Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 15, 2020

Over dinsdag

We zijn beiden rond zeven uur op, want we verwachten de loodgieter om acht uur. Eigenlijk wilde ik mijn ontbijt thuis maken, maar aangezien de loodgieter in de keuken gaat werken bestel ik toch maar de Starbucks egg bites met mijn nitro brew. Het is maar elf graden, heel koud voor de tijd van het jaar hier. 

Rick moet nog even wat bij de Giant halen en ik maak intussen een foto van de opkomende zon. Dat zou gewoonlijk een vuurbal zijn, maar door de rook van de bosbranden in het westen is het een oranje bal. Later wordt hij wel sterk genoeg om door de rook heen te schijnen. 

Keurig om acht uur zijn we thuis, maar er is geen loodgieter te bekennen. Om negen uur belt Rick maar eens waar ze blijven. Door een langer karwei dan verwacht zal hij nu tussen twaalf en drie komen. Maar goed dat Rick belde.

Na mijn stappen gedaan te hebben neem ik gauw mijn douche, want ik heb met Anja afgesproken te gaan koffie drinken. Als ik weer beneden kom, zegt Rick: "Oh, goed dat je klaar bent, want de loodgieter komt nu". 

Inderdaad staat die al op de oprit. Rick heeft net een probleem met een klant en moet aan het werk, dus ik stel mijn koffieochtendje uit tot donderdag. De loodgieter is er om eindelijk onze oude kranen in de badkamers en de keuken te vervangen.

Die in de badkamers zijn al twintig jaar oud en de saaiste, meest goedkope kranen. Nu gaan de kraangat stoppen ook telkens kapot. Tijd voor een modernisering dus. We zijn zeer tevreden met de nieuwe look!


Onze keukenkraan lekte als een zeef, waardoor we de spray niet konden gebruiken, want die sprayde de halve keuken nat. We vervangen alle chroom kranen met geborsteld nikkel. Dat past beter bij onze apparaten en is minder onderhevig aan allerlei vlekken (hoop ik). 

Om de loodgieter bij de kranen te laten komen moet ik de kastjes eronder leeghalen. Dan blijkt wel dat dat al eeuwen niet gebeurd is! Wat bewaar je toch altijd een troep. Ik vul 3 vuilniszakken met verlopen en kapotte dingen. Het geeft wel een goed gevoel en ik neem me meteen voor op slecht weer dagen een aantal andere kasten, die uitpuilen, ook onderhanden te nemen. 


Voor mijn lunch haal ik snel een salade van Subway. Om half een heb ik op dinsdag altijd mijn gezellige virtuele lunch met Judith in Maine. Ik vraag Rick of ik dat af moet zetten, maar hij is inmiddels beschikbaar dus in de heiige zon voor ons huis praat en eet ik weer met mijn vriendin duizend kilometer verderop. 

Tijdens het opruimen heb ik een aantal nieuwe tandenborstels, tandpasta en tandenflos gevonden. Onze tandarts gaf die altijd mee, maar wij hebben elektrische tandenborstels en gebruiken ze nooit. Ik plaats een berichtje op een plaatselijke Facebook groep en ik krijg antwoord van iemand, die inzamelt voor de Greater DC Diaper Bank. Zij woont dichtbij dus ik rijd er even heen om het af te geven. Zo kunnen we weer wat mensen blij maken.

Als ik dan toch op pad ben haal ik ook maar gelijk een recept op van Walgreens. De rest van de middag ga ik voor het huis in de zon zitten lezen. Ondanks de rook is het lekker warm. Natuurlijk kan ik het niet laten om een paar vlinder foto's te maken. 

Rick maait het gras en dan sorteren we nog wat meer spullen van onder de wastafels. Alles ziet er nu keurig uit. Dat geeft toch wel voldoening. 

Voor ons avondeten maakt Rick de worstjes van de German Gourmet klaar. Hij heeft bereidingsinstructies meegekregen en kookt de worstjes in Duits bier. We hebben er zuurkool en bloemkoolpuree bij. Mijn knakworstje en curryworst is zijn zeer smakelijk, alleen wat teveel. Duits eten is toch wel heel zwaar altijd.

Saskia's eerste dag in Richmond ging goed. Ze had een goed gesprek met haar huisgenoot, die een van Justins beste vrienden is. Dat hielp en nu is ze blij weer thuis te zijn en verder te gaan met haar leven.  En ik heb Pinterest herontdekt en daar ga ik me nu vermaken, allemaal een fijne woensdag gewenst!

5 reacties:

Anoniem zei

De kranen zijn inderdaad heel erg mooi geworden! Wow! Goede keuze hoor!

Het was weer erg gezellig vandaag! Tot volgende week!
Judith

Anja L. zei

De nieuwe kranen zien er mooi uit.
Ik moet er niet aan denken om een fietshelm te dragen maar misschien gaat het hier toch wel gebeuren. Ik rijd een elektrische fiets en er gaan steeds meer stemmen op om het dan te verplichten. Jammer, ik gebruik de ondersteuning op de laagste stand en rijd dus niet hard, de meeste scholieren fietsen harder dan ik.
Fijn dat Saskia een goed gesprek heeft gehad in Richmond.
Fijne woensdag!

Petr@ zei

Mooi, de nieuwe kranen. Wel jammer dat je koffie afspraak niet doorging maar gelukkig kon het verplaatst worden.

Fijn dat Saskia haar eerste dag goed is doorgekomen en weer naar de toekomst uitkijkt.

Petra zei

@Judith - Nooit gedacht dat een nieuwe kraan me zo blij zou maken, LOL

@Anja - Het lijkt me dat race fietsers ze ook moeten dragen of niet? Hier zijn een paar ongelukken gebeurd met race fietsers, die ze niet overleefd zouden hebben zonder helm.

@Petra - De koffieafspraak gaat morgen zeker door, dus dat is fijn. Ja, ik voel me een stuk geruster met een rustigere Saskia.

Anja L. zei

Nee, helmen zijn hier niet verplicht, ook niet voor racefietsen.