Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 12, 2020

Over een regenachtige maandag

Het heeft vannacht flink geregend uit de overblijfselen van Delta. De ergste regen is vertrokken als we iets na achten naar beneden gaan, maar het miezert en zal dat de hele dag blijven doen. Bah! Maar gelukkig hebben we dit weer aan het strand niet gehad.

We hebben niets in huis dus na Ricks douche gaan we naar Starbucks voor koffies en ontbijt. Onderweg spelen we weer wat Pokemon Go. Het is alsof we niet weg zijn geweest.

Thuis gaat Rick aan het werk en ik doe een deel van mijn stappen. Dan is het tijd voor personal training. Dit keer ga ik met de auto, want in fietsen in motregen heb ik geen zin. Zo kan Sharon mijn nieuwe auto ook bewonderen, al is die na de reis hard toe aan een schoonmaakbeurt. We hebben hem goed ingereden. 

Onderweg zie ik dat veel meer mensen hun tuinen spookachtig hebben versierd. Na het halve uur met gewichten stop ik om een paar foto's te maken. De bomen zijn ook meer gekleurd dan voor we vertrokken, hoewel het nog steeds overwegend groen is. 

Na mijn sporten ga ik aan het uitpakken. Nadeel van met de auto reizen is dat je veel meer ruimte hebt en het dus makkelijk is om dingen er maar gewoon in te gooien. Daardoor is er natuurlijk wel meer op te ruimen. 

Ook zijn er tijdens onze afwezigheid een heel aantal dingen bezorgd, die onze lieve buurvrouw Lorraine allemaal binnen heeft gezet. Voor we lunch gaan halen is bijna alles weggelegd en draait de was. 

Rick bestelt zijn Cava salade en ik heb de Subway salade gemist. Als ik die op ga halen, merkt de eigenaar op dat hij me lang niet gezien heeft. Ik haal de salades zo vaak dat zelfs een korte week opvalt.

Mijn nieuwe kussen is ook aangekomen terwijl we weg waren. Ik slaap al jaren met een Comfort U kussen dat helemaal om me heen ligt. De oude is aan vervanging toe. Na heel wat jaren is een deel helemaal gedraaid. Ik ben dus heel blij weer een goede te hebben!

Om drie uur heb ik een afspraak bij Lofty Salon om mijn haar te laten doen. Het is weer hard nodig! Ze foehnen in deze tijd niet, maar ik wil ook niet alsof ik net uit de douche stapte boodschappen gaan doen. Carmen zet me een tijdje onder de droger en dan kan ik er weer mee door. 
Deze week heb ik mijn groentensap niet kunnen halen op de markt. Er is een andere nieuwe smoothies en sappen winkel open, Viva Sol, die een soortgelijk groentensap lijkt te verkopen. Maar helaas, ze zijn zo nieuw dat ze hun sap persmachine nog niet hebben. 

Dan maar geen groentensap, ik kon ooit ook zonder. Bij Whole Foods haal ik melk, tomaten, eieren en zalmsalade. Ik heb al de hele dag een flinke hoofdpijn en die pijn maakt me super moe. Rick en ik hebben eerder vandaag al besloten Indiaas te eten. 

Als ik terugkom heeft Rick een verrassing. Tijdens onze afwezigheid werd ook een wijnkoeler bezorgd en hij heeft dat in de bar geinstalleerd. Dit willen we al zo lang en ik ben er super blij mee. 

Nu moeten we nog even weer feestjes kunnen houden. Echt jammer dat we de bar maar een paar keer met gasten konden gebruiken. Ooit kan dat weer, hopelijk. 

Rick gaat eten halen van Jaipur. Ik probeer eens wat anders dan mijn geijkte kaas met spinazie gerecht. Het is een gamba gerecht in een heerlijke saus. Nu mis ik alleen wel rijst, want ik heb niets om die saus op te doen. Volgende keer maken we bloemkoolrijst als vervanging.

Op het moment zijn er allerlei Halloween shows op Food Network en ik sta altijd versteld van de creativiteit van de bakkers. Halloween en Kerstmis zijn de leukste tijden hier in de herfst en winter. 
 

3 reacties:

Petr@ zei

Een lekker druk dagje zo te lezen. Ik heb ook mijn grijze haren weer weg laten werken. Mocht er weer een lockdown komen, dan kan ik een paar weken vooruit.

Heel handig die wijn koelkast. Hopelijk kun je er snel weer feestjes geven, maar ik ben er bang voor. Ik stel me in op nog een jaar op deze manier. Dan valt het allemaal minder tegen straks (hoop ik!)

Anja L. zei

Ik ben ook zo blij met onze wijnkoeler. Nu heb ik in ieder geval altijd een paar flessen koud liggen. Het zal alleen wel lang duren voor hij echt van pas gaat komen want bezoek of een feestje zit er voorlopig niet in.
Fijne dinsdag!

Petra zei

@Petra - Ik hoop toch echt dat we naar de kapper kunnen blijven gaan! Ik denk ook dat het nog lang niet voorbij is.

@Anja - Heel jammer, maar het is niet anders.