Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 27, 2020

Over het weekend

Zaterdag

Na een onrustige nacht, want ik had last van de arm met de griepprik, sta ik nogal onuitgeslapen op. Dit weer werkt ook niet mee met mijn spieren. Rick heeft Orion al uitgelaten, waardoor we meteen ontbijt kunnen gaan halen. De nitro brew maakt me goed wakker en de egg bites zijn weer lekker. 

We spelen wat Pokemon Go, gooien een doos met flessen in de glasbak en brengen dan het marktje in Vienna een bezoek. Ik heb mijn "Rooster" groentesap weer besteld bij Greenheart Juice en we kopen een dozijn eieren zo van de boerderij. 


Dit is maar een derde van de appelsoorten, die deze boerderij mee heeft







Vervolgens rijden we naar Reston, waar we bij Total Wine & More drankjes inslaan. Ook alvast voor als we naar het strand gaan. Gek genoeg hebben ze hier geen authentieke Duitse riesling voor ons Oktoberfest vrijdag. 

Thuis worden we zoals altijd door Orion begroet met een speeltje in zijn bek. Het blijft schattig. Hij heeft er intussen vijf, een grote beer, een kleine beer, een uil, een lam en een onherkenbaar kerstbeest. Die liggen dan ook overal over de vloer, alsof we een peuter hebben. 
Voor het eerst ooit hebben we dit jaar een politiek bord in de tuin. Meestal vinden we dat niet nodig, maar deze verkiezingen zijn zo belangrijk. We moeten wel even bedenken waar we het willen zetten, want mijn vriendin, die ze ging halen, heeft het midden in de tuin gezet. Niet handig met maaien etc., uiteindelijk zetten we het aan de rand, zodat iedereen, die langs rijdt het kan zien. Nu maar hopen dat Biden ook verkozen wordt. 

Terwijl Rick nog een IKEA kast in elkaar zet voor onze fotoalbums doe ik wat stappen op de plaats. Ik ga tot 6500, de rest zal er vast gedurende de dag nog bijkomen. Eigenlijk had ik helemaal niets willen doen, maar ik weet dat dat zeker met dit weer niet aan te raden is.

Voor we het weten is de ochtend voorbij en Rick stelt voor Elevation Burger eens te proberen voor de lunch. Zij hebben de optie om de burger in slabladeren te wikkelen in plaats van een broodje. We eten het buiten op hun terrasje op. Ik moet zeggen dat het lekker smaakt voor een keer. Ik ben niet zo'n enorme hamburger liefhebster.

In de wijn- en bierzaak naast het restaurant vinden we een paar authentieke Duitse rieslings. Het is wel even zoeken welke droog zijn, want die zoete vind ik niet te pruimen. Nu nog wat echt Duitse snacks bedenken. Rick heeft al pretzels van de Duitse bakkerij besteld en we bakken worstjes en dachten daar zuurkool en aardappelsalade bij te serveren. Als jullie nog leuke ideeen hebben hoor ik het graag. 

Aangezien we volgende week een heel druk weekend hebben, besluiten we vandaag de tuin voor Halloween te gaan versieren. We zijn niet de eersten in onze straat, twee huizen aan het plein zijn al versierd. 

Met vereende krachten halen we alles van zolder en een paar uur later hebben we weer een leuke "spooktuin". We weten dan wel niet of er zoals gewoonlijk Trick or Treat wordt gedaan, maar dat weerhoudt ons er niet van om te versieren. De kinderen missen al zoveel in deze tijd, leuk versierde tuinen zijn dan tenminste nog iets om van te genieten. 






Het is ondanks de bewolking lekker genoeg om buiten te zitten. We gaan beiden een poosje op het deck zitten lezen. Ook bedenken we waar we willen gaan eten. We willen eens een restaurant waar we al een tijd niet geweest zijn. 

Dat is niet makkelijk zo op het laatste moment, want nu bijna iedereen buiten wil eten zitten de terrassen vol. We vinden nog een tafeltje bij Agora, een Turks, Grieks en Libanees restaurant. Daar bestel ik een overheerlijke super verfrissende cocktail met wodka, champagne, gember, limoen en komkommer. Hij wordt geserveerd met een ijsje van de cocktail. 

Ook het eten is genieten. Ik neem de taramosalata, de gegrilde inktvis (ik bedenk me dat er in het Nederlands geen aparte benamingen voor "squid" en "octopus" zijn) en de adana kebap, gegrild gehakt van lams- en rundvlees. Rick is ook heel tevreden met zijn keuzes. We hebben heel wat keuze in restaurants met de cuisine, maar ze zijn allemaal toch net weer iets anders. 

Thuis zien we het resultaat van onze lichtjes, die we bij daglicht ophingen. Het ziet er goed uit. Ik vind het altijd leuk om de tuin te versieren, want dat waren we in Nederland natuurlijk nooit gewend. Sommige typisch Amerikaanse dingen vind ik na zoveel jaren nog steeds als een kind zo leuk. 
Buiten is het een heel concert van krekels en andere insecten. Grappig genoeg zie je er gedurende de dag vrijwel geen, maar 's avonds is het zo luid dat we het binnen ook horen. 

Zondag

We slapen voor ons doen wat uit, maar zijn toch nog voor negenen op pad. De koffies en egg bites van Starbucks gaan er weer goed in. Daarna werken we een boodschappenlijstje af bij de Giant. Alles is nu zo leuk met herfstspullen versierd. We besluiten te wachten met onze pompoenen tot na onze vakantie. 
Op een van de plaatselijke Facebook groepen werd geadverteerd dat we gratis dingen kunnen laten slijpen vandaag. De slijper is net een bedrijf begonnen en wil zo klanten winnen. Het enige wat we ervoor hoeven te doen is een goede recensie op hun website achterlaten. Rick en ik brengen een zak met scharen en messen, die later vanmiddag klaar zullen zijn. 

Dan rijden we naar het Mosaic District waar we even in de rij moeten staan om de markt in te gaan. Ik heb exotische paddenstoelen besteld bij King Mushrooms en die liggen inderdaad klaar. Ik ben benieuwd! We praten nog even bij het standje met augurken en kombucha, want zij verkopen op hun website augurkensap, blijkt. Jammer genoeg niet op de markt, dus we lopen verder. 

Binnenkort wil ik ook een paar potten chrysanten kopen, maar dan paarse

Online heb ik grappige Halloween bordjes gekocht en zet die in de tuin. Ze zijn kleiner dan ik had verwacht, maar staan toch leuk. 
Na drie kwartier op de plaats hardlopen houd ik het wel voor gezien. Ik maak vanmiddag nog wel een wandeling om mijn doel te halen. 

Aangezien de mogelijkheid bestaat dat ik de van deze week ga inwisselen voor een nieuwe auto ruim ik hem op van binnen. Ik dacht altijd dat ik vrij netjes was, maar wat een spullen komen er nog uit! Ik heb een zak met dingen, die ik ook in de volgende auto wil hebben, en een zak met rotzooi. Die tweede zit nog best vol!

Voor de lunch haalt Rick zijn gewoonlijke salade van Cava. Even overweeg ik die ook te bestellen, maar Subway wint weer. Ik vind dat werkelijk de lekkerste salades en een stuk goedkoper. 

Na het eten nemen we beide auto's mee naar de wasstraat. Voor het DRAAKJE is dit dus misschien de laatste wasbeurt in ons bezit. Ik moet zeggen dat ik de van best zal missen en als het deze week niet lukt met de nieuwe auto rijd ik er graag nog wat langer in. Nu is hij van binnen en van buiten weer helemaal schoon. 


Rick krijgt een telefoontje dat de scharen en messen klaar zijn en die gaan we meteen ophalen. De man demonstreert hoe scherp ze nu zijn en wauw! Nu is het wel uitkijken met ze gebruiken en onszelf niet te snijden. Maar het was duidelijk hard nodig. 

Om mijn tienduizend stappen bijeen te krijgen maak ik een korte wandeling door de buurt. Het is lekker weer en ik klets gezellig met twee buurvrouwen, op gepaste afstand natuurlijk. Virginia doet het op het moment heel goed qua coronavirus gevallen (hoewel onze gouverneur vrijdag positief testte) dus dat is heel fijn. Hopelijk blijft het zo. 





De hommeltjes blijven een favoriet fotoonderwerp

Als ik terugkom halen Rick en buurman Ray een paar kleine bomen naar beneden in de achtertuin. Die zijn gegroeid uit onkruid en overschaduwen planten in de tuin. In de tuin van onze achterburen staan een paar enorme uit dat onkruid gegroeide bomen, die vooral onze dogwoods bedreigen. Maar ja, ze staan in hun tuin. Wij mogen alleen takken, die in onze tuin groeien, weghalen. 

Gisteren lukte het niet, maar vanavond hebben we een reservering op het terras van het super populaire restaurant Founding Farmers. Duidelijk hebben ze te weinig personeel, waardoor de bediening tergend langzaam is. 

Het is echter een heerlijke avond en wat er uiteindelijk uit de keuken komt zeer smakelijk, voor mij althans. We delen een voorafje van gevulde eieren en mijn stuk tonijn is als boter zo zacht. Het komt met gefrituurde spruitjes bladeren en drie bonen salade. Het is een bijzonder lekkere combinatie. Ricks biefstuk is helaas een stuk leer, maar hij wil niet nog langer wachten om een nieuwe te laten maken. 

Ray heeft Rick uitgenodigd om bij de buitenhaard in hun tuin een biertje te komen drinken. Dat zullen er wel meer worden, denk ik. Ik heb de uitnodiging afgeslagen, want Jennifer is niet thuis en die mannen vermaken zich prima zonder mij. 

Wat gaan weekenden toch snel voorbij! Ik wens jullie een heel fijne week toe!


 









7 reacties:

Sonja zei

Wat een gezellig blog, het was heerlijk om mee te lezen. Orion heeft toch zo'n guitige snoet!

Marion2 zei

Even nagedacht over de Duitse lekkernijen. Ik kom nog op semmelbrötchen, lebkuchen en stol.

Scherpe messen zijn ook niet alles, vind ik. Bij een actie van AH had ik eens messen gespaard en die waren me toch scherp! Ik was gewoon bang voor ongelukken. Toevallig heb ik er van de week nog stiekem een weggegooid, haha.

Ik kan me de gemengde gevoelens bij de auto goed voorstellen. Ik had het ook bij de oude auto. Er waren zoveel herinneringen aan verbonden. Maar toen de nieuwe er eenmaal was, was ik hem gelukkig zo vergeten.

Anja L. zei

Leuk idee hoor, jullie Oktoberfest. Zoete Riesling krijg ik ook niet weg hoor, dan kun je beter druivensap drinken.
Ik ben benieuwd wat voor auto jullie hebben gekozen, hou je dan je nummerplaat of krijg je een andere?
Ik zou ook wel weer eens wat scherpe messen kunnen gebruiken.
Fijne maandag!

Anoniem zei

Wij bezochten vroeger de kerstmarkten in Dusseldorf en Aken. En aansluitend even naar Kaufhof voor de vleeswaren. Wat me nog bij gebleven is waren de volgende vleeswaren;
Schwarzwalderschinken, Schinkenwurst, Jagerwurst, katenschinken. Schweinemette, rauw varkensvlees met zout, peper en uien.( net zoiets als tartaar ) Lekkere verse harde broodjes. Kartoffelsalat at ik regelmatig bij Duitse vrienden en die was zo lekker.
Misschien heb je er iets aan.
Groetjes Wil

Petra zei

@Sonja - Ja, je kunt niet boos op hem blijven.

@Marion - Ik denk dat dat bij mij ook gaat gebeuren. Dank voor de tips, we doen het rond borreltijd, dus zoet doen we maar niet.

@Anja - Ik houd nog even deze nummerplaat, maar ik weet al wat de nieuwe gaat worden. Gek genoeg zie ik bijna net zo erg uit naar die nummerplaat als de auto zelf.

@Wil - Kartoffelsalat wordt het zeker. Misschien die worsten die je noemt ook. Dank voor de tips.

Ron zei

HI Petra,

Currywurst of flammkuchen. Die zijn ook lekker.
geschnitzeltes is ook lekker.

Succes met plannen!

BiancaMA zei

Ben heel benieuwd naar je nieuwe auto, inmiddels heb ik al er al een glimp van gezien, maar ik loop wat achter met lezen.

Currywurst en flammkuchen zijn lekker.
Flammkuchen ook heel makkelijk zelf te maken met pizzadeeg, crème fraîche, gebakken ui en gerookte spekjes met wat geraspte kaas erover.

Veel voorpret.