Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 02, 2020

Over woensdag

Rick heeft gisteravond zijn biermerken puzzel afgemaakt en is daardoor laat naar bed gegaan. We blijven beiden tot net voor achten liggen en gaan dan naar beneden. Daar ligt Saskia al op de bank. Ze kijkt naar Boomerang, een tv kanaal, dat oude tekenfilmpjes van Hanna Barbera uitzendt. 

Jammer genoeg kunnen de grappen en grollen van Tom en Jerry de tranen niet tegenhouden. Zoals Saskia al eerder zei is het 's ochtends het moeilijkst voor haar. Ik maak maar weer eens thee wat altijd een beetje helpt.

Terwijl Rick doucht eet ik mijn ontbijt buiten op het deck. Het is bewolkt, maar af en toe komt de zon tevoorschijn. Hopelijk wordt dat naarmate de dag vordert vaker. Ik hoop vanmiddag wel mijn zwembadreservering te kunnen gebruiken. 

Dan is het tijd voor ons Starbucks bezoek. Het is druk bij de drive thru dus we parkeren en lopen erheen. Men kent ons hier zelfs met mondkapje op en we krijgen meteen onze drankjes aangereikt. We spelen nog wat Pokemon Go en dan begint de werkdag voor Rick.

Terwijl ik mijn cardio doe heeft Saskia een uur met haar psychologe. Ik ben zo blij dat zij die vrouw heeft! Een veel rustigere Saskia komt na de sessie naar beneden. De therapeut ga haar meer zelfverzekerdheid en hielp ook met het schuldgevoel dat alles Saskia's fout was. Natuurlijk zijn er twee partijen in een relatie. 


Het is intussen alweer lunchtijd. Voor Saskia haal ik haar favoriete acai bowl van South Block en voor mezelf de door elkaar gehakte salade van Subway. Rick heeft weer haast en maakt snel een boterham thuis. Saskia en ik eten gezellig samen.

Een paar maanden geleden reed iemand tegen een van Saskia's zijspiegels aan en haar auto moet geinspecteerd worden. Rick en Saskia vertrekken dus naar de Kia garage waar die spiegel inmiddels is aangekomen. De auto zal gemaakt worden en daarna worden geinspecteerd, alles in een klap (althans dat dachten ze, ze vergaten te vragen de olie te verversen, dus dat moet morgen hopelijk gebeuren).

Vorige week deed ik mee aan een inzameling voor families, die het op het moment moeilijk hebben en voedsel krijgen via de eigenaar van de 29 Diner. In ruil voor een donatie krijg je een "Rustic Heart" voor in de tuin. 

Dit alles is oorspronkelijk opgezet door een aantal kinderen in Vienna, maar die zijn terug naar school en hadden geen tijd meer. Deze diner eigenaar, John Wood, heeft al de hele pandemie gratis boodschappen voor mensen die het nodig hebben. 

Rick en ik hebben daar nog nooit gegeten, maar ik wil het restaurant ondersteunen en tenminste een ontbijt halen daar. Het ziet er ook zo echt jaren vijftig diner uit, heel leuk.

Als ik dat bordje eenmaal in bezit heb rijd ik naar de Safeway. Daar haal ik wijn en zie tot mijn genoegen dat ze Tresors crackers hebben. Die bestellen Rick en ik telkens online en dan zijn ze veel duurder. Ik neem meteen maar een pakje mee, al hebben we nog een voorraad.


De schoonmaakploeg is intussen bezig in ons huis en ik ga op het deck zitten lezen. Rick en Saskia zondigen zich respectievelijk in hun kantoor en slaapkamer af. Als ik binnenloop om me te verkleden voor het zwembad valt me weer op dat de mannelijke schoonmaker zijn mondkapje niet over zijn neus heeft. Ik neem me voor daar volgende keer wat van te zeggen. 

Als ik het zwembad binnenloop zie ik Chris al zwemmen. Zij beaamt wat ik al vreesde, na de paar koele regenachtige dagen is het water een stuk kouder. Als Chris dat al zegt moet het echt zo zijn. Ik had me toch al voorgenomen te gaan zwemmen in plaats van lezen. 

Toch valt het me eenmaal in het water alles mee. Misschien omdat ik het zo warm had na in de vochtige hitte op het deck te zitten. Mijn twintig baantjes gaan snel en dan heb ik nog even tijd om te lezen. Nog vijf dagen en dan zit dit zwemseizoen er alweer op. 
Saskia's auto is tegen vijven klaar en Rick en zij gaan hem ophalen. Als ze terugkomen zie ik de oude Saskia weer even. Haar vriendin Laura en haar vriend Matthew hebben Saskia uitgenodigd bij hen in Alabama te komen logeren. Dat is een flinke rit, maar ik denk precies wat Saskia nodig heeft. Volgende week wil ze erheen gaan.

Voor het avondeten halen we Thais van Natta Thai. Die hebben ook veel veganistische gerechten. Ik moet toegeven dat ik het makkelijker vind eten te halen nu Saskia hier is. Ik zou zo veganistisch eten, maar Rick moet daar niets van hebben. Zo is het helemaal goed. 

Terwijl ik dit schrijf hoor ik Saskia boven Duolingo Frans doen. Het is duidelijk dat de therapie en het vooruitzicht naar haar beste vriendin te gaan haar gemoed enorm helpen. Ik ben er zo blij om, ik weet dat er nog een lange weg te gaan is, maar dit is zoveel beter dan gisteren!
 

3 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat Saskia weer wat dingen oppakt. Bezoek aan vrienden is een goed idee, goede afleiding.

Ik ben sinds kort bezig met Spaans via Duolingo. Erg leuk om te doen!

Dan gaat het zwembad al weer bijna dicht....de zomer is voorbij gevlogen helaas.

Anja L. zei

Wat gaat de zomer snel hè.
Wat fijn dat Saskia zo’n goede vriendin heeft en wat lief dat ze haar uitgenodigd hebben.
Fijne donderdag!

Petra zei

@Petra - Het was vandaag weer erg moeilijk, het zal wel een tijd zo blijven.

@Anja - Ik ben heel dankbaar voor Saskia's vriendinnen, die geven haar het perspectief van een leeftijdgenoot.