Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 01, 2020

Over 1 oktober

Rick is weer vroeg uit de veren, maar ik heb allerlei leuke dromen en sta met moeite net voor achten op. Als ik beneden kom begroet Rick mij heel enthousiast en trots met: "Het is gelukt!".  Met mijn nog slaperige hoofd begrijp ik niet meteen waar hij het over heeft.

Rick is zodra Home Depot opende daarheen gegaan om een afstandsbediening voor de garage te kopen. Die programmeerde hij voor onze garage en vervolgens met mijn auto. Het waren twee stappen en nu kan ik met de Pathfinder de garage openen en sluiten. Zo handig! Ik bedank Rick natuurlijk heel hartelijk.

Rick stelt voor mijn ontbijt van Starbucks te halen, maar hij eet zijn cereal. Ik vind het net zo makkelijk een ei te pocheren en tomaatjes en paprikaatjes in stukjes te snijden voor het mijne. Zo heb ik meteen al veel groente binnen. De egg bites hebben wel stukjes paprika, maar dat is miniem. 

Als we onze ontbijten ophebben rijden we Vienna in naar de Starbucks. Daar staat een flinke rij voor de drive thru en we lopen dan liever van een andere parkeerplaats naar binnen. Eigenlijk zijn er voor ons gevoel teveel mensen binnen en een viertal aan een tafeltje zonder mondkapje. Nu waren er gisteren maar 35 gevallen van coronavirus in onze county, maar we blijven voorzichtig. 

Thuis ga ik aan mijn stappen en Rick aan het werk. Ook vandaag lukt het me niet de 10000 in een keer te doen. Ik heb om kwart over tien personal training en moet ook de tijd nemen om naar Sharons huis te fietsen. 

Sharon vertelt dat ze vanochtend om half zeven even buiten op haar veranda wilde zitten om haar koffie te drinken. Het was nog donker dus ze ging zo in een van de stoelen zitten. Nu hebben zij een vos vlakbij en kennelijk heeft die op hun veranda geslapen en op een van Sharon kussens gepoept. Vossen zijn leuke dieren, maar ik kan me voorstellen dat Sharon daar minder blij van werd! Ze haalt voortaan de kussens 's avonds binnen. 

Het halve uur personal training gaat weer snel en ik ga na afloop een stuk fietsen door de buurten. Opeens zie ik vier herten in een tuin. Daar moet ik natuurlijk voor stoppen en foto's en filmpjes maken. 

Het komt hier vaak voor dat wild in tuinen rondloopt, de eekhoorns zijn nu in hun kamikaze fase bijvoorbeeld en het is goed opletten dat ze niet voor je wielen rennen. Ik heb er zo in mijn leven hier al twee gedood. 

Voor mij blijft het na al die jaren nog een wonder om herten zo dichtbij te zien. Tegelijkertijd heeft een coyote vanochtend in een voorstad in Maryland drie mensen aangevallen. Dat is dan weer minder. De herten zijn gelukkig niet agressief.



Verder stap ik af en toe af om wat foto's te maken. Dit is weer een ander deel van Vienna, waar ik fiets. De stad bestaat uit vier kwadranten, die vrij groot zijn. Wij wonen in het zuidwestelijke gedeelte en ik neem me voor ook de andere drie delen per fiets te gaan verkennen. 
Er staan heel veel borden in tuinen met allerlei teksten erop, maar deze vond ik wel bijzonder (die vuist is het symbool van Black Lives Matter)






Thuis douche ik gauw en ga dan naar The Boro, een nieuwe buurt niet ver hier vandaan. Ik wil dingen voor ons Oktoberfest kopen bij Whole Foods. Daar hebben ze wel 15 bratwursten, maar verder niets. Ik had gehoopt ook aardappelsalade te vinden. 

Nu ik hier toch ben loop ik naar de overkant en bestel een poke bowl bij Poki DC. Die is altijd zo kleurrijk en lekker! Ik peuzel hem op het deck op, echt beetje bij beetje, alle smaken proevend. 

Orions medicijn ligt klaar bij Walgreens en ik haal dat bij de drive thru op. De Safeway ligt er tegenover en ik ga eens kijken of zij aardappelsalade hebben. Dat hebben ze wel, maar het ziet er echt niet lekker uit. Meer mayonnaise dan aardappels en dat is helemaal niet Duits. 

Onverrichterzake vertrek ik weer en besluit The Fresh Market en de Giant te proberen. Bij The Fresh Market vind ik het er ook niet zo lekker uitzien. Bij de Giant gelukkig wel, daar hebben ze Amish aardappelsalade. Het is niet echt Duits, maar wel van Duitse afkomst en onze gasten weten toch niet beter op een enkeling na. 


We verwachten ongeveer dertig gasten, dus hopelijk heb ik genoeg ingeslagen. Soms is het net genoeg en soms is het veel te veel. We zullen het morgen mee gaan maken. Ik wil in ieder geval niet dat er te weinig  is, dan maar wat extra. 

Als ik thuiskom is Rick het gras aan het maaien. De zon is er nog dus ik ga voor het huis wat vitamine D opdoen. Rick verkondigt dat de rijdende maaimachine aan het einde van zijn leven is. Dat wordt binnenkort ook een nieuwe, alweer dank u, Dad!

De zon verdwijnt achter de wolken en dan wordt het fris. Ik neem Orion mee het deck op om hem te borstelen. Het is zo eindeloos! Ik haal er een hele hond uit en nog is het absoluut niet klaar. Hopelijk krijg ik morgen nog een kans, zodat hij niet zoveel verhaart als we in het vakantiehuisje zijn. 

Om zes uur is het tijd voor het wekelijkse virtuele happy hour met Chuck en Christine. Wat vliegen de weken eigenlijk voorbij. Natuurlijk hebben we meer dan genoeg te bespreken en met moeite nemen we net na zevenen weer afscheid. 

Rick en ik hebben intussen ons avondeten van BarTaco al besteld. Rick gaat de buit halen en we smullen van de sla taco's, hoewel Rick er ook een aantal met gewone tortilla's bestelde. Voor mij zijn die slabladeren dan mijn groente, want de vulling heeft daar vrijwel niets van. Het blijft een lekker maal. 

Allemaal een heel fijne vrijdag gewenst (en ik vind reacties nog altijd super leuk!).

5 reacties:

Nina zei

Wat leuk, dat jullie een feestje gaan geven! En ook een beetje spannend misschien, in deze tijd...maar nu covid daar goed onder controle is, valt dat misschien ook wel weer mee. Succes met alle voorbereidingen en veel plezier alvast.
Wat fijn dat het Rick gelukt is de garagedeur aan je nieuwe auto te koppelen. Dan waren de winkels al vroeg open, als het hem al om 8 uur gelukt was. Veel plezier met je nieuwe auto - prachtige kleur en ik ben benieuwd naar het nieuwe nummerbord!

Tineke zei

Is het de 1e keer dat jullie een Duits feestje geven? Kunnen jullie het buiten houden?
Hier is het echt herfst, spinnenwebben, natigheid. Ook wel weer sfeervol met gekleurde bladeren en kaarsjes s avonds aan.
Lekker dat jullie weer even op vakantie gaan, waar gaat de reis heen?
Wij gaan in de herfstvakantie weer naar een waddeneiland en nemen een kleindochter mee.
Met bezoek zijn we erg voorzichtig, niet meer als 2 volwassenen tegelijk.

Marion2 zei

Wat een mooie, sfeervolle herfstfoto's! Daar kan ik geen genoeg van krijgen. Zo leuk ook die herten. Ik hou ook erg van eekhoorns, maar ik heb begrepen dat ze ook hun nadelen hebben.

Petr@ zei

De tijd vliegt inderdaad! Nog maar een paar maanden en dan is het alweer het eind van het jaar. Ik ben bang voor hele saaie feestdagen.

Leuk dat jullie een feestje geven. Ik neem aan buiten? Het weer bij jullie last dat nog wel toe, toch? Alvast veel plezier!

Petra zei

@Nina - Sommige winkels zijn hier om zeven uur al open. We gaan het feestje op zijn COVID en buiten doen. Hopelijk is iedereen volwassen genoeg om afstand te houden. Ook weten we van de genodigden dat ze minstens zo voorzichtig zijn als wij.

@Tineke - Ja, het feestje gaat buiten zijn. Voor ons doen is het koel, maar de zon schijnt dus perfect weer. We gaan weer naar de Outer Banks, dit keer iets verder naar het zuiden.

@Marion - Op het moment zijn eekhoorns hun voorraad voor de winter aan het verzamelen en dan rennen ze constant de straat over. Jammer genoeg heb ik er in mijn jaren hier twee niet kunnen ontwijken.

@Petra - Ja, het weer hier is prima voor buiten activiteiten. We gaan het zo COVID verantwoord doen als het maar kan.