Onze webcam

Cul-de-sac Cam

zondag, september 11, 2022

Dag 1 Wildwood: Water (uit de lucht) en wijn

Rick en ik hebben vannacht wat heen en weer getrokken met het dekbed op ons bed. Halverwege de nacht heb ik een extra laken gepakt en ben daaronder gaan slapen. Dat ging stukken beter, dus de komende nachten slapen we onder aparte dekbedden. 

Als we om kwart over acht opstaan lacht Katja, want die is al een aantal uren op met Fiona. Het is een van de weinige keren dat zij heeft moeten wachten tot wij wakker werden. In het verleden was het meestal omgekeerd.

Rick gaat koffies halen bij Starbucks en dan gaan we naar het Jellyfish Cafe om te ontbijten. We hoeven maar een paar minuten op een tafel te wachten. Katja en Kevin gaan hier altijd heen als ze in Wildwood zijn. 

Het eten is inderdaad erg lekker. Fiona eet bijna al haar pannenkoekjes en de meesten van ons bestellen de omelet met heel veel groentes en wat kaas. Ik neem het met eiwitten, want dat is iets lichter. Kevin heeft een typisch Amerikaans gerecht, de cream chipped beef on toast. We smullen allemaal. 


Na het eten gaan we even terug naar het appartement om ons klaar te maken voor de dag. Dan rijden we naar de boardwalk van Wildwood. Deze is heel erg leuk, je waant je in de jaren zestig. We lopen naar een van de grote kermissen. 










Daar is een draaimolen en dat lijkt Katja en Kevin leuk voor Fiona. Zo zit het kleintje voor het eerst in haar leven op een draaimolen paard. Ze weet niet zeker wat ze ervan moet vinden, maar uiteindelijk lacht ze wel. 


Bij het aquarium lopen een aantal reuzeschildpadden en Fiona is dol op schildpadden. Daar blijven we een tijdje kijken. Katja is ook altijd een schildpaddenfan geweest, dus het zit in de familie. 

Intussen begint het te regenen en mijn voeten doen flinke pijn. Misschien was dit toch wel een langere wandeling dan ik had moeten maken. We lopen terug naar de auto en bedenken wat we de rest van de middag willen doen. 

Meestal gaan we in het weekend van mijn verjaardag naar een paar wijngaarden. Katja en Kevin hebben een paar favorieten hier en het is het perfecte vertier voor een regenachtige middag. We gaan eerst naar de Willow's Creek wijngaard.

Daar aangekomen is Fiona eindelijk in slaap en Kevin blijft met haar in de auto. Katja, Rick en ik vinden een overdekte tafel op het terras. Behalve wijn bestellen we ook een charcuterieplankje. Een van de kazen is oude Goudse kaas. We genieten van het uitzicht op de wijnranken al blijft het regenen. 


Dan stelt Katja voor nog een wijngaard te gaan bezoeken. Dat wordt Jessie's Creek, een kleinere wijngaard. De wijn hier is niet zo lekker, vind ik, maar de ambiance wel.

Fiona is van haar slaapje ontwaakt en zeer energiek. Rick heeft geen wijn meer en neemt zijn kleindochtertje mee op allerlei avonturen. 

Als wij onze wijn ophebben gaan we terug naar het appartement. Daar kleden we ons allemaal wat warmer, want met de regen is de temperatuur omlaag gegaan. 

Vanwege Fiona gaan we vroeg op pad voor ons avondeten. We vragen een tafel bij het Two Island Crab House. Zo genoemd omdat het tussen twee eilanden ligt. 

We aten nogal laat lunch waardoor geen van ons veel trek heeft. We besluiten een aantal voorafjes te delen: gevulde eieren met krab, tonijn nacho's en garnalen.



Ook nu neemt Rick Fiona mee op sleeptouw zodra hij klaar is met eten. Ik zou meegaan, maar heb veel pijn met dit weer, helaas. 

Terug in de condo vermaakt Fiona zich met haar speeltjes en gaat daarna al gauw naar bed. Hopelijk wordt het morgen beter weer.

Allemaal een heel fijne week gewenst!

5 reacties:

Anja L. zei

Wat een leuk weekend! Jammer van het weer maar gelukkig zijn er zat dingen te doen.
Hele fijne maandag.

Petr@ zei

Wat een gezellige dag.
Hopelijk wordt het weer wat beter zodat je minder pijn hebt.

Anja zei

Jammer van het weer maar jullie vermaken je wel.
Wat is Fiona groot geworden. Geniet van deze week!

Sophie zei

Wat een leuke dag met z'n allen! Veel plezier daar!

Petra zei

@Anja - Gelukkig is het de rest van de week perfect weer.

@Petra - Het maakt echt verschil, zo vreemd.

@Anja - In die paar maanden is ze een stuk vooruit gegaan!

@Sophie - Dat gaat wel lukken.