Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 09, 2020

Over woensdag

Het is donker in de kamer en dat betekent een bewolkte dag met wat regen vanmiddag. Er staat een oostelijke wind en die brengt lucht van zee en die is altijd vochtig. Het is wel lekker warm dus ik eet mijn ei en mini paprikaatjes buiten op het deck.

Katja meldt dat er vannacht een kleine aardbeving vlakbij hen was. Ze hebben er niets van gemerkt. Zelfs Django werd niet wakker, terwijl je zou denken dat honden zoiets aanvoelen. Aardbevingen komen aan de oostkust niet veel voor, maar ze zijn er wel. In 2011 hadden we zelfs een flinke, die dingen brak en waardoor we onze schuifdeur niet meer makkelijk open krijgen. 

Als Rick gekleed is voor zijn werk halen we onze Starbucks koffies. Op weg daarheen brengen we een zak kleren naar de stomerij. Mijn golf broekrokjes zitten daar ook bij. Ze hebben allemaal vlekken en ze doen bij de stomerij goed werk om die eruit te krijgen. 

Rick gaat aan het werk en ik doe mijn stappen buiten op het deck. Het ziet er telkens erg dreigend uit, maar de buienradar lijkt vrij rustig. Ik besluit een stuk door de buurt te gaan fietsen en bij de mooie tuinen foto's te maken. 

Het spettert wat, maar niets bijzonders. Heel af en toe komt de zon zelfs kijken. Wat ben ik blij met deze fiets! Hij trapt zoveel lichter dan mijn mountain bike. Als er geen regen dreigt wil ik weer zoals vroeger op het W&OD pad gaan fietsen. 





Mijn maandthema foto, schaduwen en reflecties

Precies als ik thuiskom begint het te regenen, goed getimed dus. Die bui duurt niet lang en het is alweer droog als ik mijn lunch van The Italian Gourmet ga halen. Hun sla wrap is een van mijn favoriete lunches, ik kies degene met prosciutto, ham, salami en provolone met tomaat, gegrilde paprika en Dijon mosterd. Alles is heel dun gesneden, zo lekker!

Dan is het tijd om mijn haar weer eens bij te laten kleuren door Carmen. Dat moet toch voor mijn verjaardag weer keurig zijn. Mona knipt het ook wat bij, maar het wordt niet gefoehnd. Dat is wel vreemd om met zo'n nat hoofd te vertrekken. 

Het is weer droog met een waterig zonnetje en 28 graden. Ik besluit het centrum in te rijden en de Town Green een bezoekje te brengen. Jammer genoeg bloeit er niet veel meer, maar ik krijg toch een paar mooie plaatjes, onder anderen van een "common buckeye" vlinder. Ik vind die heel mooi, niks gewoons aan. 




Intussen speel ik ook Pokemon Go en dat leidt me naar het Community Center. Ook hier is er een tuin met inheemse planten, die vlinders en andere insecten aan moet trekken. Die zijn er ook zeker, maar poseren niet voor mijn lens.

Gelukkig kunnen stenen niet wegvliegen en er liggen hier allerlei beschilderde steentjes. Ik ben vast van plan ook weer wat steentjes te gaan versieren. Het komt er nu telkens niet van, niet genoeg rust in mijn hoofd, maar hopelijk komt dat weer gauw. 

Inmiddels regent het echt en ik besluit de geanimeerde film van Mulan weer te gaan kijken. Dat is al vele jaren geleden. De nieuwe film krijgt gemengde recensies en ik denk dat ik vooral Mu Shu erg ga missen. Eddy Murphy bracht zoveel humor met dat draakje.

We hebben geluk dat het droog is als Rick het avondeten gaat grillen. We hebben spiesjes met Marokkaans en Turks gekruid lamsgehakt. Daarbij eten we gegrilde asperges, bloemkool tots en de overgebleven tomatensalade van gisteren. Het is een verrukkelijk maal.

Geen spammers vandaag dus hopelijk blijft dat zo. Ik was me er niet van bewust dat er ook zoveel Nederlandstalige spammers zijn. 

10 reacties:

ricke zei

That was indeed a fun day Peet! Many more adventures await tomorrow!

Petra zei

@Rick - I can't wait! Love you so much!

Anoniem zei

Ik wens jou al een fijne verjaardag Petra. Maak er samen met Rick een fijne dag van.
Groeten van Hilde uit B.
Donderdag 10 september 2020

Anoniem zei

Gefeliciteerd met onze gezamenlijke 59ste verjaardag!

Petr@ zei

Fijn dat de fiets zo goed bevalt. Heerlijk om zo rond te fietsen in de buurt.

Ik las gisteren dat er een hoop commotie was over de de opname locatie van de film Mulan. Er werd zelfs opgeroepen de film te boycotten.

Geniet van je verjaardag vandaag!

Anoniem zei

Fijn dat het je lukt om je telkens toch nog zo goed te vermaken gedurende de thuiswerkdagen van Rick (en gedurende deze hele vervelende COVID-situatie, waarin we allemaal redelijk beperkt zijn in ons doen en laten). Nou ja, we mogen vooral veel "laten" ;-)
Fijne verjaardag vandaag, van harte gefeliciteerd. Groetjes, Maria.

Wentje zei

Fijne verjaardag! Have fun!

Tineke zei

Van harte gefeliciteerd met je verjaardag , maak er met Rick samen een fijne dag van.
Hier krijgen een paar dagen fijn nazomer weer.

Anja zei

Op Facebook heb ik je al gefeliciteerd, ik hoop dat het een leuke dag was.
Fijn dat de fiets zo goed bevalt. Wij fietsen ook veel, vooral wanneer we op de camping zijn.
De komende week gaan we er weer genieten, we krijgen mooi nazomer weer.

Petra zei

@Allemaal - Hartelijk dank voor de felicitaties!

@Petra - Ja, het schijnt opgenomen te zijn in een controversieel deel van China.