Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, oktober 26, 2020

Over het begin van de week

Voor de verandering ben ik ook helemaal wakker als Rick om zeven uur opstaat. Ik lees nog wat op mijn telefoon en ga een kwartiertje later naar beneden. Rick is hoogst verbaasd mij zo vroeg te zien! Eigenlijk zou ik dit iedere dag willen doen, maar mijn bed is vaak te aantrekkelijk.

Voor mijn ontbijt warm ik de overblijfselen van de Spaanse scramble van Anita's op, zo lekker, ook de tweede dag. Een kleine kop koffie erbij maakt het af. 

Rick gaat zich klaarmaken en ik begin vast aan mijn stappen. Ik heb er al 3000 bijeen als we naar Starbucks vertrekken. Op de terugweg video bellen we Kai via WhatsApp. 

Terwijl ik mijn stappen doe praten we met zijn drieen. Het is goed Kai weer eens "in persoon" te zien. Zijn vertaalbedrijfje loopt als een trein, misschien zelfs wel wat te goed, want hij heeft nauwelijks vrije tijd. Zijn voornemen is om een agenda bij te houden en te proberen vrijdagen vrij te houden.

Er is veel coronavirus in Lyon, maar Kai en Raquel zijn voorzichtig. Dat is alles wat ze kunnen doen. Verder is het huis waar ze in wonen een lichte ramp. Ze willen erg graag ergens anders heen, maar denken te wachten tot Raquel klaar is met haar school.

Voor we het weten is er een uur voorbij en moet ik me klaar gaan maken voor personal training en Rick moet aan het werk. Een zoen blazen via de video is heel anders dan een echte, maar wat zijn we blij dat deze technologie er is!

Het is kil en mistig weer en ik heb nogal veel pijn dus ik ga met de auto naar Sharons huis. Daar doen we het halve uur met gewichten en daarna masseert Sharon de pijnlijkste plekken op mijn rug en heupen met een speciaal machientje. Of het ook helpt weet ik niet. 

Na afloop rijd ik wat door Vienna, af en toe stoppend om foto's te maken. Ik ben bang dat de overblijfselen van orkaan Zeta eind deze week een einde gaan maken aan de beste herfstkleuren. 









Terug thuis neem ik mijn douche en bedenk waar ik zin in heb voor de lunch. Rick heeft zoals zo vaak een conference call en eet aan zijn bureau. Met dit koele, sombere weer wil ik wat warms en mijn keuze valt op Noodles & Company. 

Hun courgette "spaghetti" is heel erg lekker. Al hun gerechten kunnen daarmee gemaakt worden. Ik kies dit keer de Rosa met tomatensaus, spinazie, champignons, tomaat en Parmezaanse kaas.  Dit ga ik weer vaker eten, ik krijg er meteen ook alle benodigde groentes mee binnen. 

Orion gaat met Rick mee zijn kantoor in, want hij blaft 's middags teveel door alle langslopende honden en Rick moet aan de telefoon zijn. 

Intussen ga ik verder aan mijn puzzel en maak hem af. Terwijl ik bezig ben reis ik in mijn hoofd naar al die plekken. Er zijn er maar dertien, waar ik niet geweest ben. 

Nu is het zaak om nog een puzzel te vinden, die ik zo leuk vind. Ik bestel er een van Amazon, die heel anders is, maar ook een van mijn interesses. Ik hoop deze winter veel meer te gaan puzzelen. Voorheen werd Orion vervelend, maar nu is hij wat rustiger. 
Ik ben maar op 12 plaatsen nooit geweest

Om te gaan kijken of er nog leuke herfstspullen zijn ga ik naar Michaels. Ik had kunnen verwachten dat er nog maar heel weinig over is. De winkel is eigenlijk al helemaal in kerstsfeer. Ik vind dan ook niets van mijn gading. 

Dan ga ik kijken of ik iets zie om het witte pompoentje dat ik heb mee te versieren. Ik kom inderdaad een paar dingen tegen, maar daar moet ik een tweede pompoentje voor hebben. 

Daarvoor rijd ik naar DePaul's Urban Farm. Daar kan ik het niet laten weer te fotograferen. De blauwe tafels met de oranje pompoenen zijn de perfecte combinatie. Het witte pompoentje vind ik al gauw. Ik ga ze als het slecht weer is binnenkort versieren. 










Als ik thuiskom is Rick naar de orthopeed. Zijn MRI wees uit dat hij een aantal scheurtjes in zijn meniscus heeft. Daarvoor moet hij een kleine operatie krijgen. Hij heeft dan 75% kans dat de pijn weggaat. Dat is natuurlijk de moeite waard. Bovendien hoeft hij na de operatie maar een paar dagen rustig aan te doen. 

De zon komt aarzelend tevoorschijn en ik ga voor het huis zitten lezen tot Rick terugkomt. Ik heb me voorgenomen om, als het niet regent, zoveel mogelijk buiten te zijn. Daar hebben we tenslotte ook de buitenverwarmers voor aangeschaft. Met zeventien graden zijn die vandaag nog niet nodig. 

Voor ons avondeten hebben we barramundi met asperge en bloemkool tots. Het smaakt weer opperbest. Inmiddels zijn de meeste huizen aan ons pleintje versierd en verlicht voor Halloween. Ik vind onze tuin erg leuk, maar een aantal anderen ook. 






Zo is de kop van de week er alweer vanaf. Allemaal een fijne dinsdag gewenst!

 

5 reacties:

Anja L. zei

Wat fijn dat je met Kai hebt kunnen praten, jammer dat het huis zo tegenvalt.
Je foto's zijn weer schitterend, ik hou zo van deze tijd.
Ik hoop voor Rick dat die operatie aan zijn knie helpt.
Fijne dinsdag!

Marion2 zei

Erg leuke puzzel! Ik kan het niet heel goed zien, maar zo te zien ben ik nog niet
bij 16 bestemmingen geweest. Je hebt hem erg snel gemaakt, zeg. Ik doe er altijd weken over, haha. Ik maak ze ook het liefst van plaatsen of landen waar ik ben geweest.
Deze is een van mijn favorieten:https://www.amazon.nl/Educa-11874-puzzel-multicolour/dp/B0006A3L4G. Binnenkort ga ik er een van Stockholm maken. Wil ik wel meteen weer op reis :/.

Ik heb nog een kijktip: afgelopen zondag is er weer een nieuwe serie van Project Rembrandt begonnen. Ziet er weer veelbelovend uit.

Anoniem zei

Leuk programma Project Rembrandt. Kan ik je zeker aanraden !
Groetjes Wil

Petr@ zei

Fijn om via video bellen contact te hebben met Kai. Wat zou het fijn zijn als ze te zijner tijd een eigen appartement kunnen huren. Maar logisch dat ze daarmee wachten tot Raquel ook een (volledige) baan heeft.

Leuk die puzzel. Ik ben benieuwd wat je nu besteld hebt.

Petra zei

@Anja - Ja, ik hoop het ook voor Rick.

@Marion - Deze had ook maar 500 stukjes en was door de vele tekst niet heel moeilijk (beter voor mij op het moment want ik heb geen geduld). Die jij aanraadt is hier ook te krijgen, inderdaad een mooie, ik zet hem op mijn verlanglijstje. Dank voor de kijktip!

@Wil - Ik vond het vorig seizoen ook erg leuk en ga vanavond als het lukt kijken.

@Petra - Het is heel fijn zo af en toe Kai in persoon te kunnen zien, al is het op een scherm