen en achterwerk op mijn broek naar huis lopen. Iedere keer dat er een auto langskomt kijk ik maar weg in de hoop dat ik niet herkend word. 








Een dier vond een van deze kastanjes lekker, alleen zie ik nergens een kastanjeboom

Gelukkig zijn de mensen, die ik onderweg ken, niet thuis. Natuurlijk zoek ik thuis meteen de douche op en spoel alle viezigheid van me af. Les geleerd, voortaan geen teenslippers, maar sportschoenen aan in dat bos. 

Rick en ik gaan in Vienna lunch halen. Ik neem eens de steak and cheese salade van Subway en ook die is heerlijk. Rick blijft bij zijn favoriet, Cava. We eten buiten op het deck en dan besluit ik lui te gaan zijn en in de hangmat de middag door te brengen. 

Met een dekentje over mijn benen kunnen de muggen daar niet bij en die zijn er gelukkig toch al minder. Kennelijk had ik de rust nodig, want ik val zelfs even in slaap. Verder lees ik mijn boek uit. Voor ik het weet is het na vieren. 


Rick is vroeg klaar met werken en na ons happy hour besluiten we eten van Viet Aroma te halen. Vietnamees blijft na Japans mijn favoriete Aziatische keuken. Allemaal licht en gegrild en het heeft zoveel smaak. 

Tijdens het eten vernemen we dat Ruth Bader Ginzburg, een van de rechters van het Hooggerechtshof van de VS, is overleden. Dit is een enorme klap voor ons meer progressieven, want nu heeft Trump kans om nog een conservatieve rechter te benoemen met alle gevolgen vandien voor abortus en andere mensenrechten. Ik ben er echt verdrietig van. Maar die formidabele dame heeft er alles aan gedaan in leven te blijven tot er een nieuwe president is. Rust zacht. 
 

0 reacties: