Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, oktober 21, 2020

Over woensdag

Tja, die wens voor een goede nachtrust werd niet gehoord. De quiche bleef me parten spelen en een groot deel van de nacht had ik last van mijn maag. Gelukkig voel ik me wel beter bij het opstaan, maar ik blijf tot half negen liggen om wat rust in te halen.

Terwijl Rick zijn douche neemt pocheer ik mijn ei en heb daar twee tomaatjes bij. Vervolgens gaan we richting Starbucks. Het is weer mistig en de herfstkleuren zijn iedere ochtend meer aanwezig. Met onze koffies gaan we weer huiswaarts. Het is altijd weer gezellig zo samen de dag te beginnen. 

 Intussen bedenk ik me dat ik helemaal geen zin in mijn gewoonlijke thuis sporten heb. Ik besluit naar het Community Center te rijden en van daaruit door onze stad te gaan lopen. Natuurlijk werkt mijn telefoon weer overuren met alle mooie kleuren. 




Het fotografiethema van deze maand is deuren en ramen en daardoor let ik extra op de voordeuren hier in Vienna. Daar zitten een aantal leuk gekleurde bij. Verder vind ik het zo creatief hoe mensen rond de ingang herfst- en Halloweenversieringen geinstalleerd hebben. 



Verder loop ik langs Church Street, de gezellige winkelstraat. Zo kom ik ook langs Caffe Amouri en vind wel dat ik wat te drinken heb verdiend. Ik bestel een ijsthee, citroen en gember groene thee, die erg lekker smaakt. Ze hebben hier een enorme keuze aan theesoorten en -smaken. Moeilijk kiezen altijd. 

Tijd om terug naar de auto te lopen en als ik daar aankom heb ik tot mijn verbazing meer dan 8800 stappen gezet. Dit wil ik wel vaker doen, want het duurt wel langer, maar de tijd lijkt sneller te gaan omdat er zoveel te zien is. 










Het loopt al tegen het middaguur als ik weer thuiskom. Tijd voor mijn douche en dan haal ik een heerlijke pho met garnalen van Roll Play. Ik heb daar al een tijdje zin in en vandaag is er perfect voor. Hun ossestaart bouillon heeft zoveel smaak, ik vind het de lekkerste pho in de omgeving. 
Langzamerhand komt de zon tevoorschijn en dan wordt het weer een prachtige zomerse middag met 28 graden. Mijn energie is op en ik ga op het deck zitten lezen in mijn spannende boek. Mijn hangmat stoel is zo gerieflijk dat ik af en toe bijna in slaap val. Ik ben moe, maar om de een of andere reden kan ik overdag niet slapen.

Rick heeft vanmiddag een socially distanced bijeenkomst voor een collega vanwege diens 25-jarig jubileum bij Microsoft. Ze houden dat in een park en met beperkte gasten. Rick komt terug met de mededeling dat wij eens in dat park moeten gaan wandelen. Het ligt aan de Potomac verder naar het westen. Ik ben meteen voor. 
 Als het buiten te koel wordt verplaats ik me naar mijn luie stoel binnen. Vandaag heb ik het zachtste dekentje ooit van Amazon bezorgd gekregen en doe dat over me heen. Rick kookt weer en we smullen van krab cakes, spinazie en bloemkool tots. 

Ondanks de slechte nacht werd het toch een fijne dag. Fotograferen blijft mijn grootste hobby. Allemaal een fijne donderdag gewenst!

5 reacties:

Reny zei

Vervelend dat je zo slecht geslapen hebt, dan duurt de nacht zo lang.
Ik ken het gevoel, ben momenteel in Friesland op vakantie en slaap ook slecht. Gelukkig weet ik dat na een paar slechte nachten weer een goede volgt hoop dat dat ook voor jou geldt.

Mooi al die herfstkleuren, het is qua natuur zo'n geweldig seizoen, daar kan ik écht van genieten.

Wij gaan zo meteen wandelen in het bos, vlakbij ons gehuurde appartement. Gaan weer op zoek naar bijzondere paddenstoelen.

Fijne dag en groet,

Sonja zei

Slecht slapen is zo akelig, hoop dat het vannacht beter gaat. Prachtig die herfstkleuren, ik heb het 2 jaar in New Hampshire gezien bij Lake Winnipesaukee, onvergetelijk. Fijne dag!

Anoniem zei

Mooi die herfstkleuren. En zeker in combinatie met pompoenen en chrysanten. Jullie buurt ziet er weer prachtig uit met al die Halloween decoratie. Dat zie je hier toch veel minder.De bomen
bij mij in de straat zijn gedeeltelijk groen maar heel veel zijn al bijna kaal.
Er zijn genoeg mensen die de kerst al in hun hoofd hebben. De Bijenkorf is altijd een van de eerste die de kerstafdeling klaar heeft. Dat is al jaren zo met de herfstvakantie.
En de tuincentra openen al hun enorme kerstmarkt.Lijken tegenwoordig wel mini dorpen met stratenplan en al. Ik wacht nog wel een maand.
Groetjes Wil

Petr@ zei

Wat een prachtige wandeling heb je gemaakt! Ik heb in mijn pauze ook heerlijk gewandeld, een heel stuk langs het kanaal hier bij het dorp. Een wandeling maak ik altijd in mijn pauze maar het was nu zulk lekker weer dat ik extra lang gelopen heb. De kleuren hier zijn niet zo mooi als bij jullie.

Hopelijk slaap je vannacht wel goed!

Petra zei

@Reny - Al die paddenstoelen foto's uit Nederland vind ik heel mooi. Zulke kleurige hebben we hier maar weinig.

@Sonja - Tot en met het westen van North Carolina zijn de kleuren inderdaad prachtig. Mensen denken vaak aan het noordoosten, maar hier in de Mid Atlantic is het ook genieten (en gelukkig wat later, kortere winters).

@Wil - Kerst zie je wel in de hobby winkels, maar verder niet. Dat komt na Halloween volop.

@Petra - Mooi weer helpt met het wandelen, maar ik hoop het ook met minder en kouder weer te doen.