Onze webcam

Cul-de-sac Cam

maandag, september 19, 2022

Over personal training en prikken

De zon schijnt uitbundig en dat maakt het opstaan altijd een stuk makkelijker. Mijn oog doet nog steeds pijn, maar er lijkt wel verbetering in te zitten. Ik ga voor vrijdag een afspraak met mijn eigen oogdokter maken om zeker te zijn dat alles er goed uitziet voor ik mijn contactlenzen weer indoe.

Beneden tref ik Rick en Orion en als vanouds heeft Rick al koffie gezet. Ik maak mijn ontbijt met vier verschillende soorten paddenstoelen, spinazie en een gepocheerd ei in een ei wrap. Ik moet zeggen dat ik het best gemist heb. 

Rick is al snel klaar met zijn douche en we gaan onze koffie's halen. Omdat we wat vroeger dan gewoonlijk zijn spelen we ook een paar rondjes Pokemon Go. Dan is het tijd voor Rick om aan de werkweek te beginnen.

Voor de personal training doe ik alvast de helft van mijn cardio. Ik spreek ook met mijn broers en zus, want er is nogal wat te bespreken op het moment. Ik zie ernaar uit ze allemaal weer te zien volgende week. 

Bij personal training vind ik uit dat liggend gewichten heffen mijn oog meer pijn doet doen. Gelukkig heeft Sharon altijd allerlei vervangende oefeningen en zittend gaat het wel goed. Het halve uur is weer zo voorbij. 

Thuis maak ik mijn uur cardio af. Dan doe ik mijn breinspelletjes en ga me opfrissen. 

Al gauw is het tijd om lunch te maken. Ik snijd een van de markt tomaten in stukjes en beleg het bloemkool"brood" met gerookte zalm. Het valt me op dat mijn lunch dezelfde kleuren heeft als de begonia. 


Na het eten geniet ik op het deck van het heerlijke weer. Ik ververs de kolibrie nektar en ze zijn er nog! Een vrouwtje komt er meteen op af en een mannetje is te schichtig omdat ik in de buurt ben. Op onderstaande foto is het even zoeken, maar de kolibrie staat erop. 

Na een telefoongesprek met Christine en een wandeling met Rick is het tijd om naar de CVS te rijden. Daar heb ik een afspraak voor de griepprik en mijn derde Covid booster. Rick wacht daar nog even mee, maar omdat ik weer ga vliegen heb ik het nu gedaan. 

De "prikster" is zeer bekwaam en ik voel geen van beide injectie's. Dan moet ik een kwartier blijven en dan is dit ook weer gepiept. Nu moet ik binnenkort nog het gordelroos vaccin en dan ben ik weer bij. 

Vanavond gaan we barbecuen. Rick grilt zalmburgers voor ons beiden. Hij heeft daar nog een krabcake bij en ik een spiesje garnalen. We hebben er asperges bij. Het is een smakelijke zomerse maaltijd. 

Ook Orion smult iedere avond van zijn brokjes

En zo is deze maandag ook weer voorbij. Tijd
om weer wat Below Deck te gaan kijken. 

5 reacties:

Petr@ zei

Fijn dat je toch hebt kunnen sporten zonder last van je oog te hebben.

Dat bloemkoolbrood ziet er lekker uit. Eens kijken of ze dat in Nederland ook hebben en anders een recept zoeken.

Nel zei

ik zag dat je naamgenoot hierboven een recept zocht van het brood. Ik zag er eentje op : https://www.oanhskitchen.nl/bloemkoolbrood, maar er zijn er nog veel meer

BiancaMA zei

Fijn dat het beter met je oog gaat!

Ik ga eens kijken bij de link van Nel voor bloemkoolbrood.
Ook hier weer aan het opletten met de KH en het gaat goed in ieder geval.

Anoniem zei

Fijn dat je weer je prikken hebt gehad, dat voelt toch fijn he!
Wij krijgen binnenkort de oproep voor de griepprik en booster denk ik.
Fijne dinsdag
Groetjes
Carla

Petra zei

@Petra - Hieronder zie ik dat andere lezeressen je al links hebben gestuurd.

@Nel - Ik ben benieuwd of dat hetzelfde zou smaken als "mijn" bloemkoolbrood.

@Bianca - Ik moet nu na de vakantie weer strenger voor mezelf zijn.

@Carla - Ja, voelt inderdaad wel fijn, die prikken.