Onze webcam

Cul-de-sac Cam

vrijdag, oktober 16, 2020

Over vrijdag

Met moeite ruk ik me uit mijn dromen om net voor achten op te staan. Orion heeft de nacht goed volstaan en tot nu toe niet omgekeken naar zijn poot. Mijn plan is om hem de hele dag af te leiden met kluifjes e.d.

Na mijn ontbijt en Ricks douche gaan we zoals iedere ochtend Vienna even in. Het is een wat sombere dag en Rick neemt dan ook een warme koffie bij Starbucks. Ik houd het bij de nitro brew, want warme koffie drink ik al iedere dag thuis. De veertien graden is wel een heel verschil met de 28 van gisteren!


Na mijn stappen doe ik mijn dagelijkse spelletjes op mijn telefoon en Orion valt in een diepe slaap. Hij snurkt zelfs! Ik probeer zo stil mogelijk te zijn om hem niet te wekken. Opeens heb ik een deja vu van toen ik met zieke kinderen thuis zat. 

Pas tegen lunchtijd wordt mijn hondenkind wakker. We nemen Orion mee om lunch te halen, zodat ik een oogje op hem kan houden. Ik haal de bloemkoolrijst bowl met garnalen van Zoe's Kitchen. Rick kan het niet laten weer zijn Cava salade te bestellen. 

De Pathfinder heeft benzine nodig, dus dat denken we ook even gauw te doen. Alleen werken bij de Exxon geen van Ricks credit kaarten. Dan maar bij de Shell proberen, maar daar is het hetzelfde probleem. Rick vreest al dat het aan zijn kaarten ligt, maar binnen kan hij wel betalen. 

Je zou denken dat Shell en Exxon verschillende bedrijven zijn en zoiets dus niet kan gebeuren, maar waarschijnlijk maken ze gebruik van dezelfde software voor de pompen. Dat is Ricks theorie althans. 

Een paar dagen geleden kregen we een grote doos met authentieke Franse macarons van onze buren. Heel lief, maar Rick en ik gaan al die 36 niet opeten. Toen ik het eergisteren aan Marielle vertelde zag ik haar ogen oplichten. Haar dochter en zij ook zijn dol op macarons. 

Rick en ik kiezen er ieder twee (ik de creme brulee en dolce de leche, Rick pistache en red velvet) en dan rijd ik naar Marielle om de rest af te leveren. Orion is mee en ik besluit op de terugweg bij een mij nog onbekend park te stoppen en even met hem te wandelen. 

De nadruk is op even, want ik zie in de verte alweer een hond naderen. Op het moment lijkt iedereen wel honden te hebben en die ook constant uit te laten. Daarna parkeer ik bij het Community Center en loop een stukje om wat Halloween en herfstkleuren foto's te maken. 






Terug thuis begin ik aan de legpuzzel met mini reclameposters van verschillende landen en steden. Als ik dan niet kan reizen is het extra leuk om aan al die plaatsen te denken. Ik heb de randen bijna klaar als ik Orion iets hoor likken. 

Oh jee, dat is dus wel zijn achterpoot. Snel leid ik hem af met een snoepje en dan heeft hij er verder geen interesse meer in. Ik laat de puzzel maar even liggen en ga naar de Safeway met Orion, zodat hij wat afleiding heeft. Daar haal ik onder anderen contactlensvloeistof. Die heb ik meestal op voorraad, maar gebruikte het gisteravond op, een noodgeval dus. 

De voorspelde regen van vandaag was uiteindelijk maar een paar spetters. Rick en ik besluiten dan ook buiten te gaan eten bij Zenola. We zijn dik aangekleed en hebben dekentjes mee. Die laatste gebruik ik wel. 

We zien een regenboog boven het restaurant en genieten van het voortreffelijke Libanese eten. De chef komt nog even praten en ik geef hem een compliment voor mijn kippenlevertjes gerecht. Dat kwam vandaag met granaatappelzaadjes en witlof. Iedere keer is het weer een waar genot.


Ook worden we getrakteerd op deze spectaculaire zonsondergang

Maria heeft ons uitgenodigd om bij haar in de tuin bij de vuurkorf te komen zitten. We nemen onze eigen drankjes mee en Maria heeft brownies als snack. Het wordt heel gezellig en voor we het weten is het na negenen. We nemen afscheid en Maria en ik spreken af binnenkort te bespreken wat we het weekend voor Thanksgiving gaan doen. Dat is het eerste weekend dat zij vrij heeft. 

Orion heeft na die ene keer niet meer omgekeken naar zijn poot. Ik had verwacht dat hij misschien zou likken toen wij weg waren, maar zijn poot is droog. Ik heb een andere kap besteld, die zachter is, maar waarmee hij die poot echt niet kan bereiken. Die zal zondag komen dus in de tussentijd let ik nog heel goed op hem.

Allemaal een heel fijn weekend gewenst!

 

6 reacties:

Anja L. zei

Ik vind macarons ook lekker maar 36 is wel heel veel voor twee personen. Gelukkig kon je ze kwijt want het is zonde om ze weg te gooien.
Wat fijn fijn dat Orion van zijn pootje blijft.
Fijn weekend!

Petr@ zei

Fijn dat het goed gaat met Orion en dat hij bijna niet likt aan de wond. Hopelijk werkt die nieuwe kap beter zodat je minder hoeft op te letten.

Marion2 zei

Je bent maar druk met je hondenkind.

Ik heb nog een interessante kijktip voor je. Wellicht heb je dan weer wat extra informatie tijdens de rondleidingen. Het wordt vanavond uitgezonden op NPO2.

https://www.anderetijden.nl/programma/1/Andere-Tijden/aflevering/845/Special-Klokken-voor-Amerika

Petra zei

@Anja - Inderdaad, het zou zonde geweest zijn ze weg te gooien!

@Petra - Dat hoop ik ook, want deze is niet ideaal.

@Marion - Dank je, kijkend naar de titel denk ik dat het over het Netherlands Carillon gaat, zal het binnenkort kijken.

BiancaMA zei

Fijn dat Orion verder niet naar zijn poot omkijkt en gaat likken, nu kan het goed genezen.

Wat heb je er weer mooie foto's tussen zitten de afgelopen week. Liep wat achter met lezen, maar ik ben nu weer bij.

Mooie vuurtorens ook op de Outer Banks.

Petra zei

@Bianca - Dank je voor het compliment!