Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, oktober 25, 2020

Over het weekend

Zaterdag

Rick is al vroeg uit de veren, maar mijn bed is zo lekker dat ik nog even blijf liggen. Om kwart over acht zijn we beiden klaar erop uit te gaan. We halen ontbijt bij Starbucks en spelen dan een tijdje Pokemon Go. 

Dit was Vienna's treinstation tot 1968

Vervolgens gooien we de afgelopen week verzamelde glazen flessen en potten in de glasbak. Op het Vienna marktje brengen we eerst een kartonnen eierhouder naar de eierboer. Daar vraagt hij altijd naar en zo wordt het opnieuw gebruikt.

Ook bij Greenheart Juice breng ik de lege flessen van deze week terug. Die hebben een speciale vorm en het helpt hen ze opnieuw te benutten. Ik krijg mijn bestelling van twee nieuwe flessen mee. 

Verder kopen we een paar korstloze spinazie en kaas quiches bij Savagely Good. Die vinden we het lekkerst, hoewel we ook nog broccoli en kaas in de vriezer hebben. Die heb ik nog niet geprobeerd. Rick wel en vond het lekker, maar niet zoals de spinazie quiche. 

Bijna neem ik een bakje kastanjes mee, maar dat is meer voor de nostalgie en dat vind ik zonde. Ik ben er niet dol op en Rick houdt er helemaal niet van. Dat is alleen voor als je in de winter ergens in Europa loopt (of in New York), waar ze vers geroosterd worden. 




Iedereen is in de ban van de verkiezingen en ons tienjarige buurmeisje kennelijk ook. Zij schreef heel groot "Vote" met krijt op hun oprit. Ik kan niet wachten tot het voorbij is, hoewel wij en vele anderen vrezen voor de tijd tussen de resultaten en de inauguratie.
Rick en buurman Ray gaan het sproeisysteem winterklaar maken. Het is vandaag voorlopig de laatste warme dag en ik besluit een lange wandeling door Vienna te gaan maken. 

Gelukkig staan in de meeste tuinen Biden/Harris borden, maar een enkeling is Trump fan. En dan bedoel ik ook fan! Idioot wat die man teweeg brengt in zijn aanhangers. In een tuin staat er zelfs een aan Trump toegewijde boom. Het is echt een cult, heel eng!
Verder concentreer ik me op het mooie en leuke dat ik onderweg tegenkom. Dat is weer erg veel en ik maak een heleboel foto's. Ik vind de drukke bijtjes ook zo schattig, net of ze nog even moeten opladen voor de winter. 























Als ik thuiskom zijn Rick en Ray net klaar met het sproeisysteem. Rick en ik frissen ons op, want het is vochtig en daardoor echt transpireerweer. Tegen de tijd dat we klaar zijn is het lunchtijd.

Rick wil nog eens zijn Cava salade, maar ik heb mijn zinnen gezet op de poke bowl van Poki DC. We zoeken in het centrum van Vienna een picknicktafel op en eten daar. Ik zou zo'n poke bowl wel iedere dag opkunnen, maar het restaurant is net te ver weg daarvoor. 
Na het eten lopen we naar Just $1. Dat zaakje wordt gerund door een super lief Vietnamees echtpaar en wij willen hen klandizie geven en niet de enorme Dollar Tree aan de overkant. Gelukkig hebben ze waar we voor komen. 

We gaan dit jaar de Halloween versnaperingen in een zakje doen, zodat kinderen niet in een bak hoeven te graaien. Ze hebben hier exact de zakjes, die we daarvoor zoeken en een Halloween tafelkleed. 

De rest van de middag besteedt Rick aan het snoeien van onze magnolia voor het huis. Die boom groeit enorm in een seizoen. Ik vind altijd dat Rick er teveel vanaf haalt, want dan krijgen we nauwelijks bloei in de lente. Dit keer luistert hij naar mij en snoeit hem tot onder Saskia's raam. 

Intussen heb ik de vogelvoeder op het deck weer gevuld en die is ontdekt. Ik zit in mijn hangmatstoel en kleur platen in de Colorscapes app, die ik heel erg leuk en een uitdaging vind. Een Downy spechtje kijkt eerst even of hij wel durft met Orion en mij vlakbij, maar hij trekt de stoute schoenen aan.

Een leuk Nederlands schilderij van Colorscapes

Als Rick klaar is met zijn tuinwerk gaan we samen voor het huis zitten lezen. Net als we naar binnen willen gaan komt de postbode langs met een verrassing. Mijn nieuwe nummerborden zijn hier! Ik vind ze zo mooi! 

Een maand of wat geleden zag ik op een andere auto dat Virginia een speciaal nummerbord heeft om bestuivers te beschermen. Een deel van mijn jaarlijkse kosten ervoor zullen naar dat doel gaan. Het bord heeft vlinders en een kolibrie, op mijn lijf geschreven. 

Op een gewoon nummerbord van Virginia mogen zeven letters, maar door de illustratie kunnen er op deze maar zes. Ik besloot dus de E weg te laten, want die komt er met het uitspreken toch nog wel bij. En zo rijd ik de komende jaren in mijn Vlinder rond. 

De mascotte had ik al en hang ik aan de spiegel

Het avondeten vandaag wordt Turks. Rick haalt een voortreffelijke maaltijd van Istanbul Blue. Ik heb in bladerdeeg gewikkelde "sigaren" gevuld met kaas en kruiden en een levergerecht. Dit wordt mijn "stoute" maal deze week, want die cigari zijn natuurlijk allerminst koolhydraatarm. 

Tijdens het eten luisteren we via Alexa naar Disney hits. Rick krijgt er zin door naar de oorspronkelijke Frozen film te gaan kijken. Ik voel het slechte weer aankomen en besluit in mijn luie stoel te blijven liggen. Dat is een ding dat we nog nodig hebben in ons theatertje, een gerieflijke bank of stoelen. 

Zondag

Wat een verschil met gisteren! Het regent als we opstaan en is maar 7 graden. Het zal niet veel warmer worden vandaag en gisteren was het nog 24 graden. Een hele aanpassing en ik doe mijn winterjas aan. 

We halen onze koffies van Starbucks, maar ik bestel de Spanish scramble van Anita's voor mijn ontbijt en Rick een paar broodjes van Wendy's voor het zijne. Hij heeft daar kortingsbonnen voor. 

Terwijl we Pokemon Go spelen, eten we in de auto. Voor Rick zijn de Wendy's broodjes eens maar nooit meer volgens mij. Hij vindt McDonald's lekkerder. Ik smul van mijn eten en bewaar de helft voor morgen. 

Dan gaan we naar het Mosaic District. Gelukkig is de regen wat minder als we naar het marktje lopen. Daar is het rustiger dan gewoonlijk, wellicht door het weer. Ik heb weer cantharellen besteld, die klaarliggen bij het kraampje van King Mushroom. 



We moeten toch eens een keer deze veganistische worstjes proberen voor Saskia


Teruggaand naar de auto lopen we langs een heel aantal winkels. Een ervan is een parfumerie en op hun deur staat hoe je hun geurtjes kunt testen met mondkapje op. Ik vind het zo komisch! Maar ja, anders gaat iedereen inderdaad de mondkapjes afdoen en dat mag niet. 
Op de terugweg komen we door een buurt waar ik binnenkort ook wil gaan wandelen. Ik kan het niet laten een paar foto's te maken van een heel goed versierde tuin. 
Die hap uit het "Beware of the..." bord vind ik super

Met deze regen moet ik wel bewegen, maar ik heb er helemaal geen zin in. Ik besluit tot vijfduizend stappen te gaan en dan is het voor vandaag genoeg. Dit is echt zo'n dag om lekker te doen waar we zin in hebben. Ik kleur de Irissen van Vincent van Gogh in op Colorscapes en Rick speelt zijn Age of Empires spel.

Zo gaat de ochtend snel voorbij en ik wil heel graag pho als lunch. Rick heeft nog geen trek na zijn Wendy's broodjes, dus zal gedurende de middag wat snacken. Mijn pho van Roll Play is zoals altijd heerlijk, de warme ossenstaartbouillon natuurlijk perfect voor zo'n koude, regenachtige dag. 
Na het eten gaat Rick boodschappen doen. We hebben de maaltijden voor maandag en dinsdag dan in huis en woensdag zal ik op de dag zelf gaan halen, want dat wordt waarschijnlijk vis. Rick gaat dat lijstje dus afwerken.

Een regendag is zoals altijd een pijndag voor mij en ik blijf thuis onder een dekentje op mijn luie stoel Voor het eerst dit seizoen doe ik de kaarsen aan. Alleen zijn de batterijen van mijn afstandsbediening kaarsen op. Ik ben blij te zien dat we er genoeg van hebben om ze te vervangen. Zo is het een gezellige verzameling.  
Als Rick terugkomt hangen we het DRAAKJE nummerbord bij zijn voorgangers in de garage. AHROOO en FUTR WAV waren Ricks auto's. SCHICHT was mijn eerste goede auto, een Toyota Corolla, en de rest waren onze minivans. 
Daarna ga ik een uurtje puzzelen. Ik vind het een ontzettend leuke legpuzzel en de verleiding is groot hem af te maken. Door mijn heupen kan ik echter niet zo lang staan, dus de rest komt in de loop van de week wel. 
Vandaag is het tien dagen na zijn hechtingen en dus mag de kap af

Zo'n regenachtige dag is natuurlijk perfect om een film te gaan kijken. Rick heeft goede recensies gelezen over de geanimeerde film "Over the Moon" op Netflix. Inderdaad is die zeer vermakelijk. De film speelt in China en is een soort sprookje. 

Halverwege besluiten we dat de film nog leuker zou zijn met Japans eten (Rick houdt niet zo van Chinees, jammer genoeg) erbij. We pauseren dus en bestellen sushi en sashimi van Yama. Met die lekkernijen kijken we de rest van de film. 

Het is een aanrader voor mensen, zoals Rick en ik, die van goede animatie houden en de liedjes zijn meeslepend. Ik moet er zelfs een traantje bij wegpinken aan het einde. Dit is een van de leukste geanimeerde films, die we recentelijk gezien hebben, en dat zegt wat. 
Na de film mag Orions kap af en daar is hij maar al te blij om. Hij deed het prima met de Comfy Cone, maar zonder is natuurlijk veel fijner. Hij ligt dan ook weer tevreden aan mijn voeten.

En zo is het weekend alweer voorbij, het gaat altijd weer veel te snel! Allemaal een heel fijne week gewenst!

7 reacties:

Reny zei

Goedemorgen Petra,

Volgens mij moet je een magnolia nét na de bloei (voorjaar) snoeien. Als je ze in het najaar snoeit, krijg je het jaar erna minder bloemen, misschien dat dát het probleem is? Nú is dit mosterd na de maaltijd maar wellicht wel iets om volgend jaar aan te denken.

Geweldig die specht én je nieuwe nummerbord!

Ik krijg honger als ik over al jullie afhaalmaaltijden lees, ik ga maar eens ontbijten 😊.

Fijne week!

Petr@ zei

Echt leuk, je nummerplaat. Past perfect bij je met de vlinders en de kolibrie.

In deze tijden toch extra fijn dat je een bioscoop thuis hebt.

Marion2 zei

Beeldschone herfstfoto's weer! Ik kan er geen genoeg van krijgen.

Wat kan jullie buurmeisje mooi schrijven en kleuren. Ik doe het haar niet na, zo netjes.

Geweldig gevonden de nummerplaat van jullie auto! Heel passend. Ook leuk dat de oude nummerborden in de garage hangen. Jullie hebben door de jaren heen heel wat auto's gehad.

Tineke zei

Ja, inderdaad de magnolia dien je net na de bloei te snoeien, zodat de boom/struik weer kans krijgt nieuwe bloemen te maken voor het volgend jaar.

Leuk zo'n vlinder nummerbord. wij hebben veel bloemen en planten die goed voor de vlinders en bijtjes zijn.

Anja L. zei

Wat een mooie en leuke foto's weer!
Ik vind je nummerplaat heel leuk zo.

Sally zei

Zo leuk dat nummerbord, zeker met die afbeeldingen/versiering eromheen. Erg vrolijk. Leuk ook om al die oude nummer order te bewaren.

Petra zei

@Reny - dat is misschien beter, maar de magnoloa's hier groeien idioot veel in een seizoen. Het snoeien in de herfst heeft de bloei maar een keer verminderd en dat was toen Rick ee veel teveel vanaf haalde.

@Petra - ja, nu het weer kouder wordt zeker.

@Marion - ja, en dat nummerbord bedenken is altijd zo leuk.

@Tineke - wij zien nu zelfs nog vlinders.

@Anja - dank je, ik ben er superblij mee.

@Sally - die oude nummerborden hebben veel herinneringen. Het is heel leuk hier in Virginia dat je zelf je nummerbord kan bedenken.