Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, oktober 20, 2020

Over dinsdag

Als Rick om zeven uur opstaat ben ik al een tijd helemaal wakker. Dit keer is het mijn rechterheup, die me parten speelt, en dan gaat mijn brein ook "aan" met zorgen om de kinderen en alles. Ik probeer nog te doezelen, maar kan geen goede positie vinden en sta dus maar op. Wat dit nu weer is??

We eten op ons gemak ontbijt en rijden dan door het mistige Vienna naar Starbucks. Die mist zal optrekken en ons dan een zomerse dag bezorgen. We hebben hier niet vaak mist en ik vind het altijd wel wat hebben, alles lijkt in rust. 


Als we onze koffies hebben rijden we achter elkaar aan om Ricks auto naar de BMW garage te brengen. De lease is verlopen en Rick gaat de auto vandaag kopen. 

Hij krijgt er heel mooie korting op en dit is, aangezien Rick nog steeds niet weet welke nieuwe auto hij wil, de beste oplossing. De auto zal geinspecteerd en als nieuw gemaakt worden en dan kan Rick vanmiddag officieel de eigenaar worden. 

Thuis besluit ik de elliptische machine te gaan doen. Dan gebruik ik mijn voeten eigenlijk niet. Die kunnen wel weer wat rust gebruiken na de vele stappen van de afgelopen week. Als ik een uur gedaan heb vind ik het welletjes voor vandaag. 

Even lijkt het also de beweging mijn heup heeft geholpen, maar dan begint de stekende pijn weer. Misschien heb ik gisteren met personal training een verkeerde beweging gemaakt.

Het is inmiddels lekker genoeg om buiten te zitten. Ik speel mijn dagelijkse rondje Wordfeud, Kris, Elevate en Boggle en dan is het alweer tijd om lunch te gaan halen. 

Vandaag wordt dat weer eens een Subway salade, want dat is makkelijk eten en ook praten. Dinsdag is virtuele lunch met Judith dag. Dat wordt zoals altijd heel gezellig. Ik vertel haar dat Rick Orions harnas niet gebruikt, omdat het zo ingewikkeld is, en dan laat Judith dat van haar honden zien. Die is veel handiger, die ga ik bestellen. Tegen tweeen nemen we afscheid, want Judith heeft een vergadering. 

De geraniums voor ons huis zijn bijna uitgebloeid en ik wil in de herfst altijd chrysanten in die plantenbakken. Ik rijd naar DePaul's Urban Farm in de hoop ze daar te kopen. Ik zie van alles interessants (ieder jaar lijken er wel nieuwe pompoensoorten bij te komen), maar geen chrysanten. 

Na foto's van al het kleurrijke spul gemaakt te hebben, ga ik het toch maar eens bij de kassa vragen. Het antwoord is dat ze compleet uitverkocht zijn! Kennelijk zijn mensen vroeg aan het versieren gegaan, want dat is me nog niet eerder overkomen. Er zullen ook niet meer komen volgens de verkoopster. 












Nu heb ik mijn zinnen op chrysanten gezet en ga naar de Pumpkin Patch vlakbij. Gelukkig hebben ze daar nog genoeg keuze, al denk ik wel dat ze duurder zijn dan andere jaren. Zij hebben waarschijnlijk ook wel door dat er een tekort is.

Eerst zie ik alleen grote bakken voor $30 of $40 en dat wordt me voor twee planten toch echt te gek. Maar dan valt mijn oog op donkerrode chrysanten, precies de grootte voor onze potten. Die kosten om de een of andere reden maar $13 dus daar ga ik voor.

De vriendelijke medewerker zet ze in de auto en nu staan ze vrolijk voor onze deuren. Eigenlijk wilde ik een lichtere kleur, maar deze is ook mooi en kleurt goed bij het oranje van de pompoenen. De missie is dus geslaagd. 




Precies op tijd om Rick naar de BMW garage te brengen ben ik terug. Ik zet hem daar af, want hij moet nog allerlei papierwerk invullen. Ik geniet liever buiten van het prachtige weer. Ik loop nota bene op 20 oktober in een bermuda! Het zal de hele week zo zomers blijven. 

Tegen vijven ga ik naar binnen en maak de komkommersalade voor vanavond. Die moet een tijdje in zout en azijn weken. Terwijl ik bezig ben komt Rick heel blij binnen, want hij is nu de eigenaar van zijn geliefde FLUX TEK.

We hebben een makkelijk avondmaal, de korstloze quiches van de markt en komkommersalade. Rick heeft dit keer broccoli met kaas en ik champignons met geitenkaas. Ze zijn weer heel lekker, maar we zijn beiden meer fans van de spinazie met kaas, die we vorige keer hadden. 

Omdat ik de afgelopen nacht zo slecht geslapen heb, hoop ik dat het vannacht beter gaat. Ik zal vroeg mijn bed opzoeken en een pijnstiller nemen voor het slapen gaan. Nu kijk ik een aflevering van Andere Tijden over de Nederlandse klokken van het Netherlands Carillon in Arlington hier vlakbij.  Dank voor de tip, Marion! Tot morgen allemaal!

7 reacties:

Anja L. zei

Ik heb dat ook hoor, als ik vroeg wakker wordt dan ga ik allerlei doemscenario’s in mijn hoofd halen over de raarste dingen. Geen idee watt dat is.
Wat fijn dat Rick een mooie korting krijgt op de auto. Hoe lang duurt het tot jij je andere kenteken krijgt?
Wat zijn die chrysanten duur bij jullie zeg. Ik vind de kleur die je hebt gekozen erg mooi.
Fijne woensdag.

anoniem zei

Is het nog steeds zo, dat er over de winkel- en restaurantprijzen in de USA nog BTW komt en hoeveel?

Petr@ zei

Krijgt Rick geen nieuwe lease auto van het werk? Of was het private lease? In elk geval fijn dat hij zijn geliefde auto kan houden.

Hier is vandaag de temperatuur heel aangenaam (geen korte broeken temperatuur) maar helaas bewolkt en veel wind.

Marion2 zei

De pompoenen zijn een lust voor het oog. De vaasjes met eucalyptus zou ik wel willen hebben, maar sla stijl achterover van de prijs. Ik vind de kleur van de bolchrysanten mooi warm. Ik heb dit jaar roestbruine.

Vind je het verhaal achter The Netherlands Carrillon niet aandoenlijk? Bijna hadden ze uit dankbaarheid De Nachtwacht naar Amerika gestuurd... Ik heb ongeveer de helft van de aflevering gezien, dus weet nog niet hoe het verder is gegaan.

Sally zei

Zo vrolijk al dat oranje. Ik heb een hekel aan herfst maar wat heeft dat seizoen toch mooie kleuren
Gr Sally

Petra zei

@Anja - Ik heb het nieuwe kenteken besteld, maar geen idee hoe lang het duurt voor het komt.

@Anoniem - Ja, en dat zal ook nooit veranderen, de percentages zijn overal anders.

@Petra - Het was een private lease. Vervelend, veel wind!

@Marion - Ik vond de aflevering echt interessant. Er is natuurlijk vertraging vanwege COVID dus geen idee wanneer we het opgeknapte carillon kunnen gaan zien.

Petra zei

@Sally - Inderdaad, ik ben ook geen herfstliefhebster, maar de kleuren vergoeden veel.