Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, oktober 29, 2020

Over de overblijfselen van Zeta

Midden in de nacht hoorde ik het al op het dak, de eerste regens van Zeta. We staan om half acht op en het is zo donker buiten! Ik maak mijn ontbijt weer van roergebakken tomaat en dit keer baby bella paddenstoelen en oesterzwammen. Met een gepocheerd ei en een halve mok koffie smaakt het werkelijk heerlijk!

Zoals gewoonlijk begin ik aan mijn stappen, terwijl Rick zich aankleedt. Als we vervolgens naar Starbucks vertrekken regent het gestaag en ik zeg optimistisch tegen Rick dat ik na mijn personal training een wandeling wil maken. 

We halen onze koffies op en dan komen de tropische regens pas echt! De hemelsluizen openen zich wijd. Het zou onbegonnen werk zijn hierin te gaan wandelen! Dat plan laat ik dus meteen maar weer varen. 

Om tien uur rijd ik naar Sharons huis en ben na de paar passen om haar garage in te komen al flink nat. Ik ben dan ook niet verbaasd als onze telefoons afgaan met overstromingswaarschuwingen. Wat wil je ook als er in een vrij korte tijd 750 millimeter water naar beneden komt. Gelukkig wonen wij op een heuvel en hoeven ons daar niet druk om te maken. 

Sharon houdt de gewichten vandaag wat lichter. Ik heb heel veel pijn en wil mijn spieren niet teveel belasten. Even speelde ik met de gedachte af te zeggen, maar de oefeningen zijn ook goed voor mij zolang het niet te zwaar is. 

Op de terugweg kan ik het niet laten de regen te trotseren en foto's van heel natte bloemen te maken. Het is letterlijk uit de auto rennen, klik, klik en gauw weer de auto in. Mijn telefoon is min of meer waterdicht, anders had ik het er niet op gewaagd. Mijn hemel, wat een water komt er naar beneden!  








Als een riviertje raast het water de straatkolken in  

Onze chrysanten zijn ook kledder

Nu ik de vogelvoeder gevuld heb, komen de eekhoorns weer proberen erbij te komen. De regen deert deze eekhoorn absoluut niet. Hij schudt zich even uit en waagt dan weer een poging. Tot nu toe is het hem nog niet gelukt. Binnenkort verwijderen we de horrendeur en dan kunnen ze er helemaal niet meer bij. 
Rick en ik gaan samen lunch halen. Ik heb zin in een warm maal en bestel zoodles van Noodles & Company. Rick houdt het bij zijn vertrouwde Cava salade. Rick eet achter zijn bureau en ik op mijn luie stoel. 

Dan is het tijd om mijn nagels weer eens te gaan laten doen. Phuong wacht me al op. Ik weet nog steeds niet hoe ze mij noemt, het klinkt als Keika. Ach, maakt niet uit, ze weet wie ik ben. Ik kies dit keer een aubergine-achtige kleur met natuurlijk glitters eroverheen. Volgens mij heb ik deze kleur nog nooit gehad, echt herfstachtig. 

Met keurige handen vertrek ik weer en loop naar de Safeway vlakbij. Allemaal overdekt, heel fijn, want het plenst nog steeds. Bij de Safeway hebben ze onze geliefde Tresor crackers en ik neem er een aantal doosjes van mee. 

Dan haal ik medicijnen voor Orion en mij bij de Walgreens drive thru en vindt het dan allemaal wel welletjes geweest. Mijn energie is op en ik ga op mijn luie stoel zitten computeren. Orion houdt me gezelschap, al moet hij af en toe de eekhoorn wegjagen. 

Donderdag is happy hour met Christine en Chuck dag. We beginnen dit keer een half uurtje eerder, om half zes. Dat vind ik fijner, want dan eten we niet zo laat. Het zal vanwege Ricks werk niet iedere week lukken, maar deze week wel. 

Zoals altijd is het alsof we bij elkaar op bezoek zijn. We zien alle vier iedere keer uit naar deze happy hours. Het is dan ook met moeite dat we na bijna anderhalf uur pas afscheid nemen. Volgende week zullen we hopelijk weten of we een kans hebben terug te gaan naar een normale maatschappij. 

Rick stelt voor dat ik mijn favoriete eten bestel: sashimi en rollen zonder rijst van Passion Fin. Na deze pijndag vindt hij dat ik dat verdiend heb, heel lief. Rick haalt een bowl van het Mexicaanse restaurant vlakbij voor zichzelf. Het is weer super lekker en een fijne afsluiting van de dag. 

Zeta komt vannacht nog een tweede ronde brengen, maar morgen moet het voornamelijk droog zijn. Ik ben zo blij dat wij ergens wonen, waar zelden grote natuurrampen plaatsvinden. Wij vinden deze regen al heel wat, maar in Louisiana en Alabama e.d. was dit een ergere orkaan dan verwacht. 

En zo gaan we alweer de laatste dag van de week in. Allemaal een heel fijne vrijdag gewenst!

6 reacties:

Anja L. zei

Wat is het dan donker buiten als het tegent hè. Ik had net ook moeite om uit bed te stappen omdat ik weet dat ik zo op de fiets moet stappen.
Fijne vrijdag.

Marion2 zei

Zo, dat leek de zondvloed wel. De beregende bloemen zien er prachtig uit. Ongelooflijk scherpe foto's maakt jouw telefoon.

Begrijp ik het goed dat de coronamaatregelen mogelijk versoepeld gaan worden? Of doel je op de verkiezingen volgende week? Hier gaat het verre van goed. In heel Europa niet. Ik hoop voor Kai en Raquel dat zij nog op tijd vertrokken zijn. Ik las dat je in Frankrijk zelfs je regio niet meer uit mag.

Petr@ zei

Wat een regen in korte tijd! Gelukkig dat jullie hoger wonen en geen last hebben van overstromingen.

Die happy hour op donderdag is echt een goed idee! Iets om er in te houden ook na de Covid perikelen, omdat jullie toch ver bij elkaar vandaan wonen.

Worden de regels bij jullie misschien versoepelt volgende week? Dat zou fijn zijn mits veilig.
Hier zit dat er niet in al vind ik de regels eigenlijk nog vrij soepel. Het mag van mij best wat strenger. In mijn omgeving steeds meer besmettingen waaronder mijn oudste zoon. Gelukkig had hij milde klachten die nu al weer vrijwel verdwenen zijn.

Geniet van je weekend!

Petra zei

@Anja - Br, fietsen in de regen, dat mis ik niet!

@Marion - Nee, ik schreef het wat cryptisch, ik bedoelde de verkiezingen. Volgens mij worden hier de maatregelen eerder verscherpt dan versoepeld.

@Petra - Zie antwoord aan Marion. Blij te lezen dat je zoon weer beter is!

Jort & Suus - On the road zei

Hi, ik lees nog steeds trouw elke dag hoor!
Bizar idd dat jullie de restjes krijgen.hoe sterk is zo'n storm dan wel niet.

Mijn vriendin in MS had wel schade. Een paar bomen in de tuin om. Ruiten stuk. En in Biloxi/Gulfport veel onder water. Haar dochter heeft nog steeds geen stroom. Dat zijn echt dingen die wij ons niet kunnen voorstellen.

Je bloemenfoto's zijn echt prachtig..... Ik hou er van!

Petra zei

@Suus - Om de een of andere reden verlaten die stormen vrijwel altijd het land via de oostkust.