Onze webcam

Cul-de-sac Cam

donderdag, september 22, 2022

Over een doodgewone donderdag

Alexa was de afgelopen dagen van de leg en speelde geen Disney deuntje, maar haar gewone saaie wekkermuziek. Gisteravond heb ik dat veranderd en nu word ik weer vrolijk wakker met "You've Got A Friend In Me". 

Vandaag is de laatste dag van de zomer en het is al 21 graden als ik beneden kom. Ik maak ontbijt en eet dat buiten op. De komende dagen zullen beduidend koeler worden, dus nog even genieten. 

Als Rick klaar is gaan we naar Starbucks. Met onze koffie's in de hand spelen we nog even Pokemon Go en dan is het tijd om officieel aan de dag te beginnen. 

Rick zet mijn mini elliptische machine op het deck en ik trap er een half uur op. Net als ik onderstaande foto maak begint het helaas te spetteren. De rest van het uur maak ik binnen af. 


Het koufront komt met wat heel erg nodige regen. Echt veel is het niet, zeker niet genoeg om de droogte op te heffen. 

Rick moet weer heel vroeg lunchen en ik maak de mijne net na twaalven. Ik doe gerookte zalm in een eiwit wrap en snijd een tomaat in stukjes. Het is de perfecte keto lunch en smaakt voortreffelijk. 

Om een uur heb ik een afspraak met Phuong, die mijn nagels weer keurig netjes maakt. Dit keer kies ik een paarse kleur met glittertjes. Een beetje meer herfstachtig en een kleur, die ik niet vaak kies. 


Op het parkeerterrein vlakbij de nagelsalon zie ik dat de Pumpkin Patch er alweer is. Ik vind het altijd moeilijk te verkroppen dat de zomer voorbij is, maar ik houd ook erg van de vrolijke warme herfstkleuren. 





Omdat ik een niet passend telefoonhoesje naar Amazon terug moet sturen ga ik naar Whole Foods. Ook daar zijn iedere dag meer pompoenen en andere herfstachtige dingen, zoals chrysanten. Daar wacht ik nog even mee, want die blijven bij mij nooit lang goed. 


Op weg naar huis zie ik dat een aantal mensen hun tuin al voor Halloween hebben versierd. Onderstaande vind ik erg leuk. Tenzij Rick versiert als ik weg ben zullen wij dit jaar wat later zijn dan gewoonlijk. Onvoorstelbaar dat we al aan Halloween denken!


Buiten is het nog wel een aangename temperatuur, maar er staat een heel harde wind. Op het deck zitten is daardoor niet zo fijn. Ik zoek voor het huis een plaats in de luwte op en daar is het lekker. 

Donderdagavond is ons virtuele happy hour met Chuck en Christine. Het is altijd weer leuk om bij te praten. Het uur vliegt dan ook om en wordt eigenlijk een uur en een kwartier. De happy hours zijn zo'n goede manier om contact te houden met onze beste vrienden. 

De wind huilt om het huis en de temperatuur is al flink gezakt. Voor mijn avondeten heb ik zin in soep en dat wordt Chinees. 

Bij elke Chinese maaltijd krijg je een fortune cookie. Deze vind ik erg goed. 

De egg drop soep en de moo shu met varkensvlees zijn de perfecte koolhydraatarme gerechten voor een koudere avond. Rick haalt hamburgers van Big Buns. 

Tijd om Jeopardy aan te zetten. Het blijft een van mijn favoriete shows met alle trivia. 

7 reacties:

Reny zei

Ik ben een écht herfsttype, vind het heerlijk als de dagen korter worden, de bladeren verkleuren en vooral die crispy ochtenden (weet er even geen Nederlands woord voor, ha ha)
Maar ik heb ook vriendinnen die het vreselijk vinden als de zomer weer voorbij is.

Mooi, die paarse kleur !

Petr@ zei

De herfstkleuren zijn inderdaad mooi aan de herfst. En als het droog is, is het ook best een fijn seizoen.

Anja L. zei

Ik ben ook meer een fan van de herfst. Dan heb ik meer energie.
Je nagels hebben weer een mooie kleur.
Fijne vrijdag.

Anoniem zei

Ik houd ook van de herfst met zijn warme kleuren. Chrysanten zijn best lang houdbaar,zeker 14 dagen.
Geweldige kleur nagellak,mijn ,lievelingsdier.
Groetjes Wil.

Anoniem zei

" kleur " natuurlijk.tablet reageert weer eens verkeerd.

Anoniem zei

Heerlijke foto’s van al die pompoenen. Echt prachtig
En de herfst is, mits niet te nat, ook een mooi seizoen.
Maar geef mij maar de zomer hoor, net als jij.
Groetjes en fijne vrijdag
Carla

Petra zei

@Reny - De herfst is hier vaak erg mooi, maar het leidt tot winter en daar heb ik een hekel aan.

@Petra - Inderdaad, mijn derde favoriete seizoen ;)

@Anja - De zomer geeft gewoon zo'n vakantiegevoel, dat heb ik met de andere seizoenen niet.

@Wil - Ik vind paars ook mooi.

@Carla - Ik houd van de herfstkleuren en het heeft iets gezelligs, dat wel.