Onze webcam

Cul-de-sac Cam

dinsdag, september 29, 2020

Over een nieuwe auto

Volgens mijn Fitbit heb ik vannacht negen uur en een kwartier geslapen! Dat is ongekend! Ik word pas wakker als Rick tegen half negen met Orion naar boven komt om te douchen. Ik moet het nodig gehad hebben.

Gauw maak ik mijn ontbijt en eet dat buiten op het deck op. De weersverwachting was regen, maar de zon schijnt en het is een aangename temperatuur. 

Als Rick klaar is gaan we naar het Pan Am winkelcentrum. Ik werk een lijstje af bij de Safeway en Rick haalt onze koffies van Starbucks. Zo zijn we op tijd klaar voor Ricks afspraak bij het DMV. Hij gaat een nieuw rijbewijs aanvragen en voor deze moet je in persoon verschijnen.

Vorige zomer heb ik daar drie uur voor in de rij moeten staan en ik ben dus een beetje jaloers dat Rick een afspraak kon maken en hooguit een half uur zal moeten wachten. Zo is de COVID tijd toch ergens goed voor. Terwijl hij daarmee bezig is, besluit ik naast de auto op de plaats te gaan hardlopen. Men zal het wel vreemd vinden, maar zoals mijn oma altijd zei: "Je ziet ze toch nooit meer."

Tegen de tijd dat Rick terug is heb ik meer dan 5000 stappen bijeen. Buiten op het deck ga ik verder tot ik mijn doel bereikt heb. Zo vliegt de ochtend voorbij en ik zoek de douche op als ik klaar ben. 
Eigenlijk wilde ik pho gaan halen als lunch, omdat ik dacht dat het een regenachtige dag zou worden. Niets is minder waar dus ik houd het toch maar weer bij een Subway salade.

Terwijl ik daarheen rijd krijg ik een sms-je van Wali. Op de parkeerplaats lees ik het en mijn auto is er vandaag al! Klein probleem is alleen dat het geld wat wij ervoor nodig hebben weliswaar op onze rekening staat, maar meestal kun je daar pas een dag later bij. 

Nu zijn wij al decennia klanten van Suntrust, dus ik probeer het toch voor elkaar te krijgen dat ik het vandaag al kan opnemen. Na wat soebatten en met een manager overlegd te hebben mag ik vanmiddag de kascheque ophalen. Rick vindt dat ik op zijn Nederlands mezelf niet met een kluitje het riet in liet sturen. 

Een minuut te laat voor mijn virtuele lunch met Judith video bel ik haar via Facebook. We hebben iedere week weer zoveel gespreksstof dus voor we het weten loopt het tegen tweeen. Judith heeft een vergadering en ik wil die kascheque gaan halen. 

Bij de bank moet ik allerlei vragen beantwoorden om zeker te zijn dat ik ben wie ik zeg. Uiteindelijk vertrek ik met het geld voor de auto. Wali heeft beloofd hem tussen drie en half vier te brengen. 

Als een kind zo opgewonden wacht ik. Door wat oponthoud wordt het uiteindelijk vier uur voor ik de prachtige blauwe Pathfinder het plein op zie rijden. Wali legt het een en ander uit en paart mijn telefoon met de Bluetooth van de auto. Dan vertrekt hij in mijn oude vertrouwde minivan. 

Rick gaat terug aan het werk en ik besteed de rest van de middag met het leren kennen van deze auto. Er zitten zoveel snufjes aan! Een van de meest begeerde is een verwarmd stuur. Ik heb dat zo vaak gewenst in de winter!

Deze auto heeft ook vierwielaandrijving, een andere wens, die we al heel lang hadden. Hij heeft minstens zoveel bergruimte als de van en als we ooit mensen achter hebben zitten met koud weer kunnen zij ook hun stoelen verwarmen. Verder natuurlijk veel moderne manieren om elektronica op te laden. 




De tijd gaat zo snel dat ik het echt gaan rijden met de auto tot morgen uitstel. Ik ben opeens doodmoe en mijn plannen om nog avondeten te gaan halen laat ik varen. In plaats daarvan halen we Grieks eten van Plaka Grill. 

Intussen plenst het dus de beloofde regen is toch gekomen. Liever dat het 's nachts regent, hopelijk is het morgenochtend weer verdwenen. Ik zie ernaar uit een ritje in mijn nieuwe DRAAKJE te maken. Ik weet trouwens de nieuwe naam al, maar daarvan moet het nummerbord worden aangevraagd en als dat er is zal ik die onthullen (al weten sommigen hem al). 

En zo heb ik opeens een nieuwe auto. Dat had ik echt niet verwacht, ik zou willen dat ik mijn schoonvader nog kon bedanken. 


Vanavond is het eerste presidentiele debat tussen Trump en Biden. Rick gaat kijken, maar ik kan geen minuut Trumps stem horen zonder te walgen. Ik kijk wel op Twitter wat mensen schrijven. 

Het is voor mij en vele anderen zo onvoorstelbaar waar Trump mee wegkomt. Teflon Don gaat helemaal op, hopelijk zijn er genoeg redelijke mensen om hem weg te stemmen.

11 reacties:

Irene zei

Gefeliciteerd met je nieuwe auto!
Veel veilige kilometers gewenst!

Anoniem zei

Gefeliciteerd met je nieuwe auto, en het juiste merk ;-) maarja dat kan voor mij ook niet anders al 48 jaar wekzaam voor een Nissan dealer, heel veel veilige kilometers.

Groetjes Toos.

Anja L. zei

Wat een mooie kleur! Dat wordt lekker rijden de komende periode met een verwarmd stuur.
Ik kan ook niet naar die idioot luisteren of kijken en ik snap echt niet hoe je op hem kunt stemmen! Ik wordt gewoon zo boos als die mond open gaat en daar heb ik geen zin in dus ik switch naar een ander kanaal.
Gisteren hebben ze op kantoor bekend gemaakt dat we weer teruggegaan naar de situatie van twee maanden geleden, iedereen werkt thuis, behalve de klantenservice.
Fijne woensdag!

Sonja zei

Wat een prachtige auto, veel genoeglijke en veilige kilometers/miles gewenst!

Ron zei

Hey Petra,

Wat een mooie auto! lekker ruim! Geniet ervan met vele veilige KM's!
Ik las net dat het een Chaotisch debat was. Hoe schat jij de kansen van Biden in? WIj lezen en zien natuurlijk veel hier op tv en internet, maar ben benieuwd hoe een doorsnee amerikaan (mag ik dat zo over je zeggen?) het ziet? Ik hoop iig dat Biden wint. Die andere Clown moet maar in het Circus gaan werken ;)

mvg Ron

Petr@ zei

Wat kun je blij zijn met een nieuwe auto hè!! Heel veel plezier er mee.

Als ik lees hoe bankzaken en betalingen (soms) gaan bij jullie, dan ben ik zo blij met ons systeem. Alles kan digitaal en het geld staat vaak ook dezelfde dag nog op de rekening.
Maar gelukkig is het jou gelukt de cheque dezelfde dag nog te ontvangen.

Ik heb gelezen over het debat. Het moet vreselijk geweest zijn. Hopelijk zijn van een aantal mensen weer de ogen geopend maar ik ben er bang voor.

Anja zei

Wat een prachtige auto, veel rijplezier!
Marcel heeft het debat afgelopen nacht gekeken, ik kan niet naar de stem van die narcist luisteren.

TOG zei

Veel plezier met de nieuwe auto!

Marion2 zei

Gefeliciteerd met jullie prachtige nieuwe auto en veel veilig rijplezier gewenst!
Ik ben benieuwd naar de naam!

Anoniem zei

Mooie auto in mijn favoriete kleur! Gefeliciteerd en veel veilige kilometers toegewenst.

Groetjes Greet(aaforum)

Petra zei

@Allemaal - Dank voor de complimenten voor de auto!

@Anja - Balen dat je weer thuis moet werken!

@Ron - Er zijn natuurlijk mensen, die hem eindeloos blijven vereren, maar ik zie toch ook wel dat hij "gewone" Republikeinen tegen zich in het harnas heeft gejaagd. Hopelijk genoeg om Biden een flinke zege te geven.

@Petra - Gelukkig kan tegenwoordig ook vrijwel alles digitaal, alleen zulke grote bedragen niet.