Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 26, 2022

Over een mooie maandag

Deze maandag begint zoals iedere weekdag. Rick staat om zeven uur op en ik volg nadat Alexa haar deuntje begint te spelen. Rick heeft intussen de koffie beneden al klaar staan.

Mijn ontbijt bestaat uit ei, spinazie, enoki en maitaki paddenstoelen en beukenzwam. Met een lekker kop sterke koffie smaakt het weer opperbest. 

De Starbucks in Vienna heeft weer amandelmelk, dus we halen onze koffie's daar. Het belooft een prachtige dag te worden. Wel voorlopig de laatste met een temperatuur boven de 25 graden. Hopelijk krijgen we nog een Indian Summer. 

Na een half uur cardio gedaan te hebben rijd ik naar Sharons huis. Daar ontzien we mijn voet en doen alleen bovenlichaam oefeningen. Verder masseert en strekt Sharon mijn benen. Het halve uur is zo voorbij.

Op de terugweg stop ik even bij een tuin met prachtige dahlia's. Dat vind ik prachtige bloemen en deze zijn ieder jaar weer onderwerp van mijn foto's. Veel bloeit er op het moment niet meer, enkel chrysanten, asters, dahlia's en Mexicaanse zonnebloemen. 


Thuis ga ik verder met mijn cardio. Het is lekker genoeg om dat op het deck te doen. Tegen de tijd dat ik klaar ben is het alweer bijna lunchtijd. 

Na mijn douche tref ik Rick in de keuken bezig met zijn middageten, een salade. Ik snijd een tomaat in stukjes en beleg een paar sneetjes bloemkoolbrood met gerookte zalm. We eten binnen, want de zon is weg en in de wind is het fris. 
Rupsje Nooitgenoeg, deze zal een mot worden

Na het eten is de zon er weer en ik ga de voortuin in. Ik zie dat Ricks habanero pepers eindelijk rijp zijn, maar ik denk niet dat hij er nog een gaat eten. Een aantal dagen geleden grilde Rick er een en nadat hij die had gegeten werd hij gewoon ziek! Vroeger konden we beiden heel goed tegen pittig eten, maar helaas is dat niet meer het geval. 

Tijd om de zomerspullen van Fairyville op te ruimen. In plaats daarvan komt er een Halloween gedeelte en versieren de feetjes hun stadje met herfstspullen. Het is altijd weer leuk om te doen. Er zijn zoveel Halloween dingen te vinden voor feeentuintjes. 



Om drie uur heb ik een afspraak bij de oogdokter. Daar is Dr. Snively heel tevreden met mijn oog. Ik moet nog tot vrijdag doordruppelen, maar mag donderdag mijn contactlenzen weer indoen. Daar ben ik heel blij om, want ik kan lang niet zo goed zien met deze bril. 

Op de terugweg ga ik naar Walgreens. Ik heb besloten al mijn contactlensvloeistof te vervangen, zodat ik zeker weet dat het niet de vloeistof was. Verder koop ik een flesje kunsttranen, want mijn ogen voelen nogal droog aan. 

Voor ons avondeten grilt Rick spiesjes garnalen en een met biefstuk voor hem en met kip voor mij. We hebben er worteltjes en bloemkoolpuree bij. Een simpel, maar smakelijk "surf & turf" maal. Die garnalen maken het extra speciaal. 

Tijd om mijn rek en strek laars aan te doen en naar Jeopardy te kijken. 


 

5 reacties:

Anja L. zei

Het tuintje ziet er weer leuk uit.
Wat fijn dat je vanaf donderdag je lenzen weer kan dragen.
Fijne dinsdag.

Petr@ zei

Gezellig weer, je feeën tuintje.
Fijn dat je weer bijna je contactlenzen in kunt. Ik draag op dit moment ook mijn bril vanwege een bloeduitstorting in mijn oog, maar zal blij zijn als de lenzen weer in kunnen.

Petra zei

@Anja - Het blijft een leuke hobby

@Petra - Oei, hopelijk wordt jouw oog ook snel beter!

Marjolijne zei

Ik heb jaren ‘dag lenzen’ gedragen. Misschien is dat een optie voor jou. Je draagt ze een dag en gooit ze daarna weg.
Groet,
Marjolijne

Petra zei

@Marjolijne - Ik heb erover gedacht, maar mijn dokter vindt de harde lenzen beter voor mij.