Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 30, 2020

Over woensdag

Gisteravond kon ik maar niet in slaap komen. Die opmerking van Trump over de Proud Boys vervult me met grote angst. Ik ben bang dat als Trump verliest die mensen in opstand gaan komen met al hun wapens. 

Hierdoor heb ik niet goed geslapen en sta ietwat geradbraakt op. Gelukkig heeft Rick de koffie al klaarstaan en na mijn gewoonlijke ontbijt voel ik me helemaal wakker. In mijn nieuwe auto rijden we als Rick klaar is naar de Starbucks drive thru. Ik moet zeggen dat hij heel fijn rijdt!

Rick daarna gaat aan het werk en ik begin aan mijn stappen. Intussen lees ik de gebruikershandleiding van de Pathfinder. Daar zitten heel wat snufjes aan! Tienduizend stappen in een keer zit er vandaag niet in, ik wil veel te graag mijn auto leren kennen. 

Orion wacht geduldig tot ik klaar ben

Het duurt een paar uur, maar dan denk ik de knopjes en elektronische handigheden van de auto te kennen. Alleen de garagedeur programmeren lukt maar niet. Ik volg de gebruiksaanwijzing perfect, maar er gebeurt niets. Ook Rick lukt het niet. Morgen zal ik er een paar telefoontjes aan wagen. 

Intussen zijn de Verizon mensen gekomen om ons internet sneller te maken. Verder wordt de oprit van de buren opnieuw geasfalteerd. Dit alles zorgt ervoor dat wij niet weg kunnen. Ik besluit mijn lunch dus thuis te eten. Het wordt een Italiaans/Griekse combinatie. Eerst een kop gazpacho met wat plakjes mortadella en dan komkommer met de overgebleven taramosalata van gisteren. Het smaakt heel goed!

Na het eten probeer ik nog eens de garage code in de auto te krijgen, maar zonder succes. Dan ga ik maar een wandeling door de buurt maken. Het is prachtig weer en ik fotografeer, al is alles nog voornamelijk groen, wat vroege herfstkleuren. 





Verderop zie ik weer een monarch en een heel aantal vlijtige hommels in een tuin. Een paar huizen verder is de veranda leuk versierd voor Halloween. Dichtbij huis kom ik nog een monarch tegen. Het blijven zulke prachtige vlinders!








De schoonmaakploeg is er inmiddels en ik wil Orion, die in zijn bench zit, niet laten weten dat ik er ben. Ik ga dus voor het huis in de zon zitten lezen. Het is weer boven de twintig graden en dat is in de zon nog best warm. Af en toe zoek ik dan ook de schaduw op.

Rick is nog steeds bezig met ons internet en wil naar Micro Center voor een nieuwe router. Ik ga mee, dan kan ik even bij de Michaels ernaast rondneuzen. Daar is van alles te krijgen, maar ik gun mezelf de tijd niet om te zien of er iets van mijn gading tussen zit. 
In dit winkelcentrum is ook California Shabu Shabu en ik mis de shabu shabu enorm. Nu las ik gisteren dat iemand dat had afgehaald. Ik ben wel benieuwd hoe dat dan gaat, maar helaas zijn ze nog dicht als ik het wil gaan vragen. 

Thuis gaat Rick verder aan het internet en ik geniet van de laatste zonnestralen. Als ik weer binnen kom is het internet inderdaad vele malen sneller dan voorheen. Wat een verschil, mijn blog foto's laden in een paar seconden op!

We hebben beiden zin in pizza en Ledo Pizza heeft een bloemkoolkorst, die maar weinig koolhydraten bevat. Dat is bij andere zaken wel anders. Het is meestal wel minder dan een gewone korst, maar niet veel. Het helpt dus om dat even op te zoeken. Deze smaakt in ieder geval heel lekker.

Gisteren kregen we goed nieuws, Virginia's coronavirus gevallen gaan steeds verder omlaag en onze staat werd van de quarantaine lijst van New York en New Jersey gehaald. Dat betekent dat Katja en Kevin nu wel hierheen kunnen komen zonder dat Kevin bij terugkomst twee weken in quarantaine moet van zijn werk. Hopelijk blijft het tot en met de feestdagen zo!


5 reacties:

Jurgen de Bruin zei

Ik ben zo blij te lezen dat er steeds meer regio's open gaan bij jullie. Misschien zit er dan toch een vakantie in, volgend jaar. Hoewel het hier steeds verder dicht gaat, dus reken ik nog helemaal nergens op.

Je nieuwe auto is een hele mooie! Ik vind dat altijd erg leuk, die nieuwe snufjes op m'n auto. Gebruiken doe ik ze vaak nooit of ik stel het 1X in en laat het zo staan, maar toch is het leuk. Zo kan mijn huidige auto zelf inparkeren. Dat leek me heel handig maar in de praktijk blijkt dit maar een lastig verhaal. De ruimte die er nodig is is enorm, het duurt verschrikkelijk lang en je moet de instructies precies volgen, anders werkt het niet. Het is dus erg leuk dat het er op zit, maar parkeren doe ik zelf wel. :D

Verder vraag ik me af wat jullie huidige snelheid qua internet is. Vroeger had je veel sneller internet in de VS dan hier, maar inmiddels valt het mij op dat ik thuis sneller en stabieler internet heb dan in de VS. Ik zie vaak ook reclames van bundels met mobiele telefonie en internet en dan ook met een aantal lijnen. Helemaal begrijpen doe ik het niet maar ik heb me er ook niet echt in verdiept, moet ik eerlijk zeggen.

Groetjes weer vanaf deze kant van de plas!

Marion2 zei

Proud Boys, Antifa, wat een ellende allemaal. Van Proud Boys had ik nog niet eerder gehoord. Alles wat extreem is, is gewoon niet goed en eng.

Wat zullen jullie blij zijn dat het weer mogelijk is om Katja te zien! Hoe lang is het geleden dat jullie elkaar hebben gezien?

Petr@ zei

Leuk, een nieuwe auto leren kennen!

Je schrijft dat Kevin voorheen in quarantaine had gemoeten na een bezoek aan jullie. Katja niet?

Hier lopen juist de besmettingen flink op helaas. Word er een beetje moedeloos van. Anderhalve week geleden heb ik me laten testen (niks gelukkig) en nu zaterdag moet mijn jongste zoon. Bij een beetje klachten moeten we ons laten testen en dat is natuurlijk nu met het verkoudheid seizoen al snel.

Ik las net dat er vanuit Amerikatijdens het debat veel via Google gezocht was op hoe te emigreren naar Nieuw Zeeland. Dat zegt genoeg over hoeveel mensen jouw angst delen (maar helaas ook veel niet).

Anja zei

Leuk al die nieuwe snufjes in je auto. Onze auto, op cruise control, houdt zelf afstand op de voorganger en remt indien noodzakelijk zelf.
Moest er wel aan wennen in het begin.
Fijn dat jullie Katja en Kevin weer kunnen zien.

Petra zei

@Jurgen - De huidige snelheid is 300mb/s, we waren hard toe aan modernisatie!

@Marion - Katja en Kevin waren er het eerste weekend dat we in mijn schoonvaders huis waren, dus in juni voor het laatst gezien.

@Petra - Bij Katja op het werk checkten ze niet echt, bij Kevin wel.

@Anja - Inderdaad, dat doet deze auto ook, een goed iets!