Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 13, 2020

Over dinsdag

Voor het eerst in lange tijd heb ik werkelijk super geslapen! Het is wel duidelijk dat ik niet jarenlang met hetzelfde kussen kan doen. Dit nieuwe kussen is alsof ik op een wolk slaap. Uit bed komen is wel moeilijk, want het ligt zo lekker. 

Toch ben ik keurig om acht uur beneden. Ik schenk een paar slokken koffie in, pocheer een ei en snijd twee tomaatjes in vieren. Rick maakt zich intussen klaar voor zijn werkdag.

Het is nog wat mistig en koel, maar er wordt een zonnige, warme middag beloofd. We halen onze koffies en spelen even Pokemon Go en dan gaat Rick zoals gewoonlijk aan het werk. Ik heb besloten mijn elliptische machine weer meer te gaan gebruiken en ga daarop "rennen". Om kwart over tien laat mijn Fitbit het vuurwerk voor 10000 stappen zien. 

Orion draagt graag zijn "Owl" met zich mee

De rest van de ochtend speel ik mijn breinspelletjes. Van Elevate leer ik ontzettend veel moeilijkere woorden in het Engels. Ik blijf dat een heel fijn spel vinden. 

Rick had via zijn werk een geisoleerde koffiebeker gekregen, maar daar hebben wij er genoeg van. Ik bood hem gratis aan op een van de lokale Facebook groepen. Rick en ik hebben verder de doos niet opengemaakt en dat hadden we beter wel kunnen doen. 

De dame, die hem ophaalde, stuurt een berichtje dat ze heel verrast is door de bedrukking op de beker. Het blijkt het logo van de Republikeinse Nationale Conventie te zijn. Oeps! Men is hier nogal liberaal, dus dat is geen beker waaruit men koffie wil drinken. Als ik dat geweten had, had ik hem weggegooid.

Natuurlijk bied ik mijn verontschuldigingen aan. Ze is tenslotte voor niets naar ons huis gekomen. Gelukkig kan ze er wel om lachen. Les geleerd: kijk altijd eerst even hoe een "cadeau" eruit ziet.

Rick en ik bestellen vroeg lunch, want hij heeft een conference call en ik mijn wekelijkse virtuele lunch met Judith in Maine. Dat wordt zoals altijd een gezellige maaltijd. Alleen moet Judith wat vroeger weg voor een doktersafspraak. Voor mij is dat ook wel goed, want ik heb een lijstje af te werken. 

Een paar maanden geleden "kocht" ik een Rustic Heart bordje en mijn donatie ging naar voedsel voor behoevende families. Dat Rustic Heart was een blauw hart, maar ingevuld, terwijl de oorspronkelijke bordjes de contour van een hart hadden. Die werden door een familie hier in Vienna gemaakt. 

Eigenlijk wilde ik heel graag die van de familie, want de donaties daarvan gaan naar de Vienna VA Foodies Facebook groep en specifiek om mensen hier in Vienna te helpen. Ik zette mezelf dus op de wachtlijst en vorige week kreeg ik een email dat ik het op kon halen. 

Met behulp van Waze vind ik het adres en zie een rij bordjes met harten erop staan. Alleen staat mijn kleurencombinatie, lichtblauw met een marineblauw hart er niet tussen. De zoon des huizes probeert te helpen, maar weet het verder ook niet. Hij neemt mijn telefoonnummer op zodat zijn moeder mij kan bellen. 

Niet veel later krijg ik een SMS met heel veel excuses, want iemand anders moet mijn hart mee hebben genomen. Ze belooft meteen een nieuwe te maken en biedt aan die naar mij te brengen. Dat hoeft nu ook weer niet. Ik doe de rest van mijn boodschappen wel en kom dan terug. 

Bij de Walgreens gaat het ook niet helemaal goed. Een van mijn medicijnen ligt klaar, maar van twee heb ik nog maar een paar pillen over. Er is iets misgegaan met het vullen en ik kan ze over een kwartier ophalen. 

Dan ga ik maar even naar Safeway om mijn ene boodschap daar te halen. Intussen krijg ik een sms van Walgreens dat de medicijnen klaar zijn. Ik rijd nog eens door de drive thru van Walgreens en met alle nodige pillen ga ik huiswaarts. 

Het is intussen inderdaad zonnig en 21 graden dus tijd voor een herfstwandeling door de buurt. Ik ga naar een ander deel van de buurt en het is weer genieten met de kleuren en Halloween versieringen. Terwijl ik loop krijg ik een sms met een foto van mijn hartbordje en ik kan het gaan ophalen. 






















Deze bordjes worden allemaal door kinderen gemaakt, die dit hele Rustic Heart programma hebben bedacht. Ook daarom wil ik graag zo'n hartje in de tuin. Tijdens mijn wandeling zag ik er heel wat in de tuinen in de buurt. Het geeft een saamhorigheidsgevoel om ook de mensen, die het tijdens deze tijd moeilijk hebben, te helpen. 

Het is al na vijven als ik eindelijk klaar ben met mijn rondrijden. Orion is blij dat ik eindelijk niet nog eens "Vrouwtje komt zo weer terug" zeg. Hij komt dan ook meteen knuffelen en gaat daarna lief naast me liggen. 

Rick heeft morgen een grote presentatie en neemt alleen pauze voor het avondeten. Ik heb een kortingsbon voor Passion Fin en bestel daar sashimi van. Rick heeft taco's en een Mexicaanse bowl met van alles en nog wat.

Dan vertrekt hij weer naar zijn kantoor om zich verder voor te bereiden. Voor mij was het zo'n dag, die om te beginnen nogal leeg voor me openlag en opeens toch heel vol werd. 

5 reacties:

Anja L. zei

Wat een goed idee is dat geweest van die kinderen.
Oeps, voortaan inderdaad een doos open maken! Gelukkig kon ze er om lachen.
Fijne woensdag.

Tineke zei

De kleuren in de natuur zijn heel mooi, hier moet het nog komen, waarschijnlijk na dit weekend als mogelijk de 1e vorst aan de grond er is.
prachtige foto's; mooie omgeving waarin je woont. Zo bizar alleen dat mensen prachtige tuinen hebben maar er nooit in zitten of spelen!
Ik heb gisteren met het mooie weer heerlijk in mijn tuin gewerkt en vanmorgen gaan we naar het tuincentrum om de winterplantjes te kopen.
Hier gaan vanavond alle restaurants voor 4 weken dicht, dus volgende week een vakantie met zelf koken en af en toe wat af halen.

anoniem zei

Wat steken die Amerikanen toch veel energie in Halloween. Of is het marketing/ keeping up with the Jo..... ? Wel aparte foto's.
Nederland wordt door corona 1 grote gevangenis als het zo doorgaat. Actiegroep " gezond verstand" pikt dit niet. Mondkapjes hebben geen beschermende werking, maar kunnen wel schadelijk zijn voor longen, hart, hersenen en tumorgroei versnellen. Er wordt door de overheid ongegronde angst gecreeerd en in stand gehouden. Wat is wijsheid? We zijn er wereldwijd nog lang niet vanaf. Bestaat de wereld nog wel over 100 jaar? Even wat discussiepunten benoemen. Probeer te genieten, pluk de dag!

Petr@ zei

Ai, blunder met die koffie beker. Eerlijk gezegd ook wel een dingetje om cadeau te geven (vanuit Ricks werk). Werkgevers horen zich toch ver van politiek te houden. Of heb ik verkeerd begrepen dat het van Ricks werk kwam?

Prachtige foto's weer. Ik geniet van de Halloween foto's!

Petra zei

@Anja - Zeker een goed idee!

@Tineke - Hier zijn het vooral de esdoorns, die al kleuren, verder is het nog overwegend groen. Hier in de buurt zit men wel vaak in de tuin, hoor, vooral in deze tijden.

@Anoniem - Gewoonlijk reageer ik niet op anonieme berichten, maar nu zie ik me genoodzaakt dat wel te doen. Nederland een grote gevangenis noemen enkel om dat er tijdelijk wat beperkingen worden gesteld gaat me namelijk veel te ver! Mijn ouders hebben in concentratiekampen gezeten. Dat zijn pas gevangenissen. Je kunt nog van alles daar in Nederland, geen voedseltekort, geen angst om aangevallen te worden. Ik pluk de dag zeker en houd me in deze tijd heel vaak voor dat we niet in oorlogstijden leven en ons nog heel gelukkig mogen prijzen met alles dat we hebben.

@Petra - Het was niet direct vanuit Ricks werk, maar van een klant. Ook niet netjes natuurlijk, maar ja.