Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 28, 2020

Over woensdag

Om naar Benjamin Franklin te schrijven: "Early to bed, and early to rise makes a (wo)man healthy, wealthy and wise". Dat geldt ook voor mij (okay, misschien niet de rijkdom). Ik probeer telkens voor tienen naar bed te gaan en ik merk dat ik dan niet alleen beter slaap, maar ook uitgeruster wakker word. 

Ricks wekker gaat om zeven uur. Ik blijf nog even op mijn telefoon lezen en ga een kwartier later ook naar beneden. Het is vreemd op te staan, terwijl het nog donker is. Dit weekend gaan bij ons de klokken terug en dan zal het weer licht zijn om kwart over zeven. 

Mijn ontbijt bestaat nog eens uit een ei en roergebakken cantharellen en tomaat. Met een halve mok koffie erbij smaakt het super lekker! Ik heb besloten dat ik paddenstoelen voor het ontbijt een goede toevoeging vind. 

Net als gisteren begin ik aan mijn stappen, terwijl Rick zijn douche neemt. Ik heb er al meer dan vierduizend opzitten, als we naar Starbucks vertrekken. Dit bevalt me 
heel goed, in twee etappes sporten. De nitro brew is een hoogtepunt van mijn dag, ik kan daar zo van genieten!

Rick gaat aan het werk en ik naar boven om de rest van mijn stappen op de elliptische machine bijeen te krijgen. Ook dat wil ik vaker gaan doen. Het voelt zo alsof er veel minder tijd nodig is om mijn doel te bereiken. Natuurlijk is dat niet zo, maar dat maakt niet uit. 

Als ik klaar ben zie ik dat het zeventien graden is. Ik doe mijn dagelijkse spelletjes en besluit om een stuk door de buurt te gaan wandelen. Toevallig kom ik Mary Ellen tegen, die samen met haar 88-jarige schoonmoeder aan het lopen is. Alleen hebben ze een verschillend tempo.

Mary Ellen en ik hebben elkaar al een tijd niet gesproken. Terwijl zij naar haar schoonmoeder loopt praten we even bij. Ook voor haar jong volwassen kinderen is het geen makkelijke tijd. Als we Vivian, de schoonmoeder, inhalen, nemen we afscheid. Laat mij alsjeblieft achtentachtig worden zoals Vivian!!

Op de terugweg maak ik opnieuw heel wat foto's. Ik hoop dat de storm morgen en vrijdag niet alles van de bomen blaast. Zaterdag is Halloween en daarna zullen die versieren ook weer verdwijnen. Gelukkig volgen de kerstversieringen al redelijk snel. 


De gewoonlijke avondparade is dit jaar een rijdende parade door de buurten. Ik ben benieuwd!











Het loopt al tegen het middaguur als ik onze oprit weer oploop. Na een snelle douche bestel ik mijn lunch van Subway. Die salade blijft heerlijk, dit keer heb ik hem met ham, kalkoenborst en bacon. Ik vind het ook fijn dat ik zeker voor een hele dag groente eet. Dan geeft het niet als het ontbijt of avondeten minder zijn. 

Na het eten ga ik mijn boodschappenlijstje afwerken. Mijn geliefde Nieuw Zeelandse sauvignon blanc merk, Brancott, is bij alle Total Wine's uitverkocht. Ik haal voor de zekerheid nog wat meer bij Safeway. Ik hoop echt dat er geen problemen zijn met de invoer ervan. Ik vind de andere sauvignon blancs uit de Marlborough vallei ook wel lekker, maar niets haalt voor mij bij Brancott. 
Rick heeft dit weekend ons Halloween snoep al gekocht, maar er is nog meer dan genoeg te krijgen!

Na de Safeway rijd ik naar Whole Foods, waar ik paddenstoelen voor het ontbijt van morgen en vrijdag koop. Er zijn geen cantharellen, maar ik neem oesterpaddenstoelen en baby portobello's mee. Ik ben benieuwd. Mijn laatste stop is The Fresh Market. Ook daar vind ik waar ik naar zoek. 
Op de terugweg naar huis kan ik het niet laten te stoppen om nog wat foto's van de prachtige dahlia's in een van de tuinen onderweg. Ik zou die ook wel in onze tuin willen, misschien volgend jaar. 








De schoonmakers zijn er als ik thuis kom en het is zonnig en 22 graden buiten. Perfect om in de voortuin te gaan lezen. Af en toe komen buren langs en maken een praatje op gepaste afstand. Dat is het voordeel aan voor zitten. Ik heb niet zoveel sociale interactie nodig, maar zo even kletsen vind ik wel heel fijn. 
Om een uur of half vier zijn de schoonmakers klaar en komt Rick naar buiten met de mededeling dat hij echt even uit zijn kantoor wegmoet. We lopen samen een blokje om en krijgen intussen een berichtje van Kai dat in Frankrijk weer een volledige lockdown is afgekondigd. 

Die begint vrijdag en Kai en Raquel willen absoluut niet nog eens wekenlang op hun kleine kamer opgesloten zitten. Gelukkig kunnen zij hun werk en school overal doen waar er wifi is. Ze gaan dus morgen naar Raquels ouders, die op het platteland wonen. Wij zijn zo dankbaar dat dat kan! Het is gewoon niet gezond om nauwelijks buitenlucht te krijgen. 
In de tuin bij Ricks collega waar we een paar weken geleden een happy hour hadden


Deze staat niet in onze buurt, maar ik kon het niet nalaten hem hier ook te zetten

Met mijn mocktail van groentesap en bloody Mary mix ga ik in mijn luie stoel zitten. Ik ben vandaag veel actiever geweest dan gisteren. Ik ben dan ook uitgeput, maar heb genoten van het buiten zijn. De komende dagen zal dat waarschijnlijk nauwelijks gebeuren met Zeta's bezoek. Die orkaan maakt dit seizoen gelijk aan dat van 2005 qua record aan aantal Atlantische tropische stormen en orkanen.  
Alsof ik een rondleiding heb gedaan, wat mis ik die! Ik vraag me af wanneer dat weer kan

Voor ons avondeten hebben we ieder een krabcake en een zalmburger. Daarbij grilt Rick mini paprikaatjes en bloemkoolpuree maakt het af. Weer een voortreffelijk maal dat we met plezier opeten.

Ondanks alles vliegen de weken voorbij lijkt het. Nog zes dagen en dan weten we hopelijk wat de uitkomst van de verkiezingen is. Ik heb meer dan genoeg van het politieke circus, maar ben ook doodsbang dat we nog vier jaar met het huidige regime krijgen. Ik heb goede hoop Twitter en Facebook lezend, maar je weet nooit. 

Allemaal een fijne donderdag gewenst!

5 reacties:

Anja L. zei

Ik moest lachen toen ik zag dat het de schoonmoeder was harder liep😀. Ik hoop dat ik ook nog zo kwiek ben op die leeftijd.
Wat fijn dat Kai en Raquel weg kunnen naar het platte land.
Het is in deze tijd veel lastiger om in quarantaine te zijn dan in het voorjaar.
Ik merk het hier ook, in het voorjaar konden we koffie afhalen en het dan buiten opdrinken, nu lukt dat bijna niet en blijven we maar thuis.
Er is gewoon niet veel meer over om je op te kunnen verheugen😢.
Maar je hebt gelijk, de weken vliegen. Ik hoop op een gunstige verkiezingsuitslag bij jullie.
Fijne donderdag!

Petr@ zei

Oh wat fijn dat Kai en Raquel bij haar ouders kunnen verblijven! Zoveel beter dan in een kleine ruimte waar je vrijwel niet uit kunt.

Hopelijk valt het weer mee en kun je toch zo nu en dan buiten zijn.

Anoniem zei

Wat een mooie dalia,s hebje op de foto gezet,echt heel mooi.
Ja die bloeien lang ,heb ze hier ook vele ervan in me tuin staan.
Voordat het echt gaat vriezen,moeten de knollen wel uit de grond gehaald worden.
Anders rotten ze weg en zie je ze niet meer uitkomen.
De natuur met de vele kleuren in bomen en struiken nu,
is erg mooi om te zien.
Het verwonderd me,bij jullie is het langer warm dan hier
en toch gaat de herfst gelijk op met de natuur van hier.
Maar hoe mooi de natuur nu is,geef mij het voorjaar en de zomer maar,
met meer warmte en licht.
Maar die tijd komt ook wel weer.
Fijn weekend alvast...

groetjes Joke

Anoniem zei

Wat heerlijk dat de temperaturen nog zo lang goed blijven, waardoor je lekker naar buiten kunt en zelfs buiten kunt zitten af en toe. Daar is hier in NL helaas geen sprake van en ik ben een echt voorjaars/zomer-mens, dus de herfstperiode waar we nu in zitten en de winterperiode die nog komen moet, mogen voor mij altijd vlug voorbij gaan. Maar ja, daar hebben we zelf geen invloed op hè, dus we moeten het maar nemen zoals het komt. Ik ga voor je duimen dat de verkiezingen gunstig uitpakken....

Groetjes,
Maria

Petra zei

@Anja - Hetzelfde hier, al zijn wij niet officieel in quarantaine. Ik heb eigenlijk een hekel aan de herfst met het steeds kouder worden en minder daglicht.

@Petra - Het plensde!

@Joke - De vegetatie is hier anders. De bomen waarvan ik foto's maak laten als eerste hun bladeren vallen, maar lopen ook heel vroeg, meestal al begin maart weer uit. Verder is het nog erg groen, maar dat is geen bijzondere foto ;). Ik houd helemaal niet van de herfst, maar het fotograferen doet me er nog iets goeds in zien.

@Maria - Ik zie ook enorm tegen de winter op altijd. Dit jaar nog meer, want het ziet er niet naar uit dat we ergens heen zullen kunnen gaan om te ontsnappen.