Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zaterdag, oktober 03, 2020

Over zaterdag

Voor het eerst dit seizoen heb ik vannacht mijn Minnie pyjama met lange mouwen en lange broek gedragen. Daar heb ik geen spijt van gekregen, want het was berekoud in de kamer. Ik heb daardoor wel heerlijk geslapen.

Rick ligt nog in diepe rust als ik om kwart over acht echt wakker ben. De zon schijnt de kamer binnen en ik ben klaar voor de dag. Ik lees nog wat op mijn telefoon en dan is Rick ook bereid om op te staan. 

We hebben nog maar heel weinig op te ruimen van gisteravond en doen dat maar meteen. Dan laden we de vele lege bier- en wijnflessen in de auto en rijden Vienna in. In de drive thru van Starbucks overhandigt Nick ons onze koffies en egg bites.

Dan rijden we naar de paarse glasbak en gooien alle flessen daarin. Het is maar goed dat niemand hier in de buurt woont, want het maakt flinke herrie. Ik weet nog dat ik me in Utrecht altijd afvroeg hoe hinderlijk de glasbak was voor de omwonenden. 

We spelen wat Pokemon Go en gaan dan naar het marktje in Vienna. Dit is alweer de laatste maand dat het er is. De laatste dag zal 31 oktober zijn. Ik ga het dan flink missen, want het is een vast deel van de zaterdag voor ons.

Zoals iedere week haal ik mijn groentensap bij het standje van Greenheart Juice. Hopelijk gaat hun winkel in Vienna voor het einde van de maand open, zodat ik hun Rooster sap niet hoef te missen. De eierboer is er vandaag niet. Niet zo heel erg, want dan kopen we in Nags Head wel eieren voor de komende week. 

Rick en ik hoopten nog wat bijzondere smaken zout te vinden bij Gypsy Hill, maar die heeft de verkoopster niet mee, omdat ze niet tegen vochtigheid kunnen. Jammer, want we vonden vooral het Hawaiiaanse zout erg lekker. Misschien dat ik eraan denk om het via de telefoon te bestellen. 





Thuis ga ik aan mijn stappen op het deck, terwijl Rick de auto alvast inpakt met strandspullen. Er is iets minder plaats dan in de van, maar alle benodigdheden passen erin. We bedenken wel dat we in deze auto maar een kind, in dit geval Orion, mee kunnen nemen met deze bagage. 

Omdat ik laat ben begonnen met mijn cardio is het lunchtijd als ik ermee klaar ben. Rick haalt een gyro salade van Maggio's en ik een bloemkool rijst bowl met garnalen bij Zoe's Kitchen. Nadat Rick nog even de nodige strips bij Big Planet Comics heeft gehaald, eten we voor het huis in de zon. 

Er is nog van alles te leren aan mijn Pathfinder. Onder anderen hoever de stoelen opgevouwen kunnen worden. We proberen van alles, maar krijgen de middelste stoelen niet helemaal tegen de voorste rij aan. Er blijft een opening, die we dan maar benutten om er van alles tussen te schuiven. 

We hebben vandaag onze bestelde terrasverwarmer  bezorgd gekregen en Rick gaat er propaan voor halen. Hij heeft een adresje in Fairfax dat er al sinds de jaren zestig is. Alleen heeft die beste man tot februari geen propaantanks meer. Gelukkig heeft Home Depot die wel en Rick haalt daar een van. Voor het ongemak geeft de vriendelijke man Rick de helft van het propaan gratis. Super aardig!

Terwijl Rick de terrasverwarmer in elkaar zet, ga ik een wandeling door de buurt maken. Ik kies telkens een ander gedeelte, zodat ik wat nieuws zie. Ik maak weer herfstfoto's en vooral van de voor Halloween versierde tuinen. 









Het blijkt niet zo makkelijk de verwarmingslamp in elkaar te zetten, want Rick is nog niet klaar als ik thuiskom. Ik ga naar boven om de was op te vouwen en in te pakken. Als ik beneden kom kan ik Rick nog net even helpen met het laatste deel en dan doen we de lamp aan. 

Hij geeft goed veel warmte af en we houden ons happy hour onder de lamp. Voor mij een sake bloody Mary en voor Rick dit keer een Belgisch biertje. Die hebben zijn voorkeur boven de Duitse van gisteravond. Hij vindt de Duitse veel te licht. 

We hadden gehoopt op het terras van Bear Branch Tavern te kunnen eten, maar daar is de wachttijd 45 minuten. Rick had zijn keuze van de Wiener schnitzel al klaar, maar hopelijk blijft die heel oktober op het menu staan. 

We gooien het roer om naar Italiaans. Pazzo Pomodoro heeft nog een tafel voor ons. Michael wordt weer onze serveerder en weet eigenlijk al onze voorkeuren al. Alleen nemen we vandaag niet het bord met prosciutto en verschillende kazen. 

Rick kiest hier voor de lamsbouten met twee soorten groente en ik voor de kabeljauw in tomatensaus met olijven en kappertjes. Ik heb daar ook twee groentes bij, maar de vis en saus zijn al genoeg en erg lekker. Ik denk dat ik het volgende keer gewoon zonder groentes bestel. 
We zijn moe van de drukke dag en zullen vroeg naar bed gaan, zodat we morgen ook vroeg op pad kunnen gaan. Ik ben benieuwd hoe de eerste lange rit in de Pathfinder ons zal bevallen. Allemaal een fijne zondag gewenst! 

6 reacties:

Sonja zei

Goede reis en een fijne vakantie!

Petr@ zei

Hier staan de glasbakken in de buurt van woningen dus hou ik er rekening mee dat ik niet te vroeg of te laat glas wegbreng. Het maakt inderdaad een enorme herrie.

Heel veel plezier op vakantie. Zijn de weersvoorspellingen goed?

Anja L. zei

Ik moet zeggen dat ik blij ben dat er geen glascontainer in de buurt staat, ik vind het altijd herrie maken.
Goede reis vandaag!

Anoniem zei

Alvast een fijne vakantie!

Groeten, Karin.

Anoniem zei

Fijne vakantie.

Petra zei

@Allemaal - Dank jullie wel!