Onze webcam

Cul-de-sac Cam

woensdag, september 21, 2022

Over de voetdokter en verdere dingen

Deze een na laatste zomerdag belooft weer echt zomers te worden. De zon schijnt uitbundig en ik eet mijn ontbijt buiten op het deck. Dan gaan Rick en ik meteen onze koffie's halen, want ik heb om negen uur een doktersafspraak. 

Het is twee weken geleden dat ik de behandeling aan mijn voet had en een deel daarvan voelt stukken beter, maar de zenuwpijnen niet zo. De dokter ziet dat ik inderdaad nog twee injectie's in mijn zenuwen moet hebben. 

Verder constateert hij dat de pees op mijn voet nog ontstoken is en daar moet ik die pijnlijke behandeling weer voor hebben. Dr. Smith legt uit dat dit alles komt omdat mijn beenspieren te gespannen zijn.

Daardoor komt er teveel druk op mijn voeten. Ik krijg er een soort spalk laars voor mee om het te rekken en strekken. Die moet ik iedere avond twintig minuten aan doen. Verder vindt de dokter dat ik zo vaak mogelijk een speciale schoen moet dragen om mijn voet te ontzien. 

Gelukkig is het geen laars, want dan zou ik niet kunnen rijden. In Nederland mag ik gewone schoenen dragen, tenzij ik veel pijn heb. Deze week ga ik dus heel braaf die schoen dragen en rekken met de speciale laars. Ik heb volgende maand ook nog een paar rondleidingen, die ik hopelijk zal kunnen doen. 


Thuis doe ik mijn cardio, fijn dat dat wel kan, omdat mijn voeten niet belast worden. Na een uur ben ik klaar en kleed me voor dertig graden weer. Het zal nog wel lekker weer worden, maar ik denk dat we de dertig graden na vandaag niet meer gaan halen. 

Rick heeft weer training en eet aan zijn bureau. Ik maak de laatste tomaat van de markt op en maak een eiwitwrap belegd met heerlijke romige brie, die we nog over hadden van de strandvakantie. Het smaakt me heel goed!

Na het eten begeef ik me naar de bank. Daar vraag ik euro's aan. Ik vind het altijd fijn om wat contant geld te hebben en niet op zoek te hoeven gaan naar een geldautomaat na een nachtvlucht. Hopelijk kan ik ze vrijdag ophalen. 

Dan rijd ik naar Whole Foods. Daar loop ik eerst even door het parkje naast de winkel. Het is er altijd een kleine oase. Jammer genoeg zijn er niet veel planten meer in bloei. Ik maak een paar foto's van de degenen, die dat wel zijn. 

Bij de supermarkt ga ik op zoek naar wat ingredienten voor een barbecue maaltijd. Met dit zomerse weer is zo'n maaltijd altijd perfect en Rick vindt het leuk om te doen. 





Langzaamaan komen de herfstproducten tevoorschijn

De rest van de middag geef ik mijn voet rust. De prikken deden flink pijn. Hopelijk zijn die niet nog eens nodig volgende keer! Morgen zal het weer omslaan, dus het is nog even van de warmte genieten. 

Rick grilt biefstuk en zwaardvis spiesjes en we hebben er komkommersalade en bloemkoolpuree bij. 

Omdat mijn voet zo'n pijn doet eet ik in mijn luie stoel. Rick schept voor me op en denkt altijd dat ik een enorme eetlust heb. 


Gelukkig gaan de overblijfselen morgen in Ricks lunch. Jammer genoeg voor Orion, die heel lief zat te wachten. Helaas voor hem moet hij het met zijn brokjes doen vanavond. 


En dat was het weer voor deze woensdag. Het is tijd om Jeopardy te gaan kijken. 

4 reacties:

Anja L. zei

Vervelend dat je weer injecties nodig had. Ik hoop dat de laars en die schoen gaan helpen.
Je bord lag inderdaad lekker vol, dat zou ik ook nooit opkrijgen.
Fijne donderdag.

Petr@ zei

Vervelend dat je voet nog niet helemaal in orde is en toch nog injecties nodig had. Hopelijk helpt de schoen en is het een stuk beter zodra je in Nederland bent.

Anoniem zei

Ik hoop dat de injecties en speciale schoen helpen en wat verlichting geven.
Wat is Orion toch een schatje!
Groetjes
Carla

Petra zei

@Anja - Ik hoop het ook, heb mijn voeten nog veel te hard nodig!

@Petra - Ja, hopelijk, ik breng mijn beste schoenen.

@Carla - Het is een deugniet, maar oh zo lief.